ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ολλανδός "Καραγκούνης"

Ο Ολλανδός "Καραγκούνης"

Οδηγώντας στη μέση του πουθενά, συναντήσαμε ένα νεαρό ποδηλάτη με γαλανόλευκη φανέλα του Γιώργου Καραγκούνη! Δείτε πώς βρέθηκε στην κατοχή του.

Δεν το λες και συνηθισμένο. Να βρίσκεσαι κάπου στην ολλανδική επαρχία και να "τρακάρεις" με ένα ντόπιο πιτσιρικά που φοράει τη φανέλα της εθνικής μας με το όνομα του Γιώργου Καραγκούνη. Και όμως μάς συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (17/07) λίγο έξω από το Φένλο.

Αποστολή στην Ολλανδία: Θοδωρής Κουνάδης

Καθ’ οδόν για το ξενοδοχείο του Αστερα όπου μας περιμένει για συνέντευξη ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Οδηγώ με τεράστια προσοχή στην ολλανδική επαρχία γιατί παντού συναντάς ποδηλάτες. Να, καλή ώρα αυτός μπροστά μου. Ώπα! Τη φανέλα φοράει;

Σταματώ το αυτοκίνητο. Μαζί με τους άλλους συναδέλφους κατεβαίνουμε και ο πιτσιρικάς... τρομάζει αρχικά. Μας βλέπει ενθουσιασμένους και ακολουθεί η απορία του για το τί στο καλό θέλουμε. "Are you Greek?", τον ρωτάμε. Μας απαντά στα αγγλικά ότι είναι Ολλανδός.

Καλά, γιατί τότε φοράς τη φανέλα του Γιώργου Καραγκούνη; "I don't know!". Δεν ξέρεις καλό μου παιδί γιατί έχει αυτή τη φανέλα; "Μου την έφερε η μητέρα μου, είναι Ελληνίδα". Και από που κατάγεται; Ο πιτσιρικάς ζορίζεται λίγο και τελικά μας λέει από τη Θάσο. Και έχεις πάει ποτέ εκεί; "Όχι δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα".

Να πω την αλήθεια, κομματάκι απογοητεύτηκα που ένας πιτσιρικάς με Ελληνίδα μάνα δεν είχε ουσιαστικά καμία σχέση με την Ελλάδα. Του είπα ότι πρέπει να πάει στη Θάσο γιατί είναι πανέμορφη και φύγαμε γρήγορα για να συναντήσουμε τον Θεοδωρόπουλο.

Στο γυρισμό, "τρακάραμε" ξανά περίπου στο ίδιο σημείο τον "Καραγκούνη" να κάνει ποδήλατο. Αυτή τη φορά του κορνάραμε και συνεχίσαμε. Το πολύ πολύ να σκέφτηκε ο μικρός... "είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ