ΣΤΗΛΕΣ

Ζιοβάνι, ένας μοναδικός καλλιτέχνης των γηπέδων!

Ζιοβάνι, ένας μοναδικός καλλιτέχνης των γηπέδων!

Ο Ζιοβάνι έχει σήμερα (4/2) τα 46α γενέθλιά του και το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει ορισμένα από τα ομορφότερα τέρματα που πέτυχε στην εξαετή πορεία του στην Ελλάδα και ένα Top-10 με κορυφαίες ατάκες του. (VIDEOS)

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους κορυφαίους ξένους που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού. Αγαπήθηκε όσο λίγοι, έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας και το όνομά του μνημονεύεται ακόμα και τώρα. Μπορεί το καλοκαίρι του 1999 να υπήρξε μεγαλύτερο ντελίριο ενθουσιασμού για την έλευση του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, αλλά αυτά που έκανε ο Βραζιλιάνος στην εξαετή πορεία του με την ερυθρόλευκη φανέλα, δεν συγκρίνονται και γι' αυτό λατρεύεται μέχρι και σήμερα.

Ο Ζιοβάνι έχει σήμερα τα 46α γενέθλιά του. Ο βετεράνος άσος, ο οποίος έπαιξε στην χώρα μας από το 1999 ως το 2005, έφυγε με δάκρυα στα μάτια από το λιμάνι της καρδιάς του. Ο Ολυμπιακός δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό του, γι' αυτό άλλωστε συχνά πυκνά κάνει ποσταρίσματα στο Facebook για την Θύρα 7 και για δικές του στιγμές με την ερυθρόλευκη ριγωτή. Σε Σάντος και Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε πριν έρθει στην Ελλάδα, όμως τα χρόνια του εδώ δεν τα συγκρίνει με τίποτα. Ήταν τα καλύτερα της καριέρας του.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει ορισμένα από τα ομορφότερα τέρματα που πέτυχε ο μάγος "Ζίο" με την ερυθρόλευκη φανέλα από το 1999 ως το 2005, όταν και μπήκαν οι "τίτλοι τέλους" μιας υπέροχης συνεργασίας, αλλά και οι κορυφαίες ατάκες του, που φανερώνουν το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Ένας παίκτης που έχει ένα δικό του ξεχωριστό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο...

Τι να πρωτοδιαλέξει κάποιος απ' αυτά που έκανε ο Ζιοβάνι. Το σκαφτό σουτ στο 4-1 με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι ή το πλασεδάκι με το... μυτάκι στο 4-1 της Λεωφόρου; Το μακρινό σουτ με τον Ηρακλή στο εντυπωσιακό 5-4 με τον Ηρακλή για το Κύπελλο, όπου ανάγκασε μέχρι και τον Άγγελο Αναστασιάδη να του δώσει στο φινάλε του αγώνα το χέρι ή την γκολάρα με τους Τούρκους της Γαλατάσαράι στη Ριζούπολη; Η λίστα είναι μεγάλη...

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ (10'' με 18'')

ΖΙΟΒΑΝΙ ΜΕ ΑΕΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι 10 κορυφαίες ατάκες του Ζιοβάνι

Ας θυμηθούμε τα δικά του λόγια, δέκα κορυφαίες ατάκες του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, οι οποίες μαρτυράνε τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο και τη ζωή την ίδια...

Νο 10. Ο ερχομός του στην χώρα μας

" Ο Θεός με έφερε εδώ. Εκείνο το καλοκαίρι όλοι οι οιωνοί μου έλεγαν να έρθω στην Ελλάδα. Είχαν απόλυτο δίκιο".

Νο 9. Τα γκολ της ζωής του

" Το πρώτο γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο 3-0 της Ριζούπολης είναι το καλύτερο της καριέρας μου. Και ένα που σημείωσα με την Μπαρτσελόνα επί της Σαραγόσα και με αυτό πήραμε το πρωτάθλημα".

Νο 8. Το παιδικό του όνειρο

" Οι συμμετοχές μου στην εθνική ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ειδικά για εμάς που είμαστε από τον Αμαζόνιο, μακριά από το Σάο Πάουλο, η πόρτα της εθνικής ανοίγει πολύ δύσκολα".

Νο 7. Ο κόσμος του Ολυμπιακού

" Είναι δώρο Θεού αυτός ο κόσμος. Έχω δεθεί απόλυτα με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Αυτοί μου δίνουν δύναμη με τις φωνές και τα πανηγύρια τους. Είναι συγκλονιστικοί. Γι' αυτούς παίζω".

Νο 6. Η σύγκριση Βραζιλίας - Ευρώπης

" Στην Βραζιλία το ποδόσφαιρο παραμένει ...καλλιτεχνική υπόθεση. Στην Ευρώπη κυριαρχεί η δύναμη και η ταχύτητα. Η ένωση των δύο σχολών είναι το ιδανικό σημείο".

Ζιοβάνι, ένας μοναδικός καλλιτέχνης των γηπέδων!

Νο 5. Τα πρώτα του βήματα

" Εγώ δεν είχα θάλασσα. Στην άσφαλτο έμαθα μπάλα, όχι στην άμμο. Καμιά φορά έπρεπε να ντριμπλάρω ακόμα και κινούμενα αυτοκίνητα. Όποιος μπορεί να παίξει μπάλα στις αλάνες, μπορεί να παίξει παντού".

Νο 4. Η σύγκρουση ταχύτητας με τεχνική

" Προτιμούν έναν χαζό που τρέχει ασταμάτητα, παρά έναν τεχνίτη που σκέφτεται. Είναι τυχαίο μετά που η Βραζιλία έχει αναδεχθεί πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια;".

Νο 3. Το ιδανικό γκολ

" Μου αρέσει όλη η φάση του γκολ να είναι τέλεια. Να την έχεις σχεδιάσει από την αρχή στο μυαλό σου. Να ντριμπλάρεις, να πασάρεις, να σκοράρεις. Να τα κάνεις όλα σαν σε όνειρο και να μπαίνει το γκολ μαγικά. Όπως πραγματικά αξίζει".

Νο 2. Η λατρεία για την μπάλα

" Εγώ γεννήθηκα για να παίζω μπάλα. Δεν αντέχω να κάθομαι στον πάγκο και να παίρνω λεφτά, όσα και να είναι αυτά. Προτιμώ να αγωνίζομαι στην τέταρτη εθνική, παρά να είμαι αναπληρωματικός στην κορυφαία ομάδα του κόσμου".

Νο 1. Ο ποδοσφαιρικός του σκοπός

" Θέλω να είμαι αυτός που φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα και όχι αυτός που τον διώχνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ