ΣΤΗΛΕΣ

Το "κολαστήριο" που θα γίνει το Ουγγαρία - Ελλάδα

Το "κολαστήριο" που θα γίνει το Ουγγαρία - Ελλάδα

Η "Groupama Arena" θα φιλοξενήσει το Ουγγαρία - Ελλάδα και το Sport24.gr παρουσιάζει με βίντεο και φωτογραφίες το γήπεδο της Φερεντσβάρος, καθώς και την ιστορία της δημιουργίας του.

Είναι γήπεδο με όλη τη σημασία της λέξης. Ζεστό, με τις εξέδρες κοντά στον αγωνιστικό χώρο και αν γεμίσει, μπορεί να γίνει έδρα κολαστήριο. Αποτελεί το "παλατάκι" της Φερεντσβάρος, έχει χωρητικότητα κοντά στις 23.000 και θα φιλοξενήσει τη μεγάλη μάχη της Ουγγαρίας με την Ελλάδα για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016.

Αποστολή στη Βουδαπέστη: Νίκος Συριώδης

Ο λόγος για την "Groupama Arena", την οποία επισκέφτηκε το Sport24.gr με αφορμή την συνέντευξη Τύπου της Εθνικής μας ομάδας και την τελευταία προπόνηση των διεθνών πριν τον "τελικό" με τους Μαγυάρους. Ένα καινούργιο γήπεδο, που αν το κοινό είναι φανατισμένο και φωνάζει, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται, είναι εκκωφαντική.

Το "κολαστήριο" που θα γίνει το Ουγγαρία - Ελλάδα

Η ιστορία που το συνοδεύει, είναι εκπληκτική, διότι το αρχικό σχέδιο δεν περιελάμβανε την κατασκευή νέου γηπέδου, αλλά την ανακατασκευή του "Albert Florian Stadium". Εντούτοις, οικονομικά δεν συνέφερε, το κόστος ήταν μεγάλο και τότε μπήκε μπρος το μεγάλο σχέδιο. Δεν τελειώνει όμως εδώ η ιστορία...

Η Πολιτεία επέτρεψε να γυρίσει η φορά του γηπέδου κατά 90 μοίρες προκειμένου να γίνει το έργο, ο αγωνιστικός χώρος έπρεπε να πάει 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψουν ελεύθεροι χώροι, που πωλήθηκαν και συνέβαλαν δραστικά στη δημιουργία του γηπέδου που κόστισε συνολικά 40 εκ. ευρώ.

Το "κολαστήριο" που θα γίνει το Ουγγαρία - Ελλάδα

Για να μην υπάρξει μάλιστα χρονοκαθυστέρηση, μπήκε ρήτρα στην κατασκευάστρια εταιρεία, την Market Épitő Zrt, να πληρώνει 200.000 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρηση. Εντέλει, το έργο παραδόθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο και το πρώτο επίσημο ματς ήταν το Φερεντσβάρος - Τσέλσι στις 10 Αυγούστου 2014.

Το "κολαστήριο" που θα γίνει το Ουγγαρία - Ελλάδα

Απολαύστε το:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ