ΣΤΗΛΕΣ

Απόλυση ολόκληρης ομάδας για ομοφοβικά σχόλια

Απόλυση ολόκληρης ομάδας για ομοφοβικά σχόλια

Η ομάδα 7ης κατηγορίας της Σουηδίας, Σέρσκογκενς, απέλυσε όλους τους παίκτες της, λόγω της συμπεριφοράς τους απέναντι στους Σνάιπερς Στοκχόλμης, μία ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες.

Οι παίκτες της Σέρσκογκενς παρενοχλούσαν ομοφοβικά τους συναδέλφους τους των Σνάιπερς, που απαρτίζονται από παίκτες ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανσέξουαλ, απευθύνοντάς τους προσβλητικά λόγια.

" Παίρνετε π...ς για 50 κορόνες", " όλοι σας έχετε AIDS", " θα μας μολύνετε" και διάφορες τέτοιες ατάκες ξεστόμισαν, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, οι παίκτες της Σέρσκογκενς.

Μάλιστα, όπως είπε ο προπονητής των Σνάιπερς, Κρίστοφερ Σμιτς, οι παίκτες ένιωσαν να απειλούνται από τους αντιπάλους τους και φοβούνταν να φύγουν από τα αποδυτήρια, όπου κλείστηκαν μετά το περιστατικό.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Στοκχόλμης τιμώρησε με πρόστιμο 5.000 κορόνων τη Σέρσκογκενς, ενώ η διοίκηση της ίδιας της ομάδας έλαβε πιο δραστικά μέτρα, απολύοντας όλους τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Κέτιλ Τορπ, δήλωσε: " Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε την ομάδα. Τέτοια συμπεριφορά δεν χωρά στο ποδόσφαιρο ή ακόμα και εκτός αυτού. Είμαστε ένας σύλλογος που αποτελείται κατά 90% από νεαρούς παίκτες και πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτές οι αξίες μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ