ΣΤΗΛΕΣ

Η απίθανη επίδοση της Έβερτον με τα παιδιά από τις ακαδημίες

FILE - In this Saturday, April 17, 2004 file photo, Chelsea's Geremi, behind falls as Everton's Wayne Rooney appeals for a foul, during their English Premier League soccer match at Chelsea's Stamford Bridge ground in west London. Wayne Rooney has left Manchester United to rejoin Everton after 13 years at Old Trafford, it was announced on Sunday, July 9, 2017. Everton says Rooney signed a two-year contract.(AP Photo/Alastair Grant, file)
FILE - In this Saturday, April 17, 2004 file photo, Chelsea's Geremi, behind falls as Everton's Wayne Rooney appeals for a foul, during their English Premier League soccer match at Chelsea's Stamford Bridge ground in west London. Wayne Rooney has left Manchester United to rejoin Everton after 13 years at Old Trafford, it was announced on Sunday, July 9, 2017. Everton says Rooney signed a two-year contract.(AP Photo/Alastair Grant, file) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Έβερτον έφτασε τα 1.000 σερί παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 1995 και τον... Ντέιβιντ Άνσγουορθ, με τουλάχιστον ένα παιδί από τις ακαδημίες της στην ενδεκάδα!

Η αναμέτρηση της Έβερτον στο "Ολντ Τράφορντ" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έληξε με το "βαρύ" 0-4 να μην επιτρέπει χαμόγελα στην πρώτη ομάδα, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι το ίδιο άσχημα για την ακαδημία του συλλόγου.

Η παρουσία στην ενδεκάδα του Τομ Ντέιβις και του Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς και η είσοδος του Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν στο 2ο ημίχρονο ως αλλαγή, διασφάλισε τη διατήρηση ενός απίθανου σερί, που αφορά τα τμήματα υποδομής των "ζαχαρωτών".

Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το 1.000ό διαδοχικό παιχνίδι για οποιαδήποτε διοργάνωση στο οποίο υπάρχει έστω κι ένας ποδοσφαιριστής της Έβερτον που έχει περάσει από τις ακαδημίες της ομάδας!

Ένα σερί που άρχισε από το Κύπελλο Κυπελλούχων τον Οκτώβριο του 1995, όταν ο Τζο Ρόιλ επέλεξε τον Ντέιβιντ Άνσγουορθ για το 0-0 απέναντι στη Φέγενοορντ στο "Γκούντισον Παρκ". Μάλιστα, σε αυτό το παιχνίδι συμμετείχε ο προπονητής που διατήρησε αυτό το σερί, ο Ρόναλντ Κούμαν, ως παίκτης της ολλανδικής ομάδας.

Ο Άνσγουορθ τραυματίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι και δεν μπορούσε να αγωνιστεί στη ρεβάνς, αλλά ο Τζον Έμπρελ, ο νυν βοηθός προπονητή στην κ-23, έκανε το... 2/2 για την Έβερτον πριν από 22 χρόνια. Έκτοτε, συνολικά έχουν αγωνιστεί έστω και σε ένα επίσημο ματς 46 προϊόντα των ακαδημιών της ομάδας.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ