ΣΤΗΛΕΣ

"Ημέρα Πίρλο" η 6η Δεκεμβρίου για τη Νέα Υόρκη

New York City FC's Andrea Pirlo, of Italy, walks off the pitch after warming up before an MLS soccer game against Orlando City SC at Yankee Stadium, Sunday, July 26, 2015, in New York. New York defeated Orlando 5-3. (AP Photo/Jason DeCrow)
New York City FC's Andrea Pirlo, of Italy, walks off the pitch after warming up before an MLS soccer game against Orlando City SC at Yankee Stadium, Sunday, July 26, 2015, in New York. New York defeated Orlando 5-3. (AP Photo/Jason DeCrow) AP PHOTO/JASON DECROW

Ο Αντρέα Πίρλο απέκτησε τη δική του μέρα στη Νέα Υόρκη, αφού ο δήμαρχος της πόλης. Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακήρυξε την 6η Δεκεμβρίου 2017 "Ημέρα του Αντρέα Πίρλο".

Ο Αντρέα Πίρλο δεν κατέκτησε τίτλους και διακρίσεις με τη Νιου Γιορκ Σίτι, ωστόσο κατάφερε να χαραχθεί με "χρυσά γράμματα" στη σύντομη ιστορία του συλλόγου, με συνέπεια ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον Ιταλό μέσο.

Λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τα γήπεδα, ο Πίρλο άρχισε τη συλλογή βραβείων, ένα εκ των οποίων το πιο ιδιαίτερο που θα μπορούσε να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Η 6η Δεκεμβρίου 2017 ανακηρύχθηκε "Ημέρα Αντρέα Πίρλο" για την πόλη της Νέας Υόρκης, όπως διέταξε ο Ντε Μπλάζιο, για την προσφορά του Πίρλο στην ομάδα και στην πόλη.

"Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων και χαρούμενος να αποτελώ μέρος αυτής της εορταστικής ημέρας. Η Νέα Υόρκη δεν είναι μόνο μία υπέροχη πόλη, όπου αποφάσισα να αποσυρθώ, αυτή είναι η πόλη που ο κόσμος δουλεύει σκληρά καθημερινά για να πετύχει τους στόχους του. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος που εμπνέω τους νεαρούς Νεοϋορκέζους και τους δείχνω ότι ο καθένας αξίζει να υλοποιήσει τα όνειρά του. Ευχαριστώ δήμαρχε Ντε Μπλάζιο γι' αυτήν την φανταστική ευκαιρία", έγραψε ο ίδιος ο 38χρονος βετεράνος στα social media του.

Photo credits: AP Photo/Jason DeCrow

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ