ΣΤΗΛΕΣ

Εκτός Champions League λόγω... σχολικών εξετάσεων!

Leverkusen's Kai Havertz reacts during the first leg round of 16 match of the soccer Champions League  between Bayer Leverkusen and Atletico Madrid in the BayArena in Leverkusen, Germany, Tuesday, Feb. 21, 2017. (Marius Becker/dpa via AP)
Leverkusen's Kai Havertz reacts during the first leg round of 16 match of the soccer Champions League between Bayer Leverkusen and Atletico Madrid in the BayArena in Leverkusen, Germany, Tuesday, Feb. 21, 2017. (Marius Becker/dpa via AP) AP

Οι σχολικές εξετάσεις εμποδίζουν παίκτη της Λεβερκούζεν να βοηθήσει την ομάδα του στη ρεβάνς του Champions League με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να αφήσουν έναν αθλητή εκτός αγωνιστικής δράσης. Οι πιο συχνοί αφορούν τραυματισμούς, κάρτες, συσσωρευμένη κόπωση. Ο λόγος που ο Κάι Χάβερτς της Λεβερκούζεν θα χάσει τον δεύτερο αγώνα των "16" του Champions League με αντίπαλο την Ατλέτικο στο "Vicente Calderon", ουδεμία σχέση έχει με κλασικές δικαιολογίες.

Ο -πλέον βασικός- 17χρονος παρέμεινε εκτός αποστολής διότι πρέπει να δώσει... σχολικές εξετάσεις! Από τη μεριά τους, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν εξέφρασαν αντίρρηση. Ούτως ή άλλως, δεν είχαν επιλογή επί του θέματος, καθώς η εκπαίδευση των νεαρών είναι ένας αδιαμφισβήτητος όρος από πλευράς FIFA, για ομάδες που επιλέγουν να κάνουν ενεργά στελέχη του ρόστερ τους ανήλικους αθλητές.

Αυτή δεν αποτελεί την πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο, όμως πέραν του ότι προφανώς πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, παίζει ρόλο και το ότι πρόκειται για έναν αγώνα μεγάλης σημασίας για τη γερμανική ομάδα, καθώς διεκδικεί τις -έστω και ελάχιστες- πιθανότητές της για πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Μάλιστα, το ντεμπούτο του Γερμανού νεαρού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στους "ροχιμπλάνκος".

Φυσικά, ο Χάβερτς δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα υποχρεούται να παρακολουθεί μαθήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού υπάρχουν και οι Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Αλεξάντερ Ίσακ (Ντόρτμουντ).

Photo credits: Marius Becker/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ