ΣΤΗΛΕΣ

Νευρικός ο 6χρονος Τζόκοβιτς

Νευρικός ο 6χρονος Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία την Κυριακή (7/6, 16.00) στο Ρολάν Γκαρός. Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video με τον Σέρβο τενίστα σε ηλικία 6 ετών την ώρα που προπονείται (video).

Nεύρα όταν έχανε, μπάκχαντ με το ένα χέρι και με τα δύο χέρια και το παιχνίδι από τη βασική γραμμή. Αυτός είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε ηλικία 6.5 ετών σε παλαιότερο video που κάνει το γύρο του διαδικτύου λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Στα έξι του χρόνια ο Σέρβος ξεκίνησε μαθήματα τένις στο βουνό Κοπαόνικ, όπου η οικογένεια του δραστηριοποιούνταν στο χειμερινό τουρισμό, με τη Γέλενα Γκέντσιτς, πρώην προπονήτρια της Μόνικα Σέλες και του Γκόραν Ιβανίσεβιτς.

"Την πρώτη ημέρα απλώς κοιτούσε πίσω από τα κάγκελα. Τον κάλεσα να έρθει να δοκιμάσει να παίξει τένις. Ήταν η πρώτη μου ημέρα στο Κοπαόνικ. Ο Νόβακ επέστρεψε την επόμενη ημέρα, έτοιμος για δράση. Έβγαλε από την τσάντα του μια ρακέτα, μια πετσέτα, ένα μπουκάλι νερό, μια μπανάνα, ένα δεύτερο t-shirt, επικαρπίδες και καπέλο. Όταν τον ρώτησα ποιος του ετοίμασε την τσάντα, μου απάντησε "εγώ, γιατί παίζω τένις", είχε πει η προπονήτρια σε συνέντευξη της το 2011, τη χρονιά που ο "Νόλε" κατέκτησε το Γουίμπλεντον και της χάρισε το αναμνηστικό τρόπαιο. Η Γκέντσιτς έχει πλέον πεθάνει.

Η ίδια τον ανάγκασε να παίζει μπάκχαντ με τα δύο χέρια, αλλά στο συγκεκριμένο video ο Τζόκοβιτς μπερδεύεται και χρησιμοποιεί και το ένα χέρι, ένα από τα μεγάλα "όπλα" του αντιπάλου του στον τελικό του Παρισιού, τον Σταν Βαβρίνκα. Απόλυτα φυσιολογικό για ένα παιδί 6 χρονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ