ΣΤΗΛΕΣ

Η πιο γελοία "παγίδα" για οφσάιντ στην ιστορία ανήκει στην Άρσεναλ

Η πιο γελοία "παγίδα" για οφσάιντ στην ιστορία ανήκει στην Άρσεναλ

Ακόμα και μία ομάδα της 10ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος θα έπαιζε καλύτερα την "παγίδα" του τεχνητού οφσάιντ από την Άρσεναλ, στον αποκλεισμό από τη Νότιγχαμ για το κύπελλο (photo).

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο ο Αρσέν Βενγκέρ παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση όλα αυτά τα χρόνια, αυτός είναι ο αμυντικός. Τι κι αν έχει αλλάξει ακόμα και τον προπονητή που ασχολείται αποκλειστικά με την άμυνα και τα στημένα, ο Αλσατός τεχνικός δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι οι παίκτες του γνωρίζουν έστω τα βασικά.

Γι' αυτό τον λόγο, εξάλλου, έχει αποταθεί στις μεταγραφές, ώστε να ανακαλύψει το next big thing, που θα έχει διδαχθεί από αλλού πχ. την παγίδα του τεχνητού οφσάιντ, όπως ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

Τρανή απόδειξη, αυτό που συνέβη στο "Σίτι Γκράουντ" κόντρα στη Νότιγχαμ για το κύπελλο, στο 20ό λεπτό, όταν ο Κίεραν Ντάουελ ετοιμαζόταν να εκτελέσει φάουλ από δεξιά, με σέντρα στην περιοχή.

Οι παίκτες της Άρσεναλ στήθηκαν στην ευθεία γραμμή για να βγάλουν οφσάιντ τους αντιπάλους τους, χωρίς να υπολογίζουν ότι το τείχος των δύο συμπαικτών τους που εμπόδιζε την εκτέλεση φάουλ του Ντάουελ, "έσπαγε" το τεχνητό οφσάιντ!

Η πιο γελοία "παγίδα" για οφσάιντ στην ιστορία ανήκει στην Άρσεναλ

Όπως ήταν φυσικό, ένας παίκτης της Νότιγχαμ, εν προκειμένω ο Έρικ Λίτσαϊ, έκανε κίνηση στον κενό χώρο της μικρής περιοχής όπου οι Λονδρέζοι θεωρούσαν ότι είναι ο χώρος του οφσάιντ και εντελώς μόνος του, υποδέχθηκε τη σέντρα του συμπαίκτη του, κάνοντας το 1-0.

Ο Αμερικανός μπακ διπλασίασε τα τέρματά του λίγο αργότερα με ένα εντυπωσιακό βολέ, οδηγώντας τη Φόρεστ στη νίκη πρόκριση με 4-2 επί της Άρσεναλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ