ΣΤΗΛΕΣ

Αναδίπλωση Μπουτάρη για το αεροδρόμιο "Μακεδονία": "Κοιμόμουν και μπερδεύτηκα"!

Αναδίπλωση Μπουτάρη για το αεροδρόμιο "Μακεδονία": "Κοιμόμουν και μπερδεύτηκα"!
MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Μπουτάρης "μάζεψε" τις δηλώσεις του για μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" ώστε να μην παραπέμπει στα Σκόπια χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ότι κοιμόταν. Τι είπε για τον Νίκο Γκάλη.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μία τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα βιβσλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

Χαρακτηριστικά τόνισε: “Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε”.

Όπως ήταν φυσιολογικό η συγκεκριμένη τοποθέτηση του προκάλεσε αντιδράσεις και έτσι με δηλώσεις του προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις: "Από τη χθεσινή κουβέντα που κάναμε στο Δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν κάποιες δηλώσεις μου. Απομονώθηκε μία φράση από ένα σύνολο πραγμάτων που λέχθηκαν χτες με αφορμή τη συζήτηση για το Μακεδονικό. Πάρθηκε ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να παρερμηνευτεί. Μπορεί να δείτε τα πρακτικά και την ομιλία που έκανα χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να τονίσω πως σε ότι είπα ήταν μπροστά όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Κανένας δεν αντέδρασε σε αυτά που είπα.

Ξαφνικά σήμερα το πρωί με πήραν στο τηλέφωνο από τον ΣΚΑΙ και κοιμόμουν. Μου πέταξαν ένα πράγμα το οποίο με μπέρδεψε εάν θέλετε. Δεν ζήτησα ποτέ αλλαγή του ονόματος Μακεδονία. Προβληματίστηκα και είναι απολύτως ξεκάθαρο. Με ρώτησαν ποιο όνομα θα προτείνατε εάν προχωρούσε η αλλαγή ονόματος και φυσικά είπα Νίκος Γκάλης. Ο Νίκος Γκάλης είμαι διεθνής προσωπικότητα η οποία προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι ο μοναδικός που έχει μπει στο Hall of Fame του μπάσκετ".

Στη συνέχεια επεσήμανε: "Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή. Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι συνήθισαν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της θέσης τους στο κοινοβούλιο. Και παρά τις συνέπειες που υφίσταται η χώρα συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν. Αυτοί που επιμένουν να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας. Το κλίμα σήμερα είναι φορτισμένο και πρέπει να το αποφορτίσούμε. Πρέπει να αφήσουμε τους διχασμούς και να δούμε νηφάλια την κατάσταση, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια".

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων Μπουτάρη.

Πηγή: VoriaBίντεο: thestival

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ