ΣΤΗΛΕΣ

Διαιτητής 12 ετών στην Ιταλία!

Διαιτητής 12 ετών στην Ιταλία!

Νταμιάνο Μπελίνι ονομάζεται ο μικρότερος διαιτητής στην Ιταλία, ο οποίος σε ηλικία 12 ετών σφύριξε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος.

Το ρεκόρ του νεότερου διαιτητή, που σφύριξε σε επίσημο αγώνα κατέχει πλέον ο Νταμιάνο Μπελίνι. Ο 12χρονος Ιταλός διηύθυνε την αναμέτρηση μεταξύ της Φορμιτζίνε και της Παβούλο για το τοπικό πρωτάθλημα στην επαρχία της Μοντένα, εκπληρώνοντας ένα από τα όνειρα του.

Ο Μπελίνι γεννήθηκε στην πόλη Φορμιτζίνε κοντά στην Μοντένα. Όπως όλα τα παιδιά έπαιζε και αυτός ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με τους συνομηλίκους του, ο μικρός Νταμιάνο παρατηρούσε τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του διαιτητή. Τότε, αντιλήφθηκε πως όνειρο του ήταν να γίνει διαιτητής.

Η πρώτη του εμπειρία σε αγωνιστικούς χώρους ήταν σε φιλικά παιχνίδια μεταξύ προσφύγων στην περιοχή του. Το επίσημο ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε σε αναμέτρηση δύο ομάδων της επαρχίας του στην ηλικιακή κατηγορία των 9 ετών. Ο αγώνας τελείωσε ομαλά, με τον 12χρονο να φέρνει εις πέρας την αποστολή του.

Στόχος του να σφυρίξει κάποια μέρα παιχνίδι της Serie A, ενώ είδωλο του είναι ο 36χρονος Ιταλός διαιτητής, Μάρκο Ντι Μπέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ