ΣΤΗΛΕΣ

Το πέρασμα του Μήτρογλου από την Αγγλία

Το πέρασμα του Μήτρογλου από την Αγγλία
Μήτρογλου

Σαν σήμερα (31/1) ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Φούλαμ. Το Sport24.gr θυμάται τι συνέβη και ο Έλληνας πιστολέρο δεν έπιασε στην Αγγλία.

Η 1η Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν το "breaking point" στην καριέρα του Κώστα Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, όταν στο 65ο λεπτό του αγώνα ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Έλληνα διεθνή στράικερ αντί του Μάικλ Ολαϊτάν.

Εκείνη τη στιγμή το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Τι ακολούθησε; Τρεις ασίστ του Φουστέρ, ισάριθμα γκολ του Μήτρογλου και η ατάκα του Μίτσελ "αν συνεχίσει έτσι δεν θα τον ξαναβγάλω ποτέ από την ενδεκάδα". Η συνέχεια για τον 27χρονο σήμερα φορ, ήταν ακόμη καλύτερη.

Ακολούθησε ένα εκπληκτικό τρίμηνο με τον Μήτρογλου να σκοράρει σε τρελούς ρυθμούς, με εκπληκτικά ποσοστά και με όλους τους τρόπους. Έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Champions League , σε εκείνη την μεγαλειώδη -για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό- νύχτα στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ" με το 3-0 επί της Άντερλεχτ.

Παρά το γεγονός πως ήταν πλέον λαβωμένος, ο Μήτρογλου είχε ήδη προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού. Όταν άνοιξε η μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου το 2014, ο Ολυμπιακός άρχισε να λαμβάνει... σήματα, πως πολύ σύντομα θα δεχθεί πρόταση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τον επιθετικό του.

Τελικά η Φούλαμ ήταν η ομάδα που έκανε την επίσημη κίνηση της για τον Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο η μεταγραφή του στους Λονδρέζους εξελίχθηκε σε θρίλερ και πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο διοικήσεων προκειμένου να τα βρουν. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για αρκετές ημέρες και πάνω που βρέθηκε σημείο επαφής, ήρθε η Γουέστ Χαμ να μπει σφήνα προσφέροντας στον Ολυμπιακό περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνήσει οι "ερυθρόλευκοι" με την Φούλαμ!

Ωστόσο οι Πειραιώτες προτίμησαν να δώσουν τον παίκτη στους Cottagers, θέλοντας να τηρήσουν την συμφωνία που είχαν ήδη κάνει μαζί τους. Στις 31/1 του 2014, ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Μήτρογλου . Μετά από 6,5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά, ο Έλληνας στράικερ υπέγραφε για 4,5 χρόνια με την Φούλαμ. Η περιπέτεια στα γήπεδα της Premier League είχε ξεκινήσει, ωστόσο τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν όπως ενδεχομένως τα είχε φανταστεί ο Μήτρογλου και η ομάδα του δυτικού Λονδίνου.

Μήτρογλου και Φούλαμ

Το πέρασμα του Μήτρογλου από την Αγγλία

Είτε με τον ένα ( Φούλαμ) είτε με τον άλλο ( Γουέστ Χαμ) τρόπο, ο Κώστας Μήτρογλου έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και υπέγραψε στους Cottagers.

Μιλάμε για μία μεταγραφή που κόστισε 15.4 εκ. ευρώ (που πιστώνεται και στον εκπρόσωπο του), όντας η ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου και με τον παίκτη να λαμβάνει την εβδομάδα 65.000 λίρες (87.000 ευρώ) μεικτά και να γίνεται αυτόματα ο δεύτερος πιο καλοπληρωμένος παίκτης στην ομάδα μετά τον Μπερμπάτοφ.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε όλοι. Σε αυτό ευθύνη έχουν όλοι. Ομάδα - παίκτης - κόσμος. Η ομάδα γιατί πίεσε για την επιστροφή του, ο παίκτης γιατί δεν διαχειρίστηκε καλά τον τραυματισμό του και ο κόσμος γιατί γκρίνιαξε και πίεσε επίσης με τον τρόπο του υπό το φάσμα του υποβιβασμού.

Το χρονικό

Όπως γράψαμε νωρίτερα ο Κώστας Μήτρογλου τραυματίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του και υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση στον μηνίσκο. Στην Αγγλία βέβαια πήγε "καθαρός", αφού δεν υπήρχε περίπτωση οι Βρετανοί να δώσουν 15.4 εκ. ευρώ για τραυματία παίκτη. Το λάθος, λοιπόν, έγινε στην αποκατάσταση.

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν διαχειρίστηκε σωστά το σώμα του. Υπό την πίεση να αγωνιστεί και το φάσμα του υποβιβασμού, επιβάρυνε το εγχειρισμένο του γόνατο με αποτέλεσμα να μην έχει πια δυνάμεις ( για την ακρίβεια υπήρχε ανόμοια κατανομή δυνάμεων στα δυο γόνατα).

Έτσι έκανε φλεγμονή και χρειάστηκε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Το πρόγραμμα πήρε, αφού εξετάσθηκε ξανά για να αποκλειστεί οτιδήποτε άλλο, στην Μπολόνια και επέστρεψε στην Αγγλία για να αρχίσει ο δύσκολος δρόμος της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως γενικότερα τα ιατρικά τιμ στην Premier League δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά, οπότε βλέπουμε πασίγνωστους ποδοσφαιριστές να φεύγουν για το εξωτερικό με σκοπό να λύσουν το πρόβλημα τους (την ίδια περίοδο κάτι ανάλογο είχε και ο Φαν Πέρσι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Μετά από 6-7 εβδομάδα ο Έλληνας "πιστολέρο" είχε επιστρέψει, αλλά ήταν ολοφάνερο πως του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός. Έτσι ήρθαν οι μέτριες εμφανίσεις στην Αγγλία και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παράλληλα η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε επιπλέον εμπόδια στον παίκτη, καθώς ο Φέλιξ Μάγκατ που αντικατέστησε τον Ρενέ Μόιλενστιν δεν είχε στα πλάνα του τον Μήτρογλου.

Φέτος, ωστόσο, με φουλ προετοιμασία και παιχνίδια στα πόδια ο Μήτρογλου... πετάει όντας πρώτος σκόρερ στην Superleague με 11 γκολ σε 15 αγωνιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ