ΣΤΗΛΕΣ

"Δεν με βάζεις; Απολύεσαι"

"Δεν με βάζεις; Απολύεσαι"

Πρόεδρος ομάδας ζήτησε από τον προπονητή να τον βάλει σε φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής αρνήθηκε, αφού ο πρόεδρος ήταν... αγύμναστος, και λίγο μετά απολύθηκε. (video)

Σκωτία 2006. Ο Ανατόλι Κορομπότσκα (πρώην μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) προσλαμβάνεται στην Χαρτς ως αθλητικός διευθυντής.

Ο Βλαντιμίρ Ρομανόβ, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της σκωτσέζικης ομάδας, θα τον χρίσει προπονητή στην Χαρτς τον Μάρτιο του 2007, "αδειάζοντας" με αυτόν τον τρόπο τον Βάλντας Ιβανάουσκας.

Το κι αν ο Κορομπότσκα δεν μιλούσε αγγλικά; Δίπλα του τοποθετήθηκε ο Στέφεν Φρέιλ και όλα οκ. Το καλοκαίρι που ακολούθησε, η Χαρτς είχε προγραμματισμένο φιλικό με την Μπαρτσελόνα στο "Murrayfield", με τους Καταλανούς τότε να έχουν ένα ρόστερ με παίκτες όπως οι Ροναλντίνιο, Ετό, Ανρί, Τουρέ, Ινιέστα, Τσάβι (ο Μέσι δεν είχε επιστρέψει ακόμη από το Κόπα Αμέρικα).

Οπότε ήταν η ιδανική ευκαιρία για τον... πρόεδρο της Χαρτς να τεστάρει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες κόντρα σε παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς. Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Ο Βλαντιμίρ Ρομανόβ (ή αλλιώς Mad Vlad) ζήτησε από τον Ανατόλι Κορομπότσκα να τον χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι!

"Παίξαμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα μπροστά σε 60,000 θεατές. Με τον Ροναλντίνιο στο απόγειο της καριέρας του, οι Καταλανοί ήταν φανταστικοί.

Πριν το παιχνίδι ο Ρομανόβ με πλησίασε και μου είπε ότι θέλει να αγωνιστεί. Ήθελε να τον επιλέξω. Δεν αστειευόταν. Αρνήθηκα, του είπα ότι δεν έχει καθόλου προπόνηση, επομένως δεν μπορούσε να παίξει.

Μου είπε: "Οκ, αλλά δεν θα προπονείς το κλαμπ για πολύ ακόμη". Με έδιωξε λίγο αργότερα...", αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην Edinburgh News.

Ο Κορομπότσκα απολύθηκε και επέστρεψε στον παλιό του ρόλο, ως αθλητικός διευθυντής, πριν φύγει οριστικά από τον σύλλογο τον Ιούλιο του 2009...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ