ΣΤΗΛΕΣ

Μπήκε στη φυλακή για εγκληματικό τάκλιν σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή!

Μπήκε στη φυλακή για εγκληματικό τάκλιν σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή!

Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου, για εσκεμμένο τάκλιν πάνω σε αντίπαλό που προκάλεσε τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

Ιστορική απόφαση πήρε δικαστήριο στην Αγγλία καθώς αποφάσισε την φυλάκιση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή για έναν χρόνο, εξαιτίας ενός "δολοφονικού" και καθόλα ηθελημένου μαρκαρίσματος που είχε προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό αντιπάλου.

Ο παίκτης που θα υποχρεωθεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης είναι ο 27χρονος Ναθάνιελ Τζέιμς Κερ, ο οποίος σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος που έγινε τον περασμένο Αύγουστο υπέπεσε σε βίαιο μαρκάρισμα και με τα δύο πόδια πάνω στον 30χρονο Στιούαρτ Πάρσονς.

Ο Πάρσονς είδε τον αστράγαλό του να σπάει σε δύο σημεία και χρειάστηκε να του τοποθετηθούν βίδες και λάμες αλλά και να μείνει για αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο και υπό ιατρική παρακολούθηση για να μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς προβλήματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Guardian", το δυσάρεστο συμβάν με τον τραυματισμό του παίκτη συνέβη όταν ο Πάρσονς τσακώθηκε με παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Τότε παρενέβη ο Κερ ο οποίος έτρεξε με φόρα από μακριά και "όπως ένας αθλητής που κάνει ένα μακρινό πήδημα" βρήκε το θύμα με τις τάπες και των δύο παπουτσιών του

"Το έκανα για σένα", φώναξε στον συμπαίκτη του ο Κερ την ώρα που ο Πάρσονς σφάδαζε στο έδαφος, με αποτέλεσμα την αποβολή του "θύτη" και τη μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο με ελικόπτερο!

Μπήκε στη φυλακή για εγκληματικό τάκλιν σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή!

Στην επίσημη αναφορά του ο διαιτητής ανέφερε πως δεν είχε δει ποτέ στο παρελθόν τόσο άγρια επίθεση σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ενώ ο Κερ συνελήφθη τελικά αρκετές εβδομάδες μετά το συμβάν έχοντας 18 κατηγορίες να τον βαραίνουν.

Δήλωσε ένοχος σε μικρότερο βαθμό, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αντίπαλό του, όμως το δικαστήριο υποστήριξε κατά την ανάγνωση της απόφασης πως δεν υπήρχε το παραμικρό σημάδι μεταμέλειας από την πλευρά του.

"Αυτό δεν ήταν ένα καθυστερημένο τάκλιν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Μιλάμε για μία επίθεση όπου ένας άνδρας πέταξε στον αέρα και χτύπησε με τις τάπες και των δύο παπουτσιών του έναν άλλον άνθρωπο, με πρόθεση, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό.

Του προξένησε μεγάλη ζημιά που είχε σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή του θύματος", υπογράμμισε ο δικαστής αιτιολογώντας την απόφασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ