ΣΤΗΛΕΣ

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τζούντο τρολάρει τον Σέρχιο Ράμος

Real Madrid's Sergio Ramos, left, fouls Liverpool's Mohamed Salah during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Real Madrid's Sergio Ramos, left, fouls Liverpool's Mohamed Salah during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τζούντο πήρε θέση για το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στον Μοχάμεντ Σαλάχ με ένα χιουμοριστικό όσο και διδακτικό τρόπο. (Photo + Video)

Δίχως αμφιβολία μία από τις φάσεις που συζητήθηκαν, τόσο κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League το περασμένο Σάββατο ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, όσο και μετά από αυτόν, ήταν το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στον Μοχάμεντ Σαλάχ από το οποίο προήλθε ο τραυματισμός του Αιγύπτιου.

Μετά από τόσα και τόσα σχόλια ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν οι ειδικοί. Ποιοι είναι αυτοί; Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του τζούντο.

"Η Waki-gatame είναι μία επικίνδυνη τεχνική. Για αυτό δεν επιτρέπεται στο τζούντο για μεταφορά σε ne-waza. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό το φάουλ στον τελικό του Champions League" ανέφερε το tweet της ευρωπαϊκής Ομοσπονδία τζούντο το οποίο συνοδευόταν από ένα meme της επίμαχης φάσης που έγραφε: "Απαγορευμένη τεχνική κλειδώματος βραχίωνα στο τζούντο, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι αρκετή για να κατακτήσεις το Champions League".

Ποια είναι όμως η τεχνική στην οποία αναφέρεται η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τζούντο; Πρόκειται για μία λαβή η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εξάρθρωση και για αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της.

Δείτε στο video που ακολουθεί τη συγκεκριμένη τεχνική η οποία η αλήθεια είναι μοιάζει αρκετά με τη λαβή του Σέρχιο Ράμος.

Photo credits: AP Photo/Efrem Lukatsky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ