ΣΤΗΛΕΣ

H οικογένεια Ντα Κόστα χωρισμένη στα δύο στο Πορτογαλία - Μαρόκο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος πατέρας, η Μαροκινή μητέρα και στη μέση ο... Μάνουελ Ντα Κόστα. Η αναμέτρηση του Μαρόκο με την Πορτογαλία έχει ξεχωριστή σημασία για τον πρώην στόπερ του Ολυμπιακού.

Η αναμέτρηση μεταξύ της Πορτογαλίας και του Μαρόκο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον Μάνουελ Ντα Κόστα.

Ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού και νυν της Μπασακσεχίρ έχει πατέρα από την Πορτογαλία και μητέρα από το Μαρόκο, ενώ ο ίδιος έχει αγωνιστεί και με τις δύο εθνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος αμυντικός αγωνίστηκε στα μικρά κλιμάκια με την Πορτογαλία, στο πλευρό αρκετών αστέρων του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, πριν αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση της Ομοσπονδίας προκειμένου να αγωνιστεί με το Μαρόκο σε επίπεδο ανδρών.

"Το να συμμετέχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι σημαντικό για εμένα, αφού εκπροσωπώ τη χώρα και τις ρίζες μου", δήλωσε ο Ντα Κόστα, με αφορμή το σημερινό (20/06, 15:00) παιχνίδι.

"Πιστεύω πως η μισή οικογένεια θα υποστηρίζει το Μαρόκο και η άλλη μισή την Πορτογαλία, το οποίο είναι πραγματικά αστείο. Για εμένα, αποτελεί τιμή να φοράω τη φανέλα του Μαρόκο, επειδή όταν λαμβάνεις μέρος σε ένα τέτοιο τουρνουά παρουσιάζει τη χώρα και την κουλτούρα σου στον υπόλοιπο κόσμο", συνέχισε ο έμπειρος στόπερ, ενώ σε ερώτηση για τους αντιπάλους του, που αποτέλεσαν για κάποιο διάστημα συμπαίκτες στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, τόνισε:

"Έπαιξα σε αρκετούς παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή της Πορτογαλίας όταν ήμουν μικρός. Θα πάρει αρκετό χρόνο για να τους ονοματίσω όλο. Παρ' όλα αυτά, θυμάμαι πως έπαιξα στο πλευρό των Ρικάρντο Κουαρέσμα, Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε, από τους οποίους έμαθα πολλά".

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ