ΣΤΗΛΕΣ

Διακόπηκε η πρεμιέρα της εθνικής Κίνας στη Γερμανία λόγω... Θιβέτ

Διακόπηκε η πρεμιέρα της εθνικής Κίνας στη Γερμανία λόγω... Θιβέτ

Η εθνική Κίνας έκανε ντεμπούτο στο... γερμανικό πρωτάθλημα, όμως το παιχνίδι διεκόπη λόγω επεισοδίων! Η απίθανη ιστορία της ημέρας.

Μία από τις πιο σουρεαλιστικές στιγμές στο ποδόσφαιρο καταγράφηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το ντεμπούτο της εθνικής Κίνας κ-20 στη... Γερμανία διεκόπη λόγω σημαιών του Θιβέτ!

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, ωστόσο όλα άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) ήρθε σε μία ιδιότυπη συμφωνία με την αντίστοιχη της Κίνας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονταν τότε, η εθνική Κίνας κ-20 θα συμμετείχε ως η 20ή ομάδα της Regionalliga Südwest, 4η τη τάξει κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Η κατηγορία είχε 19 ομάδες και για να μην αναγκάζεται μία εξ αυτών κάθε εβδομάδα να μένει εκτός δράσης λόγω ρεπό, η ομοσπονδία πρότεινε αυτήν την εξέλιξη.

Αντίθετη γνώμη είχαν οι τρεις από τις 19... γερμανικές ομάδες της κατηγορίας, με συνέπεια να αλλάξουν τα δεδομένα. Η DFB απεφάνθη η εθνική Κίνας κ-20 να ενσωματωθεί στη σεζόν από τον 2ο γύρο και να δίνει φιλικούς αγώνες με την ομάδα που έχει ρεπό κάθε αγωνιστική. Μάλιστα, κάθε ομάδα που έπαιζε με τους Κινέζους, θα πριμοδοτείτο με 15.000 ευρώ.

Ο... κλήρος έπεσε στην Σοτ Μάιντς, την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας μετά από 18 αγωνιστικές. Ο αγώνας άρχισε κανονικά, ωστόσο στο 25ο λεπτό, οι παίκτες των Κινέζων άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο.

Αιτία στάθηκε η εμφάνιση σημαιών του Θιβέτ, της περιοχής που προσάρτησε η Κίνα στα εδάφη της προ δεκαετιών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ντόπιους, όσο και από τη διεθνή κοινότητα.

Διακόπηκε η πρεμιέρα της εθνικής Κίνας στη Γερμανία λόγω... Θιβέτ
Διακόπηκε η πρεμιέρα της εθνικής Κίνας στη Γερμανία λόγω... Θιβέτ

"Θεωρούμε ότι η εμφάνιση σημαιών στο στάδιο αποτελεί μέρος της ελεύθερης έκφρασης στα γερμανικά γήπεδα", δήλωσε στο "Kicker" ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ρόνι Τσίμερμαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι είχε προειδοποιήσει την κινεζική πλευρά για πιθανές αντιδράσεις.

Το παιχνίδι άρχισε ξανά όταν οι φίλαθλοι μάζεψαν τη σημαία του Θιβέτ, με τους Γερμανούς εν τέλει να φτάσουν στη νίκη με 3-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ