ΣΤΗΛΕΣ

Αλλαγή στο τρίτο λεπτό για να εφαρμοστεί ο κανονισμός!

Αλλαγή στο τρίτο λεπτό για να εφαρμοστεί ο κανονισμός!
© SIMON DAVIES/PROSPORTSIMAGES

Η Μπράντφορντ Σίτι προχώρησε σε αλλαγή γκολκίπερ μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με την Μπέρι, για το Checkatrade EFL Trophy δίχως να υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Δείτε το λόγο.

Την παράσταση στη νίκη της Μπράντφορντ Σίτι (2-1) επί της Μπέρι για το Checkatrade EFL Trophy "έκλεψε" η αλλαγή του γκολκίπερ της πρώτης, Κόλιν Ντόιλ, μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης κι αυτό δίχως να έχει μεσολαβήσει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα κάποιος τραυματισμός.

Η αλλαγή έγινε για να είναι η γηπεδούχος ομάδα πλήρως εναρμονισμένη με τους κανονισμούς του EFL Trophy. Σύμφωνα με αυτούς οι ομάδες που συμμετέχουν στο Checkatrade EFL Trophy (κατά βάση τρίτης, τέταρτης εθνικής κατηγορίας αλλά και μερικές μικρές ηλικιακές ομάδες συλλόγων της Premier League) πρέπει να έχουν τουλάχιστον πέντε βασικούς τους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα.

Κι αυτό για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα - καθώς οι περισσότερες ομάδες προτιμούσαν την παράταξη με τους αναπληρωματικούς - αλλά και η θέαση των αναμετρήσεων. Η έννοια του βασικού αφορά πέντε παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής την τρέχουσα σεζόν ή πέντε παίκτες οι οποίοι θα ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα στο επόμενο ματς.

Έτσι, έπραξε και η Μπράντφορντ Σίτι. Ο βασικός γκολκίπερ, Κόλιν Ντόιλ, ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα στην αναμέτρηση με την Μπέρι, ων ένας εκ των πέντε βασικών που έπρεπε να ξεκινήσουν. Αλλά, μόλις για τρία λεπτά.

Η γηπεδούχος ομάδα εφάρμοσε τον κανονισμό και μετά από τρία λεπτά ο Ντόιλ πέρασε στον πάγκο για να ξεκουραστεί, δίνοντας τη θέση του στον αναπληρωματικό γκολκίπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ