ΣΤΗΛΕΣ

Τα κάνουν όλα και συμφέρουν

Τα κάνουν όλα και συμφέρουν

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που με βάση τον χρόνο συμμετοχής και τον αριθμό γκολ και ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα, είναι αυτό που λέμε "οικονομικοί" και άκρως αποτελεσματικοί.

Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, όλοι τους κατάφεραν να δείξουν σημαντικές πτυχές από τα ποδοσφαιρικά προσόντα τους στα γήπεδα της Super League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το θέμα είναι τι έκαναν το διάστημα που πατούσαν το χορτάρι και πόσο κατάφερναν να επηρεάζουν τα δρώμενα σε αυτό.

Διότι το σημαντικότερο για έναν ποδοσφαιριστή, είναι η αποτελεσματικότητά του, η επιρροή του στο παιχνίδι και το να πραγματοποιεί γεμάτες εμφανίσεις. Όλα αυτά δεν αποτυπώνονται πάντα στα νούμερα, μιας και υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά, όμως έχουν την σημασία τους και δεν γίνεται να μένουν στην... αφάνεια και να μην λαμβάνονται υπόψιν.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό στην κορυφή για 43η φορά στην ιστορία του και έκτη συνεχόμενη, ενώ οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος συμπλήρωσαν την πεντάδα μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών και θα μετέχουν στα πλέι οφ με στόχο το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στη Football League υποβιβάστηκαν οι Πανθρακικός και Καλλονή.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους παίκτες εκείνους που μπορούν να χαρακτηριστούν "οικονομικοί" και είναι αυτοί που τα κάνουν όλα και συμφέρουν, έχοντας ποιοτικό χρόνο στο χορτάρι. Μετράμε γκολ και ασίστ με βάση τα λεπτά συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχουν παίξει όλοι τους τον ίδιο αριθμό αγώνων, ούτε προεξοφλείται πως αυτοί που αγωνίστηκαν λιγότερο, αν μετρούσαν παραπάνω εμφανίσεις, δεδομένα θα είχαν τα ίδια νούμερα.

Επί παραδείγματι, δεν μπορεί να συγκριθεί η φετινή προσφορά του Κώστα Φορτούνη σε σχέση με αυτή του Σεμπαστιάν Λέτο, έστω και αν ο Αργεντινός με το "καλημέρα" βοήθησε τον Παναθηναϊκό και θεωρείται ίσως η πιο επιτυχημένη μετεγγραφή του Ιανουαρίου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος δεν είναι να βγει ο ένας καλύτερος από τον άλλον, ούτε να μετρηθεί ποιος ήταν πιο χρήσιμος για την ομάδα του, αλλά να φανεί ποιοι είναι αυτοί που όσο παίζουν, είναι ενεργοί.

Οι δυο προαναφερθέντες άσοι και αρκετοί άλλοι που μετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα (οι δυο αποχώρησαν για Βέλγιο και Κίνα αντίστοιχα στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου), βρίσκονται στην συγκεκριμένη λίστα με αυτούς που έχουν υψηλά νούμερα τερμάτων και ασίστ σε σχέση με το χρόνο συμμετοχής τους. Τα αποτελέσματα έχουν το ενδιαφέρον τους...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ:

Σεμπαστιάν Λέτο (Παναθηναϊκός): 2 γκολ+5 ασίστ=7 - 416 λεπτά - 1/60 λεπτά

Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός): 18 γκολ+12 ασίστ=30 - 1.980 λεπτά - 1/66 λεπτά

Άλαν Πουλίδο (Ολυμπιακός): 5 γκολ+2 ασίστ=7 - 503 λεπτά - 1/72 λεπτά

Ερνάνι (Ολυμπιακός): 4 γκολ+5 ασίστ=9 - 689 λεπτά - 1/76 λεπτά

Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός): 15 γκολ+3 ασίστ=18 - 1.794 λεπτά - 1/99 λεπτά

Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός): 8 γκολ+4 ασίστ=12 - 1.239 λεπτά - 1/103 λεπτά

Ρόναλντ Βάργκας (ΑΕΚ): 9 γκολ+4 ασίστ=13 - 1.558 λεπτά - 1/120 λεπτά

Ολιβιέρ Μπουμάλ (Πανιώνιος - ΠΑΟ): 5 γκολ+9 ασίστ=14 - 1.751 λεπτά - 1/125 λεπτά

Απόστολος Γιάννου (Αστέρας): 13 γκολ+0 ασίστ=13 / 1.712 λεπτά / 1/132 λεπτά

Τάσος Μπακασέτας (Πανιώνιος): 11 γκολ+6 ασίστ=17 - 2.312 λεπτά / 1/136 λεπτά

Ντάνι Νιέτο (Skoda Ξάνθη): 6 γκολ+5 ασίστ=11 - 1.526 λεπτά / 1/139 λεπτά

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ...

Όπως προαναφέρθηκε, το γεγονός πως ο Λέτο είναι στην κορυφή, έχοντας παίξει σχεδόν το 1/5 του χρόνου του Φορτούνη, δεν συνεπάγεται ότι ήταν καλύτερός του, ούτε ότι προσφέρει παραπάνω πράγματα απ' αυτόν στο γήπεδο. Αυτό θα μπορούσε να το ισχυριστεί κάποιος, αν είχαν παραπλήσιο χρόνο συμμετοχής. Εντούτοις, αποτυπώνεται στα νούμερά πως ο χρόνος του στο χορτάρι είναι άκρως ποιοτικός.

Δυο παίκτες που ήταν για να φεύγουν τον Γενάρη από το Λιμάνι, διότι δεν είχαν... ακουμπήσει, οι Πουλίδο και Ερνάνι, πήραν χρόνο συμμετοχής και αν μη τι άλλο, τα πήγαν πολύ καλά τους τελευταίους μήνες. Ο Μεξικανός στην επίθεση και ο Πορτογάλος στο αριστερό "φτερό", έκαναν σπουδαία δουλειά και ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους. Ίσως έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο από πιο νωρίς.

Ο Μπεργκ δεν έκανε την σεζόν που ίσως και ο ίδιος να ονειρευόταν, αλλά το... τάλιρο με τον Πανθρακικό εκτόξευσε τα νούμερά του, ενώ όλοι αναγνωρίζουν την επιρροή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Όσο για τον Καρέλη, η προσφορά του ήταν πολυποίκιλη στο παιχνίδι της ομάδας του, με τον διεθνή άσο να παίρνει μετεγγραφή τον Γενάρη για την Γκενκ, εξαργυρώνοντας τις καλές του εμφανίσεις.

Ο Βάργκας ήταν ο άνθρωπος-κλειδί της ΑΕΚ σε πολλά ματς, χαρίζοντάς υπερπολύτιμες νίκες στην ομάδα του όπως με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ουσιαστικός στο παιχνίδι του, από τις καλές κινήσεις της Ένωσης το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Ολιβιέρ Μπουμάλ έκανε σούπερ εμφανίσεις με τον Πανιώνιο στο πρώτο μισό της σεζόν και τον Δεκέμβριο τον... τσίμπησε ο Παναθηναϊκός. Ξεκίνησε πολύ καλά, όμως ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τις "υψηλές πτήσεις".

Ο Γιάννου ήταν σούπερ στο πρώτο μισό της σεζόν και έφυγε για ένα "καράβι" χρήματα με προορισμό την Κίνα. Όσο έπαιζε, γκολ έβαζε και έκανε μια χαρά τη δουλειά του. Εξαιρετική σεζόν και για τον Τάσο Μπακασέτα, μετρώντας πολλά γκολ και ασίστ στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Αν μη τι άλλο, ο παίκτης που έκανε σε πολλά ματς την διαφορά στον φετινό Πανιώνιο και έδειξε ικανός για μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Τέλος, σούπερ και ο Ντάνι Νιέτο της Ξάνθης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει έναν παίκτη στο χορτάρι που έκανε πολλά πράγματα και σίγουρα τον δικαίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ