ΣΤΗΛΕΣ

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά
Βιντάλ

Η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή της Μπάγερν Μονάχου (40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά) είναι και η πιο «ιδιαίτερη». Ο Αρτούρο Βιδάλ είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, αλλά και ένα αιώνιο παιδί σε σώμα ενήλικα. Όπως και να' χει, εκτός από την Μπάγερν, πρέπει να τον προσέχει πολύ και ο Ολυμπιακός απόψε (videos+photos).

«Πιστεύω τον Αρτούρο» είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όταν ρωτήθηκε για την πρόωρη αποχώρηση του «Βασιλιά Αρθούρου» από την αποστολή της Εθνικής Χιλής και την μη συμμετοχή του στα τελευταία φιλικά της κατόχου του Κόπα Αμέρικα. Ο 28χρονος μέσος υποστήριξε ότι ζήτησε άδεια για να φύγει από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Χόρχε Σαμπαόλι, γιατί είχε ένα πρόβλημα με τον γιο του.

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Για του λόγου τ' αληθές, ο μικρός γιος του Αρτούρο, ο πέντε ετών Αλόνσο, είναι διαβητικός και φέρεται να είχε μια κρίση, με τον μπαμπά Αρτούρο να σπεύδει στο Μόναχο για να βρεθεί στο πλευρό του. Οι «κακές γλώσσες», όμως, υποστηρίζουν ότι, ύστερα από άδεια λίγων ωρών στους διεθνείς, ο Βιδάλ έφτασε στο ξενοδοχείο της «Ρόχα» στις οκτώ το πρωί και σε κατάσταση μέθης. Η αλήθεια ενδεχομένως να μην γίνει ποτέ γνωστή, αλλά για τον Βιδάλ ισχύει αναμφίβολα το «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα».

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Το μήλο κάτω από την μηλιά

Τα γονίδια είναι μεγάλη υπόθεση και για τα προβλήματα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει στον Βιδάλ το κακό του το κεφάλι, πιθανόν να ευθύνεται ο πατέρας του. Ο Εράσμο συνελήφθη πριν από λίγες εβδομάδες από την αστυνομία, έχοντας στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης και δύο χασαπομάχαιρα. Για την κοκαΐνη είπε ότι ήταν για ίδια χρήση, ενώ τα μαχαίρια τα είχε γιατί περίμενε από κάποιον φίλο να τον καλέσει για μπάρμπεκιου (!). Εξπέρ στις δικαιολογίες ο μπαμπάς, όπως και ο γιος, ο οποίος πάντως δεν θέλει να έχει και πολλή επαφή με τον Εράσμο.

«Εκείνος έχει την ζωή του και εγώ την δική μου. Ο πατέρας μου είναι πραγματικά αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει. Εγώ έχω την οικογένειά μου με την σύζυγό μου, δύο παιδιά και την μητέρα μου» λέει ξεκάθαρα ο Βιδάλ, ο οποίος κρατάει σε απόσταση τον προβληματικό πατέρα του, με τον τελευταίο να έχει στο παρελθόν συλληφθεί για απόπειρα κλοπής και κατοχής ναρκωτικών και μαχαιριού. Ξανά.

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Οι χειροπέδες, η βάπτιση και ο μαλ@@@

Το νέο περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο σταρ της Μπάγερν Μονάχου δεν είναι το πρώτο και, πιθανόν, ούτε το τελευταίο στην πολυτάραχη πορεία του. Η αρχή έγινε το 2007 στον Καναδά, μετά την ήττα της Χιλής Κ20 στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της κατηγορίας κόντρα στην Αργεντινή. Ο Βιδάλ και αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές ενεπλάκησαν σε καυγά με ντόπιους αστυνομικούς και κατέληξαν με χειροπέδες στο τμήμα. Ο Αρτούρο τους κατηγόρησε ότι τον έβρισαν με ρατσιστικές εκφράσεις και εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία τους σε υπερβολικό βαθμό.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, Νοέμβριο μήνα και πριν από αγώνα με την Ουρουγουάη, ο μπαλαδόρος Χόρχε Βαλντίβια διοργάνωσε την βάπτιση του μικρού του γιου. Στο πάρτι που ακολούθησε την τελετή, έδωσαν το παρών οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, Αρτούρο Βιδάλ, Κάρλος Καρμόνα, Ζαν Μποσεζούρ και Γονσάλο Χάρα, αλλά και τότε ομοσπονδιακός προπονητής, Κλαούντιο Μπόργκι, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει νωρίς. Όταν έφυγε η «γάτα», όμως, τα «ποντίκια» ξεσάλωσαν και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τις πρώτες πρωινές ώρες και σε εμφανή κατάσταση μέθης. Οι ποδοσφαιριστές πλήρωσαν το ακραίο ξενύχτι με αποκλεισμό δέκα αγώνων, μια τιμωρία που εν τέλει περιορίστηκε στο μισό.

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Δύο χρόνια αργότερα, το μοντέλο από την Κολομβία, Μόνικα Χιμένες, κατέγραψε σε βίντεο έναchatμε τον Βιδάλ και τον Γκάρι Μεδέλ, όπου αμφότεροι εμφανίζονται μεθυσμένοι και τον τότε άσο της Γιουβέντους να λέει πως «ο Ζιοβάνι (σε ποιον αναφέρεται;) μου έμαθε ελληνικά. Το μαλ@@@ σημαίνει συγνώμη στα ελληνικά»! Το άσχημο της υπόθεσης δεν ήταν τοchatμε την (ωραιότατη κατά τα άλλα) κοπέλα, αλλά γιατί έλαβε χώρα ενώ οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι με την εθνική ομάδα, ενόψει αγώνα με την Κολομβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Η διαλυμένηFerrari

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Και, επειδή το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» προφανώς και δεν ταιριάζει στον πρωταγωνιστή των ιστοριών μας, τα περιστατικά συνεχίστηκαν. Τον Οκτώβριο του 2013, ο Βιδάλ καθυστέρησε να επιστρέψει στην Ιταλία ύστερα από τα πανηγύρια για την πρόκριση της Χιλής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχασε την πτήση, γύρισε καθυστερημένα και ο τότε προπονητής της «Γηραιάς Κυρίας», Αντόνιο Κόντε, τον άφησε τρεις αγώνες στον πάγκο και ο ιταλικός σύλλογος τον τιμώρησε με πρόστιμο. Ε και; Τον Νοέμβριο του 2014, δύο ημέρες πριν από ντέρμπι κορυφής με την Ρόμα, αρπάχτηκε με έναν άνδρα, έξω από νάιτ κλαμπ του Τορίνο, στις 5.30 το πρωί. Ένας καυγάς, μάλιστα, που καταγράφηκε και από κάμερες.

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Η κορυφή του παγόβουνου σκανδάλων, όμως, έλαβε χώρα στην διάρκεια του Κόπα Αμέρικα που διεξήχθη τον Ιούνιο στην Χιλή. Ο Χόρχε Σαμπαόλι έδωσε άδεια λίγων ωρών στους παίκτες της Χιλής. Ο Βιδάλ πήγε στο καζίνο με την σύζυγό του και, στον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο της εθνικής ομάδας, διέλυσε ολοσχερώς τηνFerrariτου, ύστερα από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα. Το αλκοτέστ έδειξε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με τον ποδοσφαιριστή να οδηγείται στο τμήμα, να δίνει κατάθεση και να κινδυνεύει πλέον με βαρύτατο πρόστιμο και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης. Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Χιλή ζητούσε την απομάκρυνσή του από την εθνική ομάδα, την εικόνα της οποίας δεν τιμάει να έχει έναν τόσο προβληματικό ποδοσφαιριστή. Ο Βιδάλ, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε συγνώμη από τους συμπατριώτες του, τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Πήρε άφεση αμαρτιών, συνέβαλε στην «παρθενική» κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και όλα μέλι γάλα. Όλα; Προφανώς μέχρι την επόμενη «στραβή» του «Βασιλιά Αρθούρου».

Τα σκάνδαλα του Βασιλιά

Και για να μην ξεχνιόμαστε για ποιον ποδοσφαιριστή μιλάμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ