ΣΤΗΛΕΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε κομμάτι από το τρόπαιο του League Cup

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε κομμάτι από το τρόπαιο του League Cup
AP PHOTO/TIM IRELAND

Τραγελαφικές καταστάσεις στην Αγγλία, με τη Football League να ζητάει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τρόπαιο του League Cup που κατέκτησε πέρυσι και να διαπιστώνει ότι λείπει κομμάτι!

Κι όμως, δεν συνέβη στην Ελλάδα, αλλά στην πιο πλούσια και εμπορική ποδοσφαιρική χώρα του κόσμου, με τον πιο δημοφιλή σύλλογο του πλανήτη. Όσο αδιανόητο κι αν μοιάζει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Football League, η διοργανώτρια του League Cup, αναζητούν το κομμάτι που λείπει από το τρόπαιο της διοργάνωσης!

Η αποκάλυψη έγινε προ ημερών, όταν οι άνθρωποι της λίγκας, από το Τμήμα Διοργανώσεων, επικοινώνησαν με τη Γιουνάιτεντ για να κανονίσουν την επιστροφή του τροπαίου, ενόψει της νέας απονομής του, στον επόμενο νικητή. Οι "κόκκινοι διάβολοι" αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Μπρίστολ Σίτι κι έτσι δεν θα κρατήσουν στο μουσείο τους στο "Ολντ Τράφορντ" το αυθεντικό τρόπαιο.

Όταν οι υπάλληλοι του συλλόγου πήγαν στην προθήκη όπου βρισκόταν το τρόπαιο, δεν βρήκαν πουθενά τη μεταλλική βάση όπου τοποθετείται. Οι έρευνες στον χώρο δεν είχαν αποτέλεσμα και γι' αυτό άρχισαν να ξεψαχνίζουν τις φωτογραφίες από τον περσινό τελικό της διοργάνωσης απέναντι στη Σαουθάμπτον, για να δουν εάν υπήρχε η βάση κατά την απονομή.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε κομμάτι από το τρόπαιο του League Cup

Οι παίκτες και ο Ζοζέ Μουρίνιο εξετάστηκαν για το θέμα, ωστόσο δεν γνώριζαν κάτι. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι ένας από τους παίκτες, ο Πορτογάλος προπονητής ή κάποιος από το επιτελείο του πήρε τη βάση ως ενθύμιο, ωστόσο το σενάριο αυτό απορρίφθηκε μετά από την... ανάκριση.

Ο φετινός τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 25 Φεβρουαρίου και η Football League γνωστοποίησε ότι έχει αρχίσει διαδικασίες για την κατασκευή νέας βάσης, με τις εγγραφές των νικητών πάνω της. Το τρόπαιο κοστίζει 20.000 λίρες, ωστόσο είναι άγνωστο πόσο κοστίζει η ανακατασκευή της βάσης του.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ