ΣΤΗΛΕΣ

Υοung millionaires

Υοung millionaires

Με αφορμή την μεταγραφή του Κάλουμ Τσέιμπερς στην Άρσεναλ διαβάστε το αφιέρωμα με μερικές από τις πιο ακριβές μεταγραφές νεαρών παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Άρσεναλ και φέτος ακολούθησε την πολιτική των τελευταίων ετών με την απόκτηση νεαρών παικτών όπως αυτή του Κάλουμ Τσέιμπερς από την Σάουθαμπτον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μεταγραφή στοίχισε στην Κυπελλούχο Αγγλίας 12 με 16 εκατ. λίρες και ο νεαρός αμυντικός θα ακολουθήσει τα βήματα των Τσάμπερλέιν και Γουόλκοτ που ξεκίνησαν την καριέρα τους στους "Αγίους" και συνέχισαν στους "κανονιέρηδες".

Η αφαίμαξη παικτών από την Σάουθάμπτον, πέντε τη φετινή σεζόν, μπορεί να αποδυνάμωσε αγωνιστικά την ομάδα αλλά την βοήθησε οικονομικά. Ο Τσέιμπερς είναι η 2η πιο ακριβή μεταγραφή παίκτη της Σάουθάμπτον την φετινή σεζόν μετά την απόκτηση του Λουκ Σο από την Μάντσεστερ Γ. με το ποσό των 30 εκατ. λιρών.

Με αφορμή την μετακίνηση του Τσέιμπερς θυμηθείτε ορισμένες από τις πιο ακριβές μεταγραφές νεαρών παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ποιες έπιασαν τα λεφτά τους και ποιοι παίκτες... πάτωσαν.

Τιμπό Κουρτουά

Η μεταγραφή του Κουρτουά στην Τσέλσι πριν τρία χρόνια, κόστισε στους "μπλε" 8 εκατ. λίρες. Από τότε αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά από τη νέα σεζόν επιστρέφει στην Τσέλσι έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα Ισπανίας, την συμμετοχή του σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την θέση του βασικού τερματοφύλακα από τον Πετρ Τσεχ.

Υοung millionaires

Κάλουμ Τσέιμπερς

Ο Κάλουμ Τσέιμπερς αποχώρησε από την Σάουθάμπτον και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Άρσεναλ. Από τους "Αγίους" αποχώρησαν επίσης οι Άνταμ Λαλάνα, Ρίκι Λάμπερτ, Ντέγιαν Λόβρεν με προορισμό την Λίβερπουλ και ο Λουκ Σο που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γ. Την σεζόν που τελείωσε ο Τσέιμπερς είχε 22 συμμετοχές στην Σάουθάμπτον και η συνεργασία του στην δεξιά πλευρά της Άρσεναλ με τον Ντεμπουσί, αναμένεται να είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Υοung millionaires

Μαρκίνιος

Ο Μαρκίνιος θα πρέπει να θεωρείται η πιο επικερδής πώληση παίκτη της Ρόμα. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από την Παρί Σεν Ζερμέν για το ποσό των 31.4 εκατ. ευρώ. Η Ρόμα τον είχε αποκτήσει από την Κορίνθιας με 1.5 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 21 συμμετοχές και δύο γκολ στο ενεργητικό του.

Υοung millionaires

Σέρχιο Ράμος

Ο Σέρχιο Ράμος αγωνίζεται 9 χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης(!) και είναι λογικό κάποιος να έχει ξεχάσει ότι πήρε μεταγραφή το 2005 από την Σεβίλλη στην "Βασίλισσα", με μεταγραφή ρεκόρ για ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Η μετακίνηση του είχε στοιχίσει στην Ρεάλ 27 εκατ. ευρώ. Από τότε ο Ράμος έχει αλλάξει πολύ όσον αφορά το παρουσιαστικό του και έχει κερδίσει τα πάντα στο ποδόσφαιρο.

Υοung millionaires

Λουκ Σο

Η μεταγραφή του Λουκ Σο από την Σάουθάμπτον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δημιούργησε νέο ρεκόρ μεταγραφής. Οι "κόκκινοι διάβολοι" πλήρωσαν 30 εκατ. λίρες στην Σάουθάμπτον για να τον αποκτήσουν κάνοντας τον 19χρονο τον ακριβότερο φουλ μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Την περασμένη σεζόν ο Σο είχε 35 συμμετοχές στη Σάουθάμπτον, κλήθηκε στην εθνική ομάδα και έχει την ευκαιρία να πάρει την σκυτάλη στην αριστερή πλευρά της Γιουνάιτεντ από τον Πατρίς Εβρά.

Υοung millionaires

Άντερσον

Το 2007 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε από την Πόρτο, έναντι 20 εκατ. λιρών, τον 19χρονο Άντερσον. Ο μέσος των "δράκων" θεωρούνταν ένα από τα επόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Την πρώτη σεζόν στην Μάντσεστερ είχε 20 συμμετοχές και από τότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Την περασμένη σεζόν είχε μόνο τέσσερις συμμετοχές και δόθηκε δανεικός στην Φιορεντίνα. Απίθανο να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Λουίς Φαν Χαάλ τη νέα σεζόν.

Υοung millionaires

Όμπι Μίκελ

Η μεταγραφή του Όμπι Μίκελ στην Τσέλσι το 2005 είχε γίνει σήριαλ. Εκτός από την Τσέλσι τον διεκδίκησε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία είχε δώσει συνέντευξη Τύπου, είχε φωτογραφηθεί με την φανέλα της και όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από τον άσημη Λιν της Νορβηγίας.

Ένα χρόνο μετά την διαμάχη των δύο ομάδων και με παρέμβαση της ΦΙΦΑ η Τσέλσι τα βρήκε τόσο με την ομάδα της Νορβηγίας όσο και με την Μάντσεστερ και τον έκανε δικό της. Οι "μπλε" έδωσαν 12 εκατ. λίρες στην Μάντσεστερ και 4 εκατ. στην πρώην του ομάδα.

Υοung millionaires

Άλεξ Τσάμπερλέιν

Η Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν ήταν μέλος της ακαδημίας της Σάουθάμπτον η οποία έχει αναδείξει τους Κάλουμ Τσέιμπερς(Άρσεναλ), Λουκ Σο(Λίβερπουλ), Γουόλκοτ(Άρσεναλ) και Γκάρεθ Μπέιλ(Ρεάλ Μαδρίτης). Αφού εντυπωσίασε στη League One το 2011 πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 18α γενέθλια του αντί του ποσού των 15 εκατ. ευρώ.

Οι τραυματισμοί φρέναραν την πρόοδο του αλλά και πάλι ο 20χρονος μέσος έχει δείξει μέρος των ικανοτήτων του και τι μπορεί να κάνει στο μέλλον. Ελπίζει την φετινή σεζόν να μην ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Υοung millionaires

Κριστιάνο Ρονάλντο

Η απόκτηση του Ρονάλντο το 2003 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές στην ιστορία. Οι "κόκκινοι διάβολοι" πλήρωσαν 12 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας και η εξέλιξη του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε 196 συμμετοχές με την Μάντσεστερ σημείωσε 84 γκολ. Το 2009 αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης με μεταγραφή ρεκόρ.

Υοung millionaires

Γουέιν Ρούνεϊ

Η μεταγραφή του Ρούνεϊ από την Έβερτον στην Μάντσεστερ Γ. το 2004, ήταν η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου για παίκτη κάτω των 20 ετών. Το κόστος της έφθασε τα 25 εκατ. ευρώ και αναμφίβολα θεωρείται πετυχημένη καθώς ο Άγγλος στράικερ έχει σημειώσει 158 γκολ μέχρι σήμερα στην Γιουνάιτεντ.

Υοung millionaires

Σέρχιο Αγουέρο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε την υπέρβαση το 2006 αφού έβγαλε 23 εκατ. λίρες από το ταμείο της για να αποκτήσει τον Σέρχιο Αγουέρο της Ιντεπεντιέντε. 'Ενας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο δικαιολόγησε τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι' αυτόν καθώς έβαλε 74 γκολ στο ην Πριμέρα Ντιβιζιόν πριν πάρει το 2011 μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι του ποσού των 38 εκατ. λιρών.

Υοung millionaires

Πηγή: www.squawka.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ