ΣΤΗΛΕΣ

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά! Το Sport24.gr παρουσιάζει 11 από τα πλέον εντυπωσιακά τατουάζ που έχουν χαράξει στο κορμί τους οπαδοί ως... φόρο τιμής στην αγαπημένη τους ομάδα (φωτογραφίες+videos).

H αγάπη των οπαδών για την ομάδα τους είναι πάντα χαραγμένη στην καρδιά τους, όμως κάποιοι δεν μένουν μόνο εκεί αλλά επιλέγουν να την χαράξουν και στο κορμί τους, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης που με την κατάλληλη προβολή μέσω του διαδικτύου γίνονται θέμα συζήτησης σε κάθε ποδοσφαιρική γωνιά του πλανήτη.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε μία ενδεκάδα από τα πλέον εντυπωσιακά τατουάζ οπαδών για την αγαπημένη τους ομάδα, με το καθένα να κρύβει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία. Θαυμάστε τα και γνωρίστε τους φανς για τους οποίους κάποια ομάδα ή κάποιος παίκτης ισοδυναμεί με... θρησκεία!

Τατουάζ για την Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τη σεζόν 2011-12 τον τίτλο στην Premier League με έναν άκρως συγκλονιστικό τρόπο, με τον Σέρχιο Αγουέρο να σκοράρει στο φινάλε των καθυστερήσεων του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην ΚΠΡ, και το γεγονός αυτό έστειλε εκατομμύρια οπαδούς της στα ουράνια. Ένας από αυτούς ονόματι Άλαν Σμιθ (ουδεμία σχέση με τον άλλοτε άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!) θέλησε να αποτυπώσει αυτή την ανείπωτη χαρά με ένα τατουάζ-ύμνο στην ομάδα του, το οποίο καλυπτει όλη την πλάτη του.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Σε αυτό υπάρχουν τα πορτραίτα των "τριών σωματοφυλάκων" του συλλόγου εκείνης της σεζόν, Αγουέρο, Κομπανί και Χαρτ, ενώ είναι γραμμένα και τα λόγια από το σπικάζ της περιγραφής του γκολ που έκοψε την ανάσα σε όλο το Νησί στις 13 Μαΐου του 2012. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία και να ζητήσει από τον Αργεντινό στράικερ να υπογράψει αυτόγραφο πάνω στο τατουάζ στο οποίο ο ίδιος ο "Κουν" έχει περίοπτη θέση...

Τατουάζ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Υπάρχουν πολλοί "τρελοί" οπαδοί όμως ο Αντ Ράντκλιφ αποτελεί μία κατηγορία μόνος του καθώς με το πέρασμα των χρόνων έχει μεταμορφώσει το σώμα του σε έναν ναό από τατουάζ, θέλοντας να τιμήσει την "αιώνια αγαπημένη του" Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και τι δεν έχει χαραχτεί στο σώμα του: οι μορφές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, του Ερίκ Καντονά και του Τζορτζ Μπεστ ξεχωρίζουν ενώ έχει "χτυπήσει" επίσης τατουάζ με το σήμα της Γιουνάιτεντ, το σταματημένο ρολόι του Μονάχου, το "Old Trafford και ένα ποίημα για τον αγγλικό σύλλογο.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και τα ονόματα των δύο γιων του, Μπόμπι και Ντάνκαν, που έχουν πάρει τα ονόματά τους από δύο θρυλικές μορφές στην ιστορία των "κόκκινων διαβόλων": του Μπόμπι Τσάρλτον και τους Ντάνκαν Έντουαρντς. "Δεν μπορώ να βγω έξω και να μην τραβήξω την προσοχή. Ο κόσμος με σταματάει και μου ζητάει να βγούμε φωτογραφία μαζί. Βέβαια έχω έρθει ορισμένες φορές σε δύσκολη θέση, ειδικά στις επισκέψεις μου στο Λίβερπουλ, όπου δεν είχα και τόσο ζεστό καλωσόρισμα", έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο ένθερμος φαν της Γιουνάιτεντ.

Τατουάζ για την Γουέστ Χαμ

Οι αναμετρήσεις της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Χαμ στο "Anfield" θεωρούνταν μέχρι φέτος "άλλη μία ημέρα στη δουλειά" για τη Λίβερπουλ που σχεδόν πάντα έπαιρνε τη νίκη και στον αντίποδα, εφιάλτης για τους Λονδρέζους, που είχαν να πανηγυρίσουν τρίποντο μέσα στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ από το μακρινό 1963. Έτσι, παραμονή της φετινής τους κόντρα στο σπίτι των "κόκκινων" ένας οπαδός των "σφυριών", ο Τζον Χάι, ήταν τόσο απαισιόδοξος όσον αφορά στις πιθανότητες επιτυχίες της ομάδας του που υποσχέθηκε πως σε περίπτωση νίκης θα χτυπούσε τατουάζ για τη Γουέστ Χαμ στο σώμα του για να θυμάται μία ιστορική στιγμή.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Τατουάζ για τον Ιντσάγκι

Αν ψάχνετε τον πλέον φανατικό οπαδό του Φιλίπο Ιντσάγκι τον έχετε βρει στο πρόσωπο του Αντόνιο Ντελ Ινφάντε. "Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών" έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook για τον "Super Pippo" ο ένθερμος φαν του, ο οποίος δεν έμεινε μόνο στα λόγια θαυμασμού και εκτίμησης αλλά προχώρησε και σε πράξεις για να δείξει την αφοσίωσή του στον Ιταλό πρώην άσο και νυν προπονητή.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Αυτό το έκανε μέσω ενός τατουάζ που (δια)κοσμεί πλέον την πλάτη του, όπου φιγουράρει η λέξη "Ιντσάγκι" και το νούμερο 9 με τον οποίο τον συνηθίσαμε στη φανέλα τόσα χρόνια. Ήταν μάλιστα τόσο εντυπωσιακό το τατουάζ που υποχρέωσε ακόμα και τον ίδιο τον Ιντσάγκι να τον ευχαριστήσει προσωπικά μέσω των social media, γράφοντάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook "ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Αντόνιο..."

Τατουάζ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

O Κριστιάνο Ροναλντο έχει εκατομμύρια προσωπικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο όμως κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποδείξουν πως για αυτούς ο "CR7" είναι κάτι σαν.. θρησκεία.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Όπως για παράδειγμα ένας νεαρός φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης ο οποίος κάλυψε όλη την πλάτη του με τατουάζ όπου παρουσιάζουν πέντε χαρακτηριστικές στιγμές του Πορτογάλου σταρ, ξεκινώντας από τους πανηγυρισμούς του όταν σκοράρει μέχρι τη στιγμή της βράβευσής του με τη Χρυσή Μπάλα. Πόση παραπάνω αφοσίωση από έναν οπαδό θα μπορούσε να ζητήσει ο Κριστιάνο;

Τατουάζ για τον Σαμπάολι

Ο Χόρχε Σαμπάολι οδήγησε το περασμένο καλοκαίρι τη Χιλή στην κατάκτηση του πρώτου Copa America στην ιστορία της, σε μία διοργάνωση που φιλοξένησε η ίδια, και κατάφερε να βγάλει ένα ολόκληρο έθνος στους δρόμους. Ήταν μάλιστα τέτοιο το ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της "roja" που ένας αποφάσισε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον αρχιτέκτονα της ομάδας, Χόρχε Σαμπάολι, με έναν από τους πλέον ασυνήθιστους τρόπους. "Χτύπησε" τατουάζ με το πρόσωπο του Αργεντινού τεχνικού στα οπίσθιά του (!) και δεν είχε πρόβλημα μάλιστα να ανεβάσει σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα αυτές να κάνουν μέσα σε ελάχιστες ώρες το γύρο του κόσμου και ο ίδιος να περάσει στην ιστορία.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!
Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Τατουάζ για τον Μέσι

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στους... οπαδούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νεαρός Ερνάν Μπαϊγκόρια ο οποίος θέλησε να εξωτερικεύσει το πάθος και την αδυναμία που έχει στις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Λιονέλ Μέσι με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Πρώτα έκανε τατουάζ στην πλάτη του με τη λέξη "Μέσι" και το νούμερο "10" που φοράει στην εθνική Αργεντινής και κατόπιν ταξίδεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του "Pulce", το Ροσάριο, με μοναδικό σκοπό να συναντήσει από κοντά το ίνδαλμά του. Κάτι που κατάφερε, με τον Μέσι να του ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και να έρχεται τετ α τετ με τον φανατικό θαυμαστή του.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!
Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Τατουάζ για τον Ντι Κάνιο

Ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι μίσους που ξεχωρίζει στην Αγγλία είναι αυτό μεταξύ της Νιούκαστλ και της Σάντερλαντ και κάθε φορά που οι δύο αυτές ομάδες συγκρούονται χτυπάει κόκκινος συναγερμός στις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας υπό το φόβο επεισοδιων. Το πόσο πολύ "μετραέι" μία νίκη απέναντι στον "εχθρό" μπορεί να την αντιληφθεί κανείς αν φέρει στο μυαλό του το ντέρμπι της 14ης Απριλίου του 2013 όταν οι "μαύρες γάτες" θριάμβευσαν επί των "καρακάξων" με 3-0 έχοντας στον πάγκο τους τον Πάολο Ντι Κάνιο. Σε εκείνο το ματς ο Ιταλός είχε πανηγυρισει έξαλλα και η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε την επόμενη ημέρα σε τατουάζ στην πλάτη που έκανε φίλος της Σάντερλαντ για να "ευχαριστήσει" τον Ντι Κάνιο.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Τατουάζ για την Ατλέτικο Νασιονάλ

Αυτό θα πει αγάπη για τη φανέλα! Ο 25χρονος Κολομβιανός οπαδός της Ατλέτικο Νασιονάλ, Φελίπε Άλβαρες, έκανε πριν μερικά χρόνια τατουάζ σε όλο του το σώμα (μπροστά και πίσω) τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας προς τιμήν του αδικοχαμένου Αντρές Εσκομπάρ ( δολοφονήθηκε για ένα αυτογκόλ που έβαλε σε αγώνα εναντίον της Αμερικής στο Μουντιάλ του 1994 φορώντας τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας) και φωτογραφήθηκε μάλιστα με καμάρι στο "Atanasio Girardot Stadium" μαζί με τον παίκτη της ομάδας του, Βίκτορ Ούγκο Αριστιθάμπαλ.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!
Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Ο πόνος ήταν σίγουρα μεγάλος κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο σώμα του, όμως ο νεαρός άσος της Νασιονάλ τον άντεξε αγόγγυστα μόνο και μόνο για να τιμήσει την εμβληματική αυτή φιγούρα που τίμησε τα χρώματα της ομάδας του και έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή πριν από 21 χρόνια.

Τατουάζ για την Λίβερπουλ

Ο Ράφα Μπενίτεθ έγραψε ιστορία τον Μάιο του 2005 καθώς στο φινάλε της πρώτης σεζόν του στη Λίβερπουλ την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League για πέμπτη φορά στην ιστορία της, που σηματοδότησε την επιστροφή της στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 21 ολόκληρα χρόνια. Ο τρόπος που η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη ήταν με μία λέξη... επικός, αν αναλογιστεί κανείς πως στο ημίχρονο του τελικού με τη Μίλαν βρέθηκε να χάνει με 3-0 και είχαν ήδη τυπωθεί τα σχετικά κηδειόχαρτα (!) από τους Ιταλούς, και υπήρχαν αρκετοί οπαδοί της που θέλησαν να κρατήσουν για πάντα πάνω τους αυτές τις στιγμές μέσα από συμβολικά τατουάζ.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

Από τα πλέον εντυπωσιακά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ενός φίλου των "κόκκινων" ο οποίος "χτύπησε" τατουάζ στην πλάτη του με τις φιγούρες των Τζέραρντ, Κάραγκερ που απεικονίζονται ως ατρόμητοι Σπαρτιάτες πολεμιστές (το 2006 άλλωστε προβλήθηκε η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία "300"), με την φιγούρα του καθοδηγητή Μπενίτεθ να βρίσκεται στο βάθος. Κοινώς... This is Liverpool!

Τατουάζ για την Τότεναμ

Για κάποιους τα τατουάζ στο σώμα θεωρούνται κάτι το ξεπερασμένο και το κοινότοπο οπότε θέλησαν να ανέβουν... επίπεδο και να προβάλλουν το πάθος και την λατρεία τους για την ομάδα της καρδιάς τους χρησιμοποιώντας το κεφάλι τους.

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!

"Τότεναμ μέχρι να πεθάνω" ("Tottenham Till I Die") μαζί με το σήμα του λονδρέζικου συλλόγου. Απλά α-συ-να-γώ-νι-στος!

Τατουάζ οπαδών έτοιμα για... κούπα!
2015 GETTY IMAGES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ