ΣΤΗΛΕΣ

Τα μεγάλα buzzer beater της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν είναι μόνο ο Γιακουμάκης αυτός που έχει σκοράρει νικητήριο γκολ στο φινάλε για την ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις σε παλαιότερα ματς. (VIDEOS).

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-1 στο Φάληρο, μένοντας για τα καλά στη μάχη του φετινού τίτλου. Η Ένωση βρέθηκε στο καναβάτσο χάρη στο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81', αλλά είχε διπλή απάντηση στο 87' και στο 94' με τους Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη αντίστοιχα.

Το buzzer beater του νεαρού φορ δεν είναι βέβαια το πρώτο για την Ένωση στην (εκάστοτε) έδρα του Ολυμπιακού, αφού το έχει κάνει και στο παρελθόν άλλες τρεις φορές. Όχι απαραίτητα με γκολ στο φινάλε, αλλά με γκολ στα τελευταία λεπτά. Το ένα μάλιστα έφερε και το πρωτάθλημα του 1989 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει τις περιπτώσεις εκείνες που η ΑΕΚ σκόραρε στο τέλος και "άφησε στον τόπο" τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης μετά το τέρμα που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να γνωρίσει ανέλπιστη ήττα.

Από τον Καραγκιοζόπουλο και τον Κατσουράνη, στον Λάκη και τον Γιακουμάκη, η κάθε ενωσίτικη νίκη είχε την ιδιαιτερότητά της και πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φίλους της.

ΤΟ ΓΚΟΛ - ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΥ

Το πρώτο ήταν στις 7 Μαΐου 1989, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που θα έκρινε τον πρωταθλητή. Οι Πειραιώτες ήταν το φαβορί, η αισιοδοξία ξεχείλιζε στις τάξεις τους, ενώ στον αγώνα έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Σε μια φάση, ο Στέλιος Μανωλάς αποσόβησε πάνω στη γραμμή σίγουρο γκολ του Λάγιος Ντέταρι, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Έλληνα αμυντικό.

Όσο το 0-0 έμενε, τόσο η ΑΕΚ βρισκόταν στο κόλπο. Για να φτάσουμε στο 83ο λεπτό, όταν το σουτ του Αλεξίου κόντραρε σε αντίπαλο, η Ένωση βγήκε στην κόντρα, ο Οκόνσκι πάσαρε στον Καραγκιοζόπουλο και εκείνος με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεολόγη Παπαδόπουλου και χάρισε τη νίκη στους "κιτρινόμαυρους" με 1-0, που σήμαινε και πρωτάθλημα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Το 2003, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στη Ριζούπολη, την έδρα που χρησιμοποίησε για μια διετία μέχρι να κατασκευαστεί το νέο "Γ. Καραϊσκάκης". Εκείνο το ματς ήταν κομβικό για τις δυο ομάδες, με την Ένωση να φτάνει στη νίκη. Βέβαια, ο τίτλος κατέληξε στους Πειραιώτες με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού την προτελευταία αγωνιστική.

Στο ματς με τους "κιτρινόμαυρους", ο Νικολαΐδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 33', για να έρθει η ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 70' με προβολή του Γιαννακόπουλου. Η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, για να φτάσουμε στο 95', όταν ο Κατσουράνης επιχείρησε ένα δυνατό δεξί σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατεργιαννάκη, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΠΛΑΣΕ ΤΟΥ ΛΑΚΗ

Την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά του Λάκη να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο επί του Ολυμπιακού, με γκολ στα τελευταία λεπτά. Η Ένωση πέρασε το 1-0 από τη Ριζούπολη με γκολ στο 85ο λεπτό, το οποίο μάλιστα συνέβαλε στο να χάσουν οι Πειραιώτες τα πρωτεία από τον Παναθηναϊκό την σεζόν 2003-04.

Σε εκείνο το παιχνίδι, η ισοπαλία φάνταζε ως το πιθανότερο αποτέλεσμα για τις δυο ομάδες, αφού το θέαμα δεν ήταν καλό, μέχρι να έρθει το τέρμα του Λάκη με το εξωτερικό σε τετ α τετ με τον Γιάννου, χαρίζοντας το τρίποντο στην ΑΕΚ.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Η ΑΕΚ δεν είχε νικήσει ποτέ στο Καραϊσκάκη με αυτό τον τρόπο, μέχρι το χθεσινό (4/2) παιχνίδι των δυο ομάδων. Όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ στο 81', άπαντες πίστεψαν ότι ο (μέτριος αγωνιστικά) Ολυμπιακός θα φτάσει στο τρίποντο απέναντι στην Ένωση, μένοντας στη μάχη του τίτλου για τα καλά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν όμως αντίθετη άποψη και σκόραραν δυο φορές στα τελευταία λεπτά. Η πρώτη ήταν με τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος στο 87' έκανε το 1-1 με αριστερό σουτ, αλλά το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος, όταν σε μια αντεπίθεση ο Γκάλο γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Γιακουμάκης με κοντινό πλασέ νίκησε τον Προτό για το 2-1 της ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ