ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ρέμπιτς υπερδεκαπλασίασε την αξία του σε μία σεζόν

Ο Ρέμπιτς υπερδεκαπλασίασε την αξία του σε μία σεζόν
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε το deal του... αιώνα, αφού αγόρασε για 2.000.000 ευρώ τον Άντε Ρέμπιτς, ο οποίος κοστολογείται πλέον στα 30.000.000 ευρώ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 λειτουργεί πάντοτε καθοριστικά στις αυξομειώσεις των μετοχών των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε αυτό.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που προέκυψαν από τη διοργάνωση στη Ρωσία είναι οι παίκτες της Κροατίας, η τιμή των οποίων εκτοξεύθηκε στα ύψη. Αυτό δεν ισχύει για παίκτες όπως ο Λούκα Μόντριτς ή ο Μάριο Μάντζουκιτς που ανήκαν ήδη στην ελίτ, αλλά για ποδοσφαιριστές όπως ο Άντε Ρέμπιτς.

Ο Κροάτης δεξιός εξτρέμ κοστολογείται 30.000.000 ευρώ από την ιστοσελίδα Transfermarkt.de, που δημοσιοποίησε τις νέες αξίες των παικτών στις 16 Ιουλίου, μετά από το πέρας της διοργάνωσης. Στις 5 Ιουνίου, πριν από τη σέντρα, ο ίδιος παίκτης κόστιζε 10.000.000 ευρώ, ήτοι η τιμή του τριπλασιάστηκε μέσα σε έναν μήνα.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, όμως, μετά από την καταπληκτική σεζόν που έκανε ως δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο γερμανικός σύλλογος ενεργοποίησε την επιλογή αγοράς του 24χρονου ποδοσφαιριστή από τη Φιορεντίνα με μόλις 2.000.000 ευρώ!

Ως εκ τούτου, ήταν η μεγάλη κερδισμένη, αφού ακόμα και στην προηγούμενη αξιολόγηση του παίκτη, στις 4 Απριλίου, η αξία του έφτανε τα 8.500.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσια από τα 4.500.000 ευρώ της 28ης Δεκεμβρίου!

Χαρακτηριστικό της ανόδου της αξίας του παίκτη είναι η τιμή του όταν η κυπελλούχος Γερμανίας είχε δώσει τα χέρια για τον δανεισμό του Κροάτη που περίσσευε στους "βιόλα". Ήταν Ιούνιος 2017 και σύμφωνα με το Transfermarkt.de, ο Ρέμπιτς άξιζε τότε μόλις 2.500.000 ευρώ! Μέσα σε έναν χρόνο δηλαδή, υπερδεκαπλασίασε την αξία του!

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ