ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ντρέντε αποσύρθηκε κι έγινε ράπερ

Ο Ντρέντε αποσύρθηκε κι έγινε ράπερ

Ο πρώην αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ολλανδίας, Ρόιστον Ντρέντε, κρεμάει τα "παπούτσια" του σε ηλικία 29 ετών, διότι αποφάσισε να γίνει... ράπερ! Ακούστε το τραγούδι του.

Κάποτε πήρε το παρατσούκλι "νέος Ρομπέρτο Κάρλος". Ο Ρόιστον Ντρέντε από νωρίς έδειξε ότι δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, ωστόσο κανείς δεν περίμενε να σταματήσει την καριέρα του μόλις σε ηλικία 29 ετών για να γίνει... ράπερ!

Αυτό φαίνεται να συνέβη εδώ και λίγες ημέρες, με την κυκλοφορία του πρώτου τραγουδιού του με τίτλο "Paranoia". Ο Roya2Faces, όπως είναι το καλλιτεχνικό όνομα που χρησιμοποιεί, μοιάζει να κάνει στροφή στην καριέρα του και να επιλέγει το battle rap από την μπάλα.

Εξάλλου, το λέει και στις ρίμες του: "Μη με ρωτάτε για το ποδόσφαιρο, επειδή θέλω να ραπάρω". Το "Voetbal International" που ρώτησε τον Ολλανδό άλλοτε διεθνή αριστερό μπακ, πήρε αντίστοιχη απάντηση: "Σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν η Φέγενοορντ με καλέσει, θα πω όχι. Έκανα την επιλογή μου".

Ο Ντρέντε προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας του Ρότερνταμ και το 2005 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Δύο χρόνια αργότερα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ολλανδία κ-21 κατακτώντας τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης και το ίδιο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 14.000.000 ευρώ.

Ποτέ δεν κατόρθωσε να διακριθεί στα πέντε χρόνια που ανήκε στους "μερένγκες", κάνοντας συνολικά 65 συμμετοχές με 4 γκολ και άλλες τόσες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Αγωνίστηκε δανεικός σε Έρκουλες και Έβερτον, ενώ το 2012 μετακόμισε στη Ρωσία για την Αλάνια. Μετά από έξι αγώνες (και τρία γκολ) πήρε στη Ρέντινγκ και τον Σεπτέμβριο του 2014 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Τον Ιανουάριο αποκτήθηκε από την Καϊσέρι Ερτσίγεσπορ, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους υπέγραψε στην Μπανίγιας των ΗΑΕ, από όπου έμεινε ελεύθερος τον περσινό Ιούλιο.

Μέσα σε αυτήν την πορεία, βρέθηκε και στην εθνική Ολλανδίας, παίζοντας σε έναν αγώνα ως αλλαγή υπό τις οδηγίες του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, στη φιλική νίκη με 1-0 επί της Τουρκίας τον Νοέμβιο του 2010.

Μετά από 192 αγώνες, 18 γκολ και 13 ασίστ στην επαγγελματική καριέρα του, αποφάσισε να παρατήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με τη μουσική, έχοντας ήδη κάνει την αρχή με το τραγούδι "Tak Taki" που είχε ηχογραφήσει με τον φίλο του Ολλανδό ράπερ U-Niq.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ