ΣΤΗΛΕΣ

Ομάδα στη Σουηδία τιμωρεί τους παίκτες της αν κάνουν "θέατρο"

Ομάδα στη Σουηδία τιμωρεί τους παίκτες της αν κάνουν "θέατρο"

Σε μία πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Έστερ, καθώς αποφάσισε να τιμωρεί τους ποδοσφαιριστές της σε περίπτωση που αποδειχθεί πως κάνουν "θέατρο" με σκοπό να ξεγελάσουν τον διαιτητή!

Η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να ξεγελάσουν τους διαιτητές προκειμένου να αποκομίσουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Τελευταίο παράδειγμα το "θέατρο" του Λουίς Σουάρες στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των 16 του Champions League, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους "μπλαουγκράνα" να διαμορφώσουν το 5-1 απ' το σημείο του πέναλτι.

Παρ' όλα αυτά, μία ομάδα, κόντρα στα σημεία των καιρών, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρωτότυπη κίνηση προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο. Σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, η διοίκηση της Έστερ, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας, ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές της πως θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή ακόμα και με αποκλεισμό απ' την αποστολή της ομάδας σε περίπτωση που αποδειχθεί πως προσπαθούν να ξεγελάσουν τους διαιτητές.

"Πρέπει να κάνουμε τη διαφορά και είμαστε έτοιμοι να τιμωρήσουμε κάθε ποδοσφαιριστή που θα υποπέσει σε τέτοιες κινήσεις. Πιστεύουμε πως ως σύλλογος μπορούμε να επηρεάσουμε και να πιέσουμε και άλλες ομάδες να κάνουν ότι αποφασίσαμε και εμείς", υποστήριξε αρχικά ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Γιόχαν Λίντμπεργκ και συνέχισε:

"Ήταν κάτι που είχαμε στο μυαλό μας, ωστόσο, μετά και αυτά που έγιναν στο παιχνίδι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, πήραμε την απόφαση να το κάνουμε πράξη. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε, δεν θέλουμε να κερδίζουμε με αυτόν τον τρόπο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ