ΣΤΗΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός σε ισπανικό ραπ τραγούδι

Ο Παναθηναϊκός σε ισπανικό ραπ τραγούδι

Ένα ραπ συγκρότημα από τη Βαλένθια συμπεριέλαβε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε ένα από τα τραγούδια του, σε μία παρομοίωση που κρύβει τα πολιτικά μηνύματα της! (VIDEO)

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός με ένα συγκρότημα ραπ από τη Βαλένθια; Θεωρητικά, καμία! Όμως, οι τρεις Ισπανοί ράπερ συμπεριέλαβαν τον Παναθηναϊκό σε ένα από τα τραγούδια τους! Πως τους ήρθε η έμπνευση; Άγνωστο, τουλάχιστον για εμάς που δεν γνωρίζουμε τις επιρροές τους...

Πρόκειται για το συγκρότημα Los Chikos del Maíz ή στα ελληνικά "Τα παιδιά του καλαμποκιού" και το αποτελούν ο MC Nega, o MC El Sucio και o Dj Bokah. Το συγκρότημα είναι από τα πιο γνωστά στην επαρχία του Λεβάντε και στα τραγούδια του καταπιάνεται με την πολιτική, τη μοναρχία, την τρομοκρατία, τα εργασιακά και τον αντιφασισμό.

Στο τραγούδι τους "El de en medio de los Run DMC", πραγματοποιούν μία αναφορά στον Παναθηναϊκό, η οποία ίσως κρύβει πολιτικό συμβολισμό.

Σε μία από τις στροφές του τραγουδιού, χρησιμοποιούν τους στοίχους: "είναι ένα τραγούδι, ρεπουμπλικάνικο και λαϊκό και κόκκινο, όπως οι φωτοβολίδες στην εξέδρα των φίλων του Παναθηναϊκού".

Θεωρητικά, η παρομοίωση κυριολεκτεί, αφού οι φλόγες των φωτοβολίδων έχουν κόκκινο χρώμα. Ωστόσο, το ύφος του τραγουδιού, οι χαρακτηρισμοί που προηγούνται της παρομοίωσης και ο γενικότερος προσανατολισμός του συγκροτήματος, προσδίδουν μεταφορικό νόημα. Ποιο είναι αυτό, δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Πάντως, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αναπτύξει διάφορες δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, βοηθούν με αιμοδοσίες και τροφοδοσίες, ενώ έχουν καταφερθεί ανοιχτά εναντίον του φασισμού.

Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε το ισπανικό ραπ τραγούδι, έστω και αν χρησιμοποιείται η ισπανική γλώσσα! Η αναφορά στον Παναθηναϊκό γίνεται περίπου στο 2:45!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ