ΣΤΗΛΕΣ

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Δείτε ποιοι είναι οι παίκτες που παίρνουν ή έπαιρναν κόκκινες κάρτες με πολύ μεγάλη συχνότητα, σύμφωνα με το "footballstopten.com". Ο Ρόι Κιν, ο Ρίτσαρντ Νταν, ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Σέρχιο Ράμος και άλλα... φιντάνια.

Δεν θα τους έδινες εύκολα την αδελφή σου. Δεν ισχύει στην περίπτωση τους το "καλό παιδί να 'ναι". Το νευρικό τους σύστημα είναι μονίμως στην τσίτα και ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι πρόθυμοι να τσακωθούν. Εν ολίγοις, δεν θέλεις να τα βάλεις μαζί τους.

Κατά το "είναι τα κακά παιδιά της νέας γενιάς" που έλεγε ως δημοσιογράφος ο Αργύρης Ντινόπουλος σε θέμα για τους νέους της rave μουσικής που έβλεπαν... κύκλους, αυτοί μπορούν να θεωρηθούν "τα κακά παιδιά των γηπέδων".

Ο λόγος για τους δέκα παίκτες με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το "footballstopten.com". Ορισμένοι εξ αυτών υπήρξαν παικταράδες, όμως αν έπρεπε, έβαζαν το κακό προσωπείο και γίνονταν "δρεπάνια".

Η φράση "πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια" είχε καταντήσει να θεωρείται κλισέ για τους συγκεκριμένους, διότι μόνο λίγες δεν ήταν οι φορές που έπαιξαν βρώμικα και το πλήρωσαν. Το αίμα "έβραζε" για τα καλά, όχι αστεία...

Ο Ρόι Κιν, ο Ρίτσαρντ Νταν, ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Σέρχιο Ράμος και άλλα έξι... φιντάνια περιλαμβάνονται στη λίστα. Καθίστε αναπαυτικά μπροστά στην οθόνη του PC σας και δείτε ποιοι δεν ήταν τόσο καλά παλικάρια, ώστε να τους φέρει δώρο ο Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα.

Ρόι Κιν

Μεγάλος ηγέτης και αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν το ήθελε πολύ μέσα στο παιχνίδι να του γυρίσει το μάτι ανάποδα και να σηκώσει τον αντίπαλό του στον αέρα χωρίς καμία τύψη. Αν, δε, είχε δεχτεί προηγουμένως κάποιο δυνατό μαρκάρισμα, έδινε πόδια στο χέρι του αντιπάλου. Ήξερε πολλή μπάλα, δεν ανήκε στους... τσουρουκάδες και έκανε μεγάλη καριέρα. Πήρε επτά κόκκινες στην Premier League, αριθμός που θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, αν έπαιζε περισσότερα χρόνια.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Ρίτσαρντ Νταν

Διατηρεί το ρεκόρ με τα περισσότερα αυτογκόλ στην ιστορία της Premier League. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι το μόνο... παράσημό του από την καριέρα του. Ο άλλοτε αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, ανακηρύχτηκε τέσσερις σερί χρονιές καλύτερος παίκτης των "Πολιτών" και αποβλήθηκε οκτώ φορές. Δεν τον λες και ιδιαίτερα ήρεμο στο παιχνίδι, αν και την έκανε μια χαρά την δουλειά του.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Πατρίκ Βιεϊρά

Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με λαμπρή καριέρα σε διεθνές και συλλογικό επίπεδο. Κατέκτησε πολλά τρόπαια με τις ομάδες του και την εθνική Γαλλίας, παρ' όλα αυτά είχε και την... βρώμικη πλευρά του. Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, ανάγκασε σε οκτώ περιπτώσεις τους διαιτητές να τον στείλουν για πρόωρο μπάνιο στα αποδυτήρια.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Ντάνκαν Φέργκιουσον

Αν τα βλέμματά σας αντάμωναν καταλάθος, σε έκανε να... κοιτάξεις προς τα κάτω την αμέσως επόμενη στιγμή. Δεν ήθελες πολλά "πάρε-δώσε" μαζί του, ούτε να τσακωθείς, διότι εκ προοιμίου ήσουν χαμένος από χέρι. Αν έπαιζες βρώμικα, ανταπέδιδε εις διπλούν. Έπαιξε σε Έβερτον, Ρέιντζερς, Νταντί Γ. και Νιουκάστλ και ήταν γνωστός για το επιθετικό του παιχνίδι. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ από κάθε άλλο Σκωτσέζο και επιπροσθέτως αποβλήθηκε οκτώ φορές.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Γιενς Νοβότνι

Ο παίκτης με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Έπαιξε σε Καρλσρούη και Λεβερκούζεν και πήρε οκτώ φορές τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Έπαιξε σε 334 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα, τα περισσότερα βέβαια με τις "ασπιρίνες" (231 εμφανίσεις και 103 στην Καρλσρούη). Μπορεί η όψη του να μην ήταν τόσο επιθετική όσο άλλων παικτών, αλλά φρόντισε με τα μαρκαρίσματά του να αποδεικνύει το αντίθετο.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Πάμπλο Μοντέρο

Ουρουγουανός και "μη μου άπτου" δεν ταιριάζουν, ειδικά αν αυτός έπαιζε για χρόνια στο Καμπιονάτο. Τα τάκλιν του ήταν θανατηφόρα και αποτελούσε κίνδυνο θάνατο για κάθε αντίπαλο επιθετικό που θα... τολμούσε να τον περάσει στο ένας μ' έναν. Συνολικά, οι διαιτητές στην Ιταλία, του έδειξαν 16 φορές την κόκκινη κάρτα είτε απευθείας είτε με δυο κίτρινες. Πάντως, ο άλλοτε αμυντικός της Γιουβέντους έκανε μια πολύ σημαντική καριέρα και έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Ξαβιέ Αγκουάδο

Γεννημένος στη Βαρκελώνη, έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Ισπανία με τη Ρεάλ Σαραγόσα. Αγωνίστηκε σε 383 ματς πρωταθλήματος και κατέκτησε δυο Κύπελλα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων στον αλήστου μνήμης τελικό του 1995 με αντίπαλο την Άρσεναλ (2-1 με γκολ του Ναΐμ στο τέλος της παράτασης). Πάντως, ήταν από τους λεγόμενους... σκληροτράχηλους παίκτες, δεχόμενος 109 κίτρινες κάρτες και 18 κόκκινες. Δεν τις λες και λίγες...

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Σέρχιο Ράμος

Αναμφίβολα από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο. Ο διεθνής Ισπανός είναι παίκτης για μεγάλα παιχνίδια, έχει ηγετικό προφίλ και δεν κρύβεται ποτέ. Ξέρει και μπάλα, ενώ έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα. Εντούτοις, έχει και την... σκοτεινή πλευρά του, έχοντας μέχρι σήμερα 17 κόκκινες κάρτες. Αν μάλιστα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ τα επόμενα χρόνια.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Πάμπλο Αλφάρο

Έπαιξε σε έξι διαφορετικές ομάδες στην καριέρα του (Σεβίλλη, Σαραγόσα, Μπαρτσελόνα, Ρασίνγκ Σανταντέρ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μέριδα) και αγωνίστηκε για 15 χρόνια στην Ισπανία. Πήρε 18 κόκκινες κάρτες σε 418 ματς στη La Liga και ήταν ένας παίκτης από τους λεγόμενους "χαλκέντερους". Γενικά, έτσι ονομάζονται τα "τσεκούρια" αν δεν θέλεις να τα κακοχαρακτηρίσεις.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου

Σιρίλ Ρουλ

Ο Νο1 στη λίστα είναι ο Σιρίλ Ρουλ. Γνωστός για το σκληρό του παιχνίδι, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και ως ο Γιώργος Κολτσίδας της Ligue 1. Συνολικά, πήρε 19 κόκκινες κάρτες και κατέχει το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Αν ήσουν επιθετικός, δεν τον ήθελες να σε παίξει "man to man", ούτε να έχετε τσακωμό μέσα στο παιχνίδι. Είχε τον τρόπο να σε κάνει να το μετανιώσεις, αν και μετά έβλεπε το υπόλοιπο του αγώνα εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Τα "κακά παιδιά" του ποδοσφαίρου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ