ΣΤΗΛΕΣ

10 ιστορικές -οσκαρικές- γκάφες στον αθλητισμό

10 ιστορικές -οσκαρικές- γκάφες στον αθλητισμό

Με αφορμή την ιστορική γκάφα στην απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, διαβάστε για δέκα παρόμοιες στιγμές που αφορούν τον αθλητισμό. (video)

Μπέρδεμα που θα μείνει στην ιστορία αυτό στην φετινή απονομή των Όσκαρ, με τους Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ να δίνουν λανθασμένα το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο "La La Land", αφού κανονικά το Όσκαρ ανήκε στην ταινία Moonlight.

Με αφορμή αυτό το λάθος για... Όσκαρ, ας θυμηθούμε παρόμοιες στιγμές που αφορούν τον αθλητισμό:

1. Οι ΗΠΑ έβαλαν τον ύμνο των Ναζί στη Χαβάη

Για το Federation Cup στην Χαβάη αναμετρήθηκαν ΗΠΑ και Γερμανία. Οι γερμανίδες τενίστριες άκουσαν να παίζει ο ύμνος των Ναζί (!) και Andrea Petkovic Alison Riske, στην οποία απευθύνθηκε απογοητευμένη λέγοντας "αυτό είναι ντροπή". Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις απολογήθηκε δημοσίως για το περιστατικό.

2. Ο τίτλος που γλίστρισε μέσα από τα χέρια του Roberto de Vicenzo το 1968

Το 1968 ο Tommy Aaron, παρτενέρ του Roberto de Vicenzo στο γκολφ, τον ενημέρωσε λανθασμένα στην κάρτα του για το χτύπημα που χρειαζόταν στην 17η τρύπα για να κερδίσει. Ο De Vicenzo υπέγραψε και όταν το συνηδειτοποίησε ήταν αργά. Αντί για 65 χτυπήματα, είχε επισήμως 66 και ήταν αδύνατο πλέον να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Bob Goalby.

3. Ο πλέον "τρελός" πανηγυρισμός σε γκολ που ακυρώθηκε

Ο Kerem Bulut, παίκτης των Western Sydney Wanderers, πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε, τρέχοντας μέχρι την εξέδρα για να μοιραστεί τον ενθουσιασμό με τους οπαδούς της ομάδας του. Μόλις ολοκλήρωσε τα πανηγύρια και άρχισε να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, αντιλήφθηκε ότι το γκολ του δεν μέτρησε, αφού η σημαία του επόπτη ήταν σηκωμένη...

4. Ο μύθος θέλει τον Wim Esajas να αποκοιμήθηκε

Το Suriname μπορούσε να ντεμπουτάρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960, με τον αθλητή Wim Esajas. Όμως μια αλλαγή της κούρσας των 800μ. το απόγευμα για το επόμενο πρωί, του στέρησε την συμμετοχή, καθώς ο μύθος θέλει να τον πήρε ο ύπνος. Υπήρξαν πάντως μαρτυρίες ότι δεν ειδοποιήθηκε ποτέ για την αλλαγή ώρας. Ο αθλητής χλευάστηκε, το έβγαλαν παρατσούκλι "The sleeper" και ο ίδιος έγινε κηπουρός. Δεν ήθελε να ξανακούσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά τον θάνατο του, η κυβέρνηση τον αναγνώρισε ως τον πρώτο Ολυμπιονίκη μαζί με μια επιστολή απολογίας.

10 ιστορικές -οσκαρικές- γκάφες στον αθλητισμό

5. Έπνιξε τον πόνο του στο φαγητό και το πλήρωσε

Ο Thomas Hamilton Brown, ένας Νοτιοαφρικανός πυγμάχος ελαφρών βαρών, αποφάσισε να πνίξει τον πόνο της ήττας του από τον Χιλιανό Lillo στο Βερολίνο το 1936, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Το απόγευμα τον ενημέρωσαν πώς είχε γίνει λάθος και αυτός ήταν ο νικητής. Δεν είχε όμως χρόνο για να κάψει το φαγητό που είχε καταναλώσει, ζυγίστηκε υπέρβαρος και αποκλείστηκε...

10 ιστορικές -οσκαρικές- γκάφες στον αθλητισμό

6. Η Independent Medellin εμφανίστηκε στην στέψη της Santa Fe

Πρωταθλήτρια Κολομβίας αναδείχθηκε η Santa Fe το 2014. Όμως στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τους Omar Pérez, Camilo Vargas (αρχηγοί της ομάδα) και César Pastrana (πρόεδρος) διαπιστώθηκε ότι σκαλισμένο στο τρόπαιο ήταν το όνομα της Independent Medellin...

10 ιστορικές -οσκαρικές- γκάφες στον αθλητισμό

7. Ο πατέρας του Massa πανηγύρισε ένα τίτλο που δεν κατέκτησε ο γιος του

Μικρός χαμός στο box της Ferrari καθώς άπαντες, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα του Massa, αγκαλιάστηκαν πανηγυρίζοντας τον τίτλο. Τελικά αντιλήφθηκαν το λάθος τους και οι εκφράσεις των προσώπων τους είναι όλα τα λεφτά...

8. Λάθος σημαία στη νίκη του Maldonado το 2012

Ο Maldonado κέρδισε το Grand Prix της Ισπανίας και η FIA απολογήθηκε που τοποθέτησε μια σημαία της Βενεζουέλας που δεν αντιστοιχούσε στο επίσημο podium. Σε ανακοίωση της η FIA εξήγησε ότι το λάθος είχε ήγη γνωστοποιηθεί στον υπεύθυνο της τελετής, ώστε να μην επαναληφθεί στους επόμενους αγώνες. Η σημαία με τα 7 αστέρια που ανέμιζε δεν είναι η επίσημη αφού από τον Μάρτιο του 2006 έχει 8 αστέρια.

10 ιστορικές -οσκαρικές- γκάφες στον αθλητισμό

9. Το διάσημο time out του Webber

Το 1993 για το αμερικάνιο κολεγιακό πρωτάθλημα, αναμετρήθηκαν στον τελικό το Michigan με το North Carolina. Στο τέλος του αγώνα και με το ματς ισόπαλο, ο Webber παίρνει ένα ριμπάουντ και καλεί time out. Όμως το Michigan δεν είχε δικαίωμα για άλλο time out, τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή στον πάγκο, κάτι που σήμαινε δύο βολές και κατοχή μπάλας για το North Carolina που πήρε το παιχνίδι με σκορ 77-71.

10. Το νόμισμα έκατσε όρθιο στο Κολομβία - Παραγουάη

Ο διαιτητής Heber Lopez πέταξε στον αέρα το νόμισμα πριν την σέντρα στο Κολομβία - Παραγουάη, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι αρχηγοί Rodriguez και Villar έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα!

Πηγή: Marca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ