ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ροναλντίνιο βγάζει δικό του νόμισμα!

Former FC Barcelona player Ronaldinho, laughs as he enters the stadium during a friendly soccer match between the FC Barcelona and Real Madrid Legends, at the Camille Chamoun Sports City in Beirut, Lebanon, Friday, April, 28, 2017. (AP Photo/Hussein Malla)
Former FC Barcelona player Ronaldinho, laughs as he enters the stadium during a friendly soccer match between the FC Barcelona and Real Madrid Legends, at the Camille Chamoun Sports City in Beirut, Lebanon, Friday, April, 28, 2017. (AP Photo/Hussein Malla) AP PHOTO/HUSSEIN MALLA

Ο Ροναλντίνιο ανακοίνωσε κι ο ίδιος ότι σταματάει το ποδόσφαιρο και παρουσίασε το νέο εγχείρημά του το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ακόμα κι ενός ηλεκτρονικού νομίσματος!

Ο Ροναλντίνιο επιβεβαίωσε για πρώτη φορά αυτοπροσώπως ότι ολοκληρώνει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, μέσω video και ανακοίνωσε τα επόμενα πλάνα στη ζωή του, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα και... νόμισμα!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στα social media πριν από δύο ημέρες για να μιλήσει για πρώτη φορά στους οπαδούς του για το τέλος μιας λαμπρής καριέρας.

Με ένα video εξήγησε ότι σταματάει ως ποδοσφαιριστής, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται για το άθλημα, κυρίως μέσω ακαδημιών και ποδοσφαιρικών σχολείων, ενώ στα σχέδιά του θα υπάρχει και η ενασχόληση με τη μουσική. Στο τέλος του video ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κι ένα πρότζεκτ, για το οποίο θα ενημερώσει εν ευθέτω χρόνω.

"Αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής επίσημα από φέτος. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Από τώρα θα ασχολούμαι με ποδοσφαιρικές ακαδημίες και με τη μουσική βιομηχανία. Φέτος θα διοργανώσω αποχαιρετιστήριους αγώνες σε διάφορα μέρη. Τέλος, θα γίνω συνεργάτης ενός μεγάλου πρότζεκτ. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Εκτιμώ τη διαρκή υποστήριξή σας".

Πριν από λίγες ώρες, ο 37χρονος πρώην παίκτης της Γκρέμιο, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν, της Φλαμένγκο, της Ατλέτικο Μινέιρο, της Κερέταρο και της Φλουμινένσε έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το "πρότζεκτ", αλλά προξένησε ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα.

Με νέο "χτύπημα" στα social media, ο Ροναλντίνιο εμφάνισε την ιστοσελίδα του πρότζεκτ στην οποία αυτοπροσδιορίζεται ως συνεργάτης. "Θα φτιάξω ένα 'soccer coin' για να συνεισφέρω στο ποδόσφαιρο στο μέλλον, αυξάνοντας τους φίλους μου. Για λεπτομέρειες, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα. Ευχαριστώ".

Η ιστοσελίδα ονομάζεται soccercoin.eu, ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμη, αφού υπάρχουν πολλές κενές κατηγορίες. Από όσα μπορούν να γίνουν κατανοητά με την πρώτη ματιά, δεν πρόκειται για ένα ακόμα κρυπτονόμισμα γενικής χρήσης, αλλά πιθανόν να αφορά ένα πρότζεκτ που να συνδέει ποδόσφαιρο, μουσική, εισιτήρια, videogames, αγορές και για όλα αυτά να δημιουργηθεί και μία ειδική μέθοδος πληρωμής.

Προς το παρόν, υπάρχουν τέσσερις συνεργάζεται που ονοματίζονται, οι τρεις από την ανατολική Ευρώπη, πιθανότατα Ρωσία, και ένας από την Ιαπωνία.

Επεξήγηση δεν υπάρχει για το... νόμισμα του Ροναλντίνιο, το "RS coin" όπως έχει "βαφτιστεί" στην ιστοσελίδα, ωστόσο υπάρχει μία απεικόνιση.

Το εισαγωγικό μήνυμα του Ροναλντίνιο δεν δίνει λεπτομέρειες, ενώ στις πιο σημαντικές κατηγορίες της ιστοσελίδας, πάντως, το μήνυμα που υπάρχει είναι "coming soon". Εν αναμονή, λοιπόν...

Photo Credits: AP Photo/Hussein Malla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ