ΣΤΗΛΕΣ

Το πανηγύρισαν δεόντως!

Το πανηγύρισαν δεόντως!

Φίλησαν το σήμα της ομάδας, διέσχισαν το γήπεδο, έγιναν ένα με τους οπαδούς. Με απλά λόγια το πανηγύρισαν δεόντως! Δείτε videos με ανεπανάληπτους ποδοσφαιρικούς πανηγυρισμούς.

Η έκρηξη χαράς που αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν σημειώνει γκολ είναι μοναδική.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ακόμα και ο πανηγυρισμός ενός γκολ μπορεί να παρεξηγηθεί. Οι διαιτητές κιτρινίζουν τους παίκτες όταν πετάνε την φανέλα ή πηγαίνουν στην κερκίδα. Τους στερούν την χαρά να πανηγυρίσουν αυτή την "ιερή" στιγμή.

Ακόμα και ο τρόπος του πανηγυρισμού ενός γκολ έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων. Από τον πρωτότυπο πανηγυρισμό του Μπεμπέτο στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τους παράξενους ομαδικούς πανηγυρισμούς των Ισλανδών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Στον πανηγυρισμό του Ιταλού Μάρκο Ταρντέλι, στον τελικό του Μουντιάλ 1982, αποτυπώνεται η αναμονή 44 ετών της σκουάντρα ατζούρα χωρίς παγκόσμιο τίτλο. Στο γκολ του Γκιγκς κόντρα στην Άρσεναλ η σημασία του να έχεις πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ στο γκολ του Στιούαρτ Πιρς με πέναλτι απέναντι στην Ισπανία στο EURO 96 η απάντηση στην αμφισβήτηση που δέχτηκε.

Φανέρωσαν τα συναισθήματα τους, πρωτοτύπησαν, το αφιέρωσαν στον κόσμο. Θυμηθείτε ποδοσφαιρικούς πανηγυρισμούς με... σημασία.

- Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να πανηγυρίσουν γκολ σε επίσημο παιχνίδι οι παίκτες του Σαν Μαρίνο. Το έβαλαν κόντρα στην Πολωνία και παρότι ηττήθηκαν με 5-1, το πανηγύρισαν δεόντως!

- Το 1999 η Καρλάιλ έμεινε στην κατηγορία χάρις στο γκολ που έβαλε ο τερματοφύλακας Τζίμι Γκλας, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Πλίμουθ.

- Ο Στίβεν Τζέραρντ φυλάει το σήμα της Λίβερπουλ και την κάμερα μετά την "τεσσάρα" των "ρεντς" επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την σεζόν 2008-09.

- Ο Πάολο Ντι Κάνιο, ως παίκτης της Νάπολι, πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της καριέρας του και το πανηγύρισε εκστασιασμένος.

- Ο πανηγυρισμός του Ταρντέλι στον τελικό του Μουντιάλ Ιταλία - Γερμανία το 1982 αποτελεί μία από τις πιο δυνατές στιγμές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

- Ο Τιμούρ Κετσπάγια έβγαλε το άχτι του ξεσπώντας στις διαφημιστικές πινακίδες.

- Ο "γραφικός" Τιτσιάνο Κρουντέλι έδωσε μία ακόμα παράσταση στην ιταλική τηλεόραση όταν ο Ιντζάγκι σκόραρε το τελευταίο του γκολ με την φανέλα της Μίλαν.

- Ο έντονος πανηγυρισμός του Μαραντόνα μετά το γκολ εναντίον της εθνικής μας στο Μουντιάλ 1994 δεν ήταν.... φυσιολογικός.

- Ο Στιβ Μπρους με γκολ στις καθυστερήσεις δίνει τη νίκη στην Μάντσεστερ κόντρα στην Σέφιλντ βάζοντας τέλος στην 26χρονη ανομβρία δίχως πρωτάθλημα για τους "κόκκινους διαβόλους".

- Ο Μουρίνιο δεν ξέχασε ποτέ ότι στην Βαρκελώνη τον έλεγαν μεταφραστή του Μπόμπι Ρόμπσον και πήρε ρεβάνς ως προπονητής της Ίντερ.

- Για έξι χρόνια ο Άγγλος Στιούαρτ Πιρς κρατούσε μέσα του την απογοήτευση που αισθάνθηκε για το χαμένο πέναλτι στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 Αγγλία - Γερμανία και ξέσπασε όταν ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στον προημιτελικό του EURO 1996 με αντίπαλο την Ισπανία.

- Η Ιταλία νίκησε την Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 χάρις στα γκολ των Γκρόσο και Ντελ Πιέρο. Εξαιρετικά τα γκολ των δύο Ιταλών, έντονοι οι πανηγυρισμοί τους, απολαυστική η περιγραφή του Άγγλου σπίκερ.

- Ο Φρανκ Λάμπαρντ, έξι ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, βάζει γκολ με πέναλτι και στέλνει την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πανηγύρισε φανερά συγκινημένος.

- Ο Γκιγκς αποφάσισε να διανύσει το μισό γήπεδο για να πανηγυρίσει το γκολ που έβαλε απέναντι στην Άρσεναλ.

- Ο Αντόνιο Κασάνο ως παίκτης της Μπάρι σκόραρε απέναντι στην Μίλαν.

- Ο προπονητής Ντέιβιντ Πλιτ πέρασε στην ιστορία για τον πανηγυρισμό του μετά την λήξη του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Λούτον που διατήρησε την Λούτον στην κατηγορία χάρις στο γκολ του Σέρβου Άντι Ράντιτς, λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα.

Οh captain my captain! Τα δάκρυα του Τζέραρντ.

Πηγή: Squawka.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ