ΣΤΗΛΕΣ

Δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε γυναίκες θα προσφέρει η Σέλτικ στο γήπεδό της

Δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε γυναίκες θα προσφέρει η Σέλτικ στο γήπεδό της
JANE BARLOW/PA VIA AP

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση θα προχωρήσει η Σέλτικ, η οποία από την επόμενη σεζόν θα διαθέτει στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε γυναίκες.

Την Κυριακή (29/04) η Σέλτικ πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 5-0 επί της Ρέιντζερς στο "Celtic Park", κατακτώντας το πρωτάθλημα για 49η φορά στην ιστορία της.

Σήμερα (02/05), η διοίκηση της ομάδας προέβη σε μία πρωτοποριακή κίνηση υπέρ των γυναικών, καθώς αποφάσισε από την αρχή της επόμενης χρονιάς να παρέχει δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε γυναίκες.

Η κίνησή αυτή, η οποία προτάθηκε από τρεις οπαδούς των "καθολικών", θα ξεκινήσει δοκιμαστικά από τον ερχόμενο Αύγουστο, με στόχο να μονιμοποιηθεί μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη.

Μία από τις τρεις συντονίστριες αυτής της καμπάνιας, η Έριν Σλάβεν, με δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έκπληξη! Τα καταφέραμε. Έπειτα από την μακροχρόνια καμπάνια μας, τις πολλές έρευνες και την συνεργασία με τους ανθρώπους της Σέλτικ, προϊόντα υγιεινής για τις γυναίκες θα διατίθενται δωρεάν στο 'Celtic Park' από την επόμενη χρονιά. Ευχαριστούμε πολύ όλους που μας βοήθησαν. Δίνουμε το παράδειγμα. Το παράδειγμα της Σέλτικ".

Η βουλευτής με το εργατικό κόμμα, Μόνικα Λένον, η οποία στήριζε τη συγκεκριμένη καμπάνια, δήλωσε με τη σειρά της: "Μια σπουδαία νίκη για το ακτιβιστικό κίνημα. Χαίρομαι που η Σέλτικ έκανε αυτό το προοδευτικό βήμα για να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει δωρεάν προϊόντα υγιεινής. Η εμμηνόρροια δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί εμπόδιο για τις γυναίκες που συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο και υποστηρίζουν την ομάδα τους".

Photo credits: Jane Barlow/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ