ΣΤΗΛΕΣ

"Κόπηκε" στα δύο το γήπεδο "Αζτέκα" στο Μεξικό λόγω του σεισμού!

"Κόπηκε" στα δύο το γήπεδο "Αζτέκα" στο Μεξικό λόγω του σεισμού!

Ο ισχυρός σεισμός των 7.1 ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και μία τεράστια ρωγμή στο εμβληματικό στάδιο "Ατζέκα" που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών που συγκλόνισε το Μεξικό. Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο. Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και μία τεράστια ρωγμή στο εμβληματικό στάδιο "Ατζέκα" που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας.

Σε αυτό το γήπεδο είχε γίνει η αναμέτρηση μεταξύ της Αγγλίας και της Αργεντινής για το Μουντιάλ του 1986, η οποία είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μαραντόνα που σημείωσε ένα γκολ περνώντας σχεδόν όλη την... αντίπαλη ομάδα, ενώ στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το "χέρι του Θεού".

Δείτε το VIDEO:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ