ΣΤΗΛΕΣ

Οι 10 πιο σοκαριστικοί πανηγυρισμοί!

Οι 10 πιο σοκαριστικοί πανηγυρισμοί!

Απολαύστε 10 ποδοσφαιρικούς πανηγυρισμούς, που έχουν μείνει στην ιστορία, όχι λόγω της κρισιμότητας του γκολ, αλλά επειδή άφησαν άπαντες με το στόμα ανοιχτό! (VIDEO)

Ένας ποδοσφαιριστής βάζει γκολ, πανηγυρίζει, καμιά φορά πανηγυρίζει λίγο πιο έντονα, ηρεμεί και το παιχνίδι συνεχίζεται. Συνηθισμένη εικόνα σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε μιλάμε για τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε για τοπικό πρωτάθλημα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που το πράγμα ξεφεύγει. Τι εννοούμε; Μιλάμε για εκείνες τις περιπτώσεις, που ο σκόρερ κάνει αυτό που δεν θα περίμενε κανείς. Που πανηγυρίζει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο, φτάνοντας ορισμένες φορές στα άκρα. Ακολουθούν 10 πανηγυρισμοί, που πολύ απλά, μας σόκαραν!

Ο μεγάλος Ντιέγο Μαραντόνα, στο Μουντιάλ του 1994, όταν σκόραρε απέναντι στην Ελλάδα, "τρελάθηκε". Έτρεξε προς μία κάμερα και άρχισε να ουρλιάζει, σαν να είχε πετύχει το γκολ της ζωής του. Αυτή του η αντίδραση ήταν που... αποκάλυψε και το ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, που στοίχισε τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το 1998, ο Βραζιλιάνος Εντμίλσον Φερέιρα της Ατλέτικο Μινέιρο σκόραρε στο τοπικό ντέρμπι με την Αμέρικα κι έβγαλε μέσα από το σορτσάκι του ένα καρότο, το οποίο άρχισε να τρώει, θέλοντας έτσι να κοροϊδέψει τους αντιπάλους, που το παρατσούκλι τους είναι "κουνέλια". Την ίδια χρονιά, στην Αγγλία, ο γνώριμός μας, Τεμούρ Κετσμπάγια, έβρισκε δίχτυα σε μια αναμέτρηση της Νιουκάστλ με την Μπόλτον στο φινάλε του αγώνα. Αμέσως έβγαλε τη φανέλα κι άρχισε να κλωτσά με μανία τις διαφημιστικές πινακίδες.

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς όλων των εποχών ήταν αυτός του Ρόμπι Φάουλερ στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον το 1999. Ο Άγγλος επιθετικός ευστόχησε σε πέναλτι κι έτρεξε προς την τελική γραμμή του γηπέδου, προσποιούμενος ότι... σνιφάρει κόκα.

Ακόμα κι ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, που δεν ήταν από τους παίκτες που προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους, δεν άντεξε. Σε έναν αγώνα της Ολλανδίας με την Ανδόρα, όταν αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ένας αντίπαλος αμυντικός πανηγύρισε μέσα στο πρόσωπό του. Κι επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε λίγα λεπτά μετά και πήγε με τη σειρά του μπροστά από τον αντίπαλό του και πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο.

Αν όμως μιλάμε για εκδίκηση, αυτός που το έχει ευχαριστηθεί περισσότερο από τον καθένα, δεν είναι άλλος από τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ το 2009, αφού σκόραρε, διέσχισε τρέχοντας όλο το γήπεδο για να βρεθεί μπροστά από τους οπαδούς των "κανονιέρηδων", που ήταν και η πρώην ομάδα του, για να πανηγυρίσει προκλητικά μπροστά τους. Δεκάδες αντικείμενα εκτοξεύθηκαν από τους οπαδούς της Άρσεναλ, που είχαν εξαγριωθεί, ενώ αντίκρυσε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

Σοκ προκαλούν φυσικά και οι ναζιστικοί πανηγυρισμοί. Με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές του Πάολο Ντι Κάνιο, όταν φορούσε τη φανέλα της Λάτσιο, και ιδιαίτερα στο ντέρμπι του 2005 με τη Ρόμα, αλλά και του δικού μας Γιώργου Κατίδη, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια το 2013, προκαλώντας πανικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για το φινάλε κρατάμε τους πιο... τρελούς πανηγυρισμούς. Αυτούς, που δεν έχουν καν λογική. Όπως, για παράδειγμα αυτόν του Μάριο Τζουρόβσκι, ο οποίος σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος Ταϊλάνδης το 2013, έβγαλε το σορτσάκι του και το φόρεσε στο κεφάλι. Η αποβολή δεν άργησε να έρθει...

Αλλά, ασυζητητί, ο πιο παράδοξος και παράλογος πανηγυρισμός είναι αυτός του Τζάκοπο Βιολάνι, ενός ποδοσφαιριστή της ιταλικής ερασιτεχνικής ομάδας Ριόλο Τέρμε. Στον αγώνα με την Ποντιτσέλι το 2014, αφού σκόραρε, έτρεξε προς τον πάγκο της ομάδας, όχι για να αγκαλιάσει κάποιον ή να αφιερώσει το γκολ, αλλά για να διαπεράσει με το κεφάλι του το πλαϊνό πλεξιγκλάς του πάγκου! Η τρέλα δεν πάει στα βουνά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ