ΣΤΗΛΕΣ

Ανώτατο δικαστήριο αποφασίζει για το... μπριτζ

Ανώτατο δικαστήριο αποφασίζει για το... μπριτζ

Είναι το μπριτζ άθλημα ή όχι; Την απάντηση στην Αγγλία θα δώσει ανώτατο δικαστήριο αφού ακούσει πρώτα τα επιχειρήματα των δύο αντιμαχόμενων πλευρών!

Το μπριτζ είναι μαζί με το σκάκι και το σνούκερ μερικά από τα αθλήματα που θα κάνουν αίτηση για να συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όμως στην Αγγλία δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει αν ειναι άθλημα ή όχι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Guardian", η Αγγλική Ένωση Μπριτζ (EBU) πήρε νομικά μέτρα κατά της Sport England, της δημόσιας υπηρεσίας για την αύξηση της συμμετοχής στον αθλητισμό, η οποία αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως άθλημα το μπριτζ.

Ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να ακούσει και τις δύο πλευρές τις επόμενες δύο ημέρες, μέσω ακρόασης που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο, καθώς δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Οι άνθρωποι της Ένωσης Μπριτζ υποστηρίζουν πως αν υπάρξει αναγνώριση από την πλευρά της πολιτείας αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το άθλημα και τονίζουν πως η απόφαση της Sport England "δεν συμβαδίζει με τις ευχές του κοινοβουλίου και τη γνώμη σημαντικών διεθνών αθλητικών οργανισμών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ