ΣΤΗΛΕΣ

Διαιτητής - πυροσβέστης έσωσε γατάκι

Διαιτητής - πυροσβέστης έσωσε γατάκι

Συνήθως οι διαιτητές βρίσκονται στο στόχαστρο... Όμως ο Νίκος Μαγκουνής αξίζει το χειροκρότημα διότι έσωσε τη ζωή σε ένα γατάκι.

Ο Νίκος Μαγκουνής είναι διαιτητής μπάσκετ. Όχι πρώτο όνομα, αλλά ταλαντούχος. Ανήκει στην Α2 κατηγορία, αλλά είναι θέμα χρόνου να πάρει την άνοδο στην Α1, την Basket League.

Συνήθως οι ρέφερι στρέφουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας για κάτι... κακό, αν δηλαδή σφυρίξουν κάτι λάθος. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Νίκος έκανε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Προφανώς διότι δεν είχε να κάνει με το μπάσκετ.

Πριν σας πούμε τι έκανε, να εξηγήσουμε ότι το όνομα "Μαγκουνής είναι μπασκετικό. Ο πατέρας, ο Κώστας, είναι παλιός διεθνής μπασκετμπολίστας και εκ των ιδρυτών του ΑΟ Αιγάλεω. Ο ένας γιος, ο Σπύρος, είναι μπασκετμπολίστας, έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, στον Αιγέλω και στον Πανελευσινιακό στην Α1, πέρυσι ήταν εξαιρετικός στην Α2 με τη φανέλα του Εθνικού Πειραιά, πλέον θα αγωνίζεται στο Περιστέρι.

Αλλά το θέμα μας είναι ο Νίκος, που όταν δεν σφυρίζει, είναι πυροσβέστης (αριστερά, στη βασική φωτογραφία του άρθρου). Και την περασμένη Κυριακή μαζί με συναδέλφους του έκαναν μια πραγματικά καλή πράξη. Όπως μας ενημερώνει το εξειδικευμένο σάιτ για φιλόζωους, το www.zoosos.gr, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα γατάκι που επί τουλάχιστον δύο μέρες ήταν σφηνωμένο σε όρθια στάση μέσα σε μια μεταλλική κολόνα έξω από ένα κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού στην περιοχή του Φιξ στην Αθήνα.

Οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από φιλόζωους, οι οποίοι άκουγαν το κλάμα του γατιού, και λίγο μετά τις 6 το πρωί - κι αφού το πάλεψαν για δύο ώρες όπως φαίνεται και στις φωτό - έβγαλαν το μικρό ζώο σώο. Μπράβο τους...

Διαιτητής - πυροσβέστης έσωσε γατάκι
Διαιτητής - πυροσβέστης έσωσε γατάκι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ