ΣΤΗΛΕΣ

Ο Σουκούρ κινδυνεύει με φυλάκιση λόγω Ερντογάν

Ο Σουκούρ κινδυνεύει με φυλάκιση λόγω Ερντογάν

Ο Χακάν Σουκούρ έκανε ένα tweet το οποίο φωτογράφιζε τον Ταγίπ Ερντογάν και κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι τέσσερα χρόνια.

Πρόβλημα με τις Αρχές έχει ο πρώην Τούρκος διεθνής επιθετικός, Χακάν Σουκούρ. Ο λόγος που ο 44χρονος πια παλαίμαχος άσος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης είναι ένα tweet που έκανε.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με την ελευθερία του λόγου στη γειτονική χώρα είναι γνωστά και επιβεβαιώνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Σουκούρ στις 15 Φεβρουαρίου έκανε ένα tweet το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο φωτογράφιζε τον Ταγίπ Ερντογάν και τον γιο του και είχε προσβλητικό περιεχόμενο.

Ο Χακάν Σουκούρ υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενώπιον των Αρχών τονίζοντας πως δεν αναφερόταν στον Τούρκο πρόεδρο. Η τοποθέτηση του ωστόσο δεν έγινε δεκτή και πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης από ένα μέχρι τέσσερα έτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σουκούρ, μετά την σπουδαία καριέρα του στην οποία μεταξύ άλλων φόρεσε τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, της Ίντερ και τη Πάρμα, είχε ασχοληθεί με τα κοινά και μάλιστα είχε εκλεχθεί βουλευτής το 2011. Δύο χρόνια μετά παραιτήθηκε, αλλά όπως φαίνεται δεν σταμάτησε να ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και αυτό αναμένεται να το πληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ