ΣΤΗΛΕΣ

Μεταγραφές 2017: 127 παίκτες που στοίχισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Μεταγραφές 2017: 127 παίκτες που στοίχισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, 127 είναι οι παίκτες σε όλη την Ευρώπη που κόστισαν από 10 εκατομμύρια ευρώ και πάνω, ενώ η συνολική τους αξία ξεπέρασε τα 3 δις! Ρέτσος και Μήτρογλου οι ελληνικές παρουσίες στην "πανάκριβη" λίστα.

Ο χορός των εκατομμυρίων που παρακολουθήσαμε στη φετινή μεταγραφική περίοδο στην Ευρώπη, είναι πρωτοφανής. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσες πολλές μεταγραφές στο καλοκαιρινό "παζάρι" που να κόστισαν τόσα πολλά χρήματα. Οι αριθμοί προκαλούν πραγματικό ίλιγγο. Κρατηθείτε: Μέχρι χθες βράδυ, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (όταν έκλεισαν οι προθεσμίες και στην Ισπανία) είχαμε τον απίστευτο αριθμό των 127 μεταγραφών που στοίχισαν η καθεμιά τους τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ! Όλες μαζί αυτές οι 127 μετακινήσεις στο συνολικό ποσό τους, ξεπέρασαν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ!!! Φυσικά δημιουργήθηκαν πολλά ρεκόρ όχι μόνο σε συλλόγους, αλλά και σε εθνικά πρωταθλήματα. Και βέβαια, είχαμε την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, με τα 222 εκ. ευρώ που πλήρωσε η Παρί για να αποκτήσει τον Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα. Στο σημερινό κείμενο θα δούμε αναλυτικά όλες αυτές τις 127 κινήσεις που έγιναν από τις ευρωπαϊκές ομάδες μέσα στο φετινό καλοκαίρι και στη συνέχεια θα τις κατηγοριοποιήσουμε ανάλογα με το πόσο κόστισαν όλοι αυτοί οι παίκτες, το πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνίζονται και τη θέση τους μέσα στο γήπεδο.

Από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς αυτή την απίστευτη "έκρηξη" στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, δεν μπορεί παρά να μείνει έκπληκτος από τους αριθμούς. Πολύ δε περισσότερο, αν αναλογιστούμε ότι όλο αυτό το "μπαμ" συμβαίνει μέσα στην κρίση που μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου. Από πολλές μεριές ακούμε ότι οι τιμές στο ποδόσφαιρο έχουν πλέον ξεφύγει τελείως και νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσετε με αυτή τη διαπίστωση. Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και πάρα πολλά από αυτά θα τα δούμε στη λίστα των 127 παικτών που ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Ένα ακόμα συμπέρασμα που βγαίνει από την παρούσα κατάσταση στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο", είναι ότι το Financial Fair Play δεν μπορεί πλέον να "ακολουθήσει" τους τρελούς ρυθμούς, στους οποίους κινείται η αγορά. Πολλαπλά "παραθυράκια" έχουν ανοίξει στην πάλαι ποτέ αξιέπαινη προσπάθεια της UEFA να συγκρατήσει την ανεξέλεγκτη ροπή των συλλόγων στο να αδιαφορούν για τα ελλείμματα στους ισολογισμούς τους, με αποτέλεσμα οι πανάκριβες μετακινήσεις να έχουν εκτοξευθεί πέρα από κάθε λογική.

Τα αδιέξοδα βρίσκουν αρκετά εύκολα λύσεις, είτε με τη σύνθετη και "ψαγμένη" λύση σχεδόν αόρατων χορηγών ή τραπεζών που βρίσκουν φυσικά τρόπους ώστε να "εξυπηρετήσουν" τους συλλόγους, είτε με πολύ πιο απλές τακτικές, όπως αυτή ας πούμε, που εφάρμοσε πριν λίγα 24ωρα η Παρί, τρολάροντας στην ουσία με μεγαλοπρεπή τρόπο το FFP, όταν ανακοίνωσε ότι απέκτησε τον Μπαπέ ως δανεικό από τη Μονακό με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ. Γελάμε όλοι μαζί! Από την άλλη μεριά, έχει γίνει πλέον συνήθεια στο ποδόσφαιρο, μόλις εκτιναχθεί η τιμή ενός παίκτη στα ύψη, να ακολουθούν σαν ντόμινο και οι υπόλοιποι, όχι μόνο εκείνοι του ίδιου επιπέδου, αλλά συνολικά όλοι, μικροί μεγάλοι στα καφενεία, που λέγανε οι παλιότεροι. Εκεί φυσικά έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία οι μάνατζερ και κάπως έτσι το φαινόμενο έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που φαντάζει δύσκολο να αποκατασταθεί η κοινή λογική και η σωστή εκτίμηση της αξίας ενός παίκτη.

Η PREMIER LEAGUE ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ & ΧΡΗΜΑΤΑ

Μεταγραφές 2017: 127 παίκτες που στοίχισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Ο Ρομελού Λουκάκου, με 85 εκ. ευρώ, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή φέτος στην Αγγλία και τρίτη συνολικά, πίσω από Νεϊμάρ και Ντεμπελέ (AP Photo/Dave Thompson)

Πριν περάσουμε στη λίστα, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτή. Η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τις περισσότερες ακριβές μεταγραφές, 43 από τις 127, δηλαδή το ένα τρίτο του συνόλου. Κάτι αναμενόμενο, αν αναλογιστούμε τα υπέρογκα ποσά που μοιράζονται οι αγγλικές ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Serie A, με 28 από τις 127, αν και οι Ιταλοί κινούνται κυρίως στα χαμηλότερα επίπεδα της ακρίβειας. Το "βάθρο" συμπληρώνει η Bundesliga (20 στις 127), με τους Γερμανούς να κινούνται κυρίως στα χαμηλά και μεσαία επίπεδα. Πιο πίσω βρίσκουμε την Ligue 1 (18 στις 127), που επίσης κινείται στα χαμηλά επίπεδα, με μεγάλη εξαίρεση φυσικά την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία στην ουσία έφτασε τα 400 εκατομμύρια (!), αφού είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε πως στα 222 εκ. του Νεϊμάρ, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 180 εκ. του Μπαπέ (και ας μην τα συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα).

Πέμπτη και καταϊδρωμένη (ανάμεσα στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα), παρά το γεγονός ότι είναι πρώτη στην κατάταξη της UEFA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έρχεται η Primera División, με 14 στις 127, μεταγραφές οι οποίες καλύπτουν όλα τα επίπεδα, από κάτω μέχρι πάνω (εδώ έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Ατλέτικο δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές γιατί είναι τιμωρημένη από τη FIFA). Μένουν 4 ακόμα μεταγραφές από τις 127, οι οποίες ανήκουν στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ας δούμε τώρα συνολικά τον πίνακα με τα ποσοστά κάθε πρωταθλήματος στις 127 ακριβότερες μεταγραφές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ
1. Premier League 43/127 34%
2. Serie A 28/127 22%
3. Bundesliga 20/127 16%
4. Ligue 1 18/127 14%
5. La Liga 14/127 11%
6. Russian Premier League 4/127 3%

Περνάμε τώρα σε μια άλλη σημαντική παράμετρο, που είναι τα χρήματα που ξόδεψε το κάθε ένα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (συν τη Ρωσία) στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Και εδώ πρώτη και με τεράστια διαφορά είναι η Premier League, οι ομάδες της οποίας πλήρωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ 1.266 εκατομμύρια ευρώ σε αυτές τις 43 μεταγραφές (από τις συνολικά 127), ή για να μην μπερδεύεστε, 1 δις 266 εκ. ευρώ! Ακολουθεί, όπως και στην προηγούμενη λίστα, η Serie A, με 526 εκατομμύρια ευρώ για 28 παίκτες! Στην τρίτη θέση έχουμε τη Ligue 1, η οποία ξόδεψε 453.5 εκ. ευρώ για 18 παίκτες! Ακολουθεί η Primera División με 400.5 εκ. ευρώ, μετά η Bundesliga με 354 εκ. ευρώ και στην τελευταία θέση βρίσκουμε τη ρωσική Premier League με 66 εκ. ευρώ. Αν προσθέσουμε όλα αυτά τα έξι διαφορετικά ποσά, καταλήγουμε στο πραγματικά ασύλληπτο ποσό των 3 δισεκατομμυρίων και 66 εκατομμυρίων ευρώ (3.066.000.000)!!! Που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, ο κάθε ένας από τους 127 παίκτες, κόστισε 24 εκατομμύρια ευρώ!!! Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το συνολικό ποσό που ξόδεψε κάθε ένα από τα 6 πρωταθλήματα και τον μέσο όρο που κόστισε ο καθένας από τους 127 παίκτες που αναλογούν στο κάθε πρωτάθλημα (πάντα σε εκ. ευρώ).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΥΝ. ΠΟΣΟ Μ.Ο.
1. Premier League 43 1266 29.5
2. Serie A 28 526 18.8
3. Ligue 1 18 453.5 25.2
4. La Liga 14 400.5 28.6
5. Bundesliga 20 354 17.7
6. Russian Premier League 4 66 16.5

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ 127 ΠΑΙΚΤΩΝ

Μεταγραφές 2017: 127 παίκτες που στοίχισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ κόστισε 105 εκ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος είναι πλέον η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος και δεύτερος στη φετινή λίστα, πίσω μόνο από τον Νεϊμάρ (AP PhotoManu Fernandez)

Να πούμε ότι υπάρχουν συνολικά 18 μεταγραφές που η καθεμιά τους κόστισε από 40 εκατομμύρια και πάνω, αριθμός πραγματικά απίστευτος! Στο βάθρο ανεβαίνουν, στο ψηλότερο σκαλί φυσικά ο Νεϊμάρ (222 εκ.), στη δεύτερη θέση ο Ντεμπελέ (105 εκ.) και στην τρίτη θέση ο Λουκάκου (85 εκ.). Οι ακριβότεροι παίκτες για κάθε ένα από τα έξι πρωταθλήματα, στα οποία μοιράζονται οι 127 μεταγραφές, είναι οι εξής: για την Ligue 1 ο Νεϊμάρ (222 εκ.), για την ισπανική Liga ο Ντεμπελέ (105 εκ.), για την Premier League ο Λουκάκου (85 εκ.), για την Serie A ο Μπονούτσι (42 εκ.), για την Bundesliga ο Τολισό (41.5 εκ.) και για τη ρωσική Premier ο Παρέδες (23 εκ.). Να προσθέσουμε ότι φέτος έσπασαν τα ρεκόρ πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία τριών πρωταθλημάτων: του γαλλικού με τον Νεϊμάρ, του ισπανικού με τον Ντεμπελέ και του γερμανικού με τον Τολισό. Αν θελήσουμε να χωρίσουμε τις 127 μεταγραφές σε κατηγορίες (ανάλογα με το πόσο κόστισαν), προκύπτει ο εξής πίνακας.

1. Μεταγραφές από 10-20 εκ. ευρώ 84
2. Μεταγραφές από 21-30 εκ. ευρώ 19
3. Μεταγραφές από 31-40 εκ. ευρώ 11
4. Μεταγραφές από 41-50 εκ. ευρώ 6
5. Μεταγραφές άνω των 50 εκ. ευρώ 7

Πριν περάσουμε στη λίστα, ας δούμε μια ακόμα σημαντική παράμετρο, που είναι οι θέσεις στις οποίες αγωνίζονται οι 127 παίκτες. Έχουμε φτιάξει τέσσερις κατηγορίες στις οποίες τους εντάξαμε και είναι οι εξής: τερματοφύλακες, αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί. Η μικρότερη εκπροσώπηση είναι φυσικά αυτή των τερματοφυλάκων με 4 μόλις παρουσίες. Στην κορυφή βρίσκονται οι επιθετικοί (φορ και εξτρέμ) με 50 παρουσίες, ακολουθούν οι μέσοι (σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται και οι μεσοεπιθετικοί) με 37 παρουσίες και τέλος υπάρχουν και 36 αμυντικοί παίκτες. Ο πιο ακριβός τερματοφύλακας είναι ο Μοράες, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε 40 εκ. ευρώ στη Μπενφίκα. Ο πιο ακριβός αμυντικός είναι ο Κάιλ Γουόκερ, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε 57 εκ. ευρώ στην Τότεναμ. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον είναι ο πιο ακριβός μέσος, αφού η Έβερτον πλήρωσε 50 εκ. ευρώ στην Σουόνσι για να τον αποκτήσει και τέλος, ο πιο ακριβός επιθετικός είναι φυσικά ο Νεϊμάρ, με τα 222 εκ. ευρώ. Η πρώτη πεντάδα στη λίστα των 127 αποτελείται αποκλειστικά από επιθετικούς: Νεϊμάρ (222 εκ.), Ντεμπελέ (105 εκ.), Λουκάκου (85 εκ.), Μοράτα (80 εκ.) και Λακαζέτ (60 εκ.). Ακολουθούν οι πρώτοι 20 της λίστας και στη συνέχεια οι υπόλοιποι 107. Όλες οι τιμές αναφέρονται σε εκατομμύρια ευρώ.

ΟΙ 20 ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Μεταγραφές 2017: 127 παίκτες που στοίχισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος βρίσκεται στην 42η θέση της λίστας. Η μετακίνησή του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν από τον Ολυμπιακό έναντι 22 εκ. ευρώ, τον έκανε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (Photo credit: eurokinissi)

ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΤΙΜΗ
Neymar Barcelona PSG 222
Ousmane Dembélé Dortmund Barcelona 105
Romelu Lukaku Everton Man. United 85
Álvaro Morata Real Madrid Chelsea 80
Alexandre Lacazette Lyon Arsenal 60
Kyle Walker Tottenham Man. City 56.7
Benjamin Mendy Monaco Man. City 55
Bernardo Silva Monaco Man. City 50
Gylfi Sigurdsson Swansea Everton 50
Vinicius Junior Flamengo Real Madrid 45
Nemanja Matic Chelsea Man. United 45
Leonardo Bonucci Juventus Milan 42
Corentin Tolisso Lyon Bayern 41.5
Paulinho Guangzhou Barcelona 40
Ederson Moraes Benfica Man. City 40
Tiemoue Bakayoko Monaco Chelsea 40
Davinson Sanchez Ajax Tottenham 40
Federico Bernardeschi Fiorentina Juventus 40
Mohamed Salah Roma Liverpool 39
Alex Chamberlain Arsenal Liverpool 38

Ακολουθεί η λίστα με τους υπόλοιπους 107 παίκτες που στοίχισαν στη φετινή μεταγραφική περίοδο από δέκα εκατομμύρια ευρώ και πάνω (όνομα του παίκτη, ομάδα από την οποία έφυγε, ομάδα στην οποία πήγε, χρήματα που δόθηκαν σε εκ. ευρώ).

21. Andre Silva / Oporto - Milan / 38

22. Vitolo / Sevilla - Atlético / 36

23. Victor Lindelof / Benfica - Man. United / 35

24. Antonio Rudiger / Roma - Chelsea / 35

25. Nelson Semedo / Benfica - Barcelona / 30

26. Danilo / Real Madrid - Man. City / 30

27. Keita Balde / Lazio - Monaco / 30

28. Jordan Pickford / Sunderland - Everton / 28.5

29. Michael Keane / Burnley - Everton / 28.5

30. Franck Kessie / Atalanta - Milan / 28

31. Marco Arnautovic / Stoke - West Ham / 27.9

32. Kelechi Iheanacho / Man. City - Leicester / 27.7

33. Davy Klaassen / Ajax - Everton / 27

34. Theo Hernández / Atlético - Real Madrid / 26

35. Serge Aurier / PSG - Tottenham / 25

36. Andriy Yarmolenko / Dinamo Kiev - Dortmund / 25

37. Andrea Conti / Atalanta - Milan / 25

38. Youri Tielemans / Anderlecht - Monaco / 25

39. Matias Vecino / Fiorentina - Inter / 24

40. Leandro Paredes / Roma - Zenit St. Petersburg / 23

41. Nathan Ake / Chelsea - Bournemouth / 22.7

42. Παναγιώτης Ρέτσος / Ολυμπιακός - Bayer Leverkusen / 22

43. Kingsley Coman / Juventus - Bayern / 21

44. Luis Muriel / Sampdoria - Sevilla / 20

45. Harry Maguire / Hull City - Leicester / 20

46. Andre Gray / Burnley - Watford / 20

47. Maximilian Philipp / Freiburg - Dortmund / 20

48. Niklas Suele / Hoffenheim - Bayern / 20

49. Kevin Kampl / Bayer Leverkusen - Leipzig / 20

50. Juan Cuadrado / Chelsea - Juventus / 20

51. Hakan Calhanoglu / Bayer Leverkusen - Milan / 20

52. Dalbert / Nice - Inter / 20

53. Blaise Matuidi / PSG - Juventus / 20

54. Kevin Wimmer / Tottenham - Stoke / 19.5

55. Nabil Bentaleb / Tottenham - Schalke / 19

56. Simone Zaza / Juventus - Valencia / 18

57. Mateo Musacchio / Villarreal - Milan / 18

58. Ricardo Rodríguez / Wolfsburg - Milan / 18

59. Milan Skriniar / Sampdoria - Inter / 18

60. Chicharito Hernández / Bayer Leverkusen - West Ham / 17.8

61. Mario lemina / Juventus - Southampton / 17

62. Jhon Córdoba / Mainz 05 - Köln / 17

63. John Anthony Brooks / Hertha - Wolfsburg / 17

64. Matthias Ginter / Dortmund - Moenchengladbach / 17

65. Mehdi Benatia / Bayern - Juventus / 17

66. Lucas Biglia / Lazio - Milan / 17

67. Ismaila Sarr / Metz - Stade Rennais / 17

68. Daniel Ceballos / Betis - Real Madrid / 16.5

69. Chris Wood / Leeds - Burnley / 16.4

70. Wesley Hoedt / Lazio - Southampton / 16.4

71. Sam Clucas / Hull City - Swansea / 16.3

72. Douglas Luiz / Vasco de Gama - Man. City / 16

73. Emanuel Mammana / Lyon - Zenit St. Petersburg / 16

74. Oliver Burke / Salzburg - West Bromwich / 15.2

75. Κώστας Μήτρογλου / Benfica - Marseille / 15

Μεταγραφές 2017: 127 παίκτες που στοίχισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ!

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι η δεύτερη ελληνική παρουσία στη λίστα. Η Μαρσέιγ πλήρωσε 15 εκ. ευρώ στη Μπενφίκα για το 50% των δικαιωμάτων του (AP Photo/Steven Governo)

76. Vicente Iborra / Sevilla - Leicester / 15

77. José Izquierdo / Brugge - Brighton & Hove Albion / 15

78. Ignacio Camacho / Malaga - Wolfsburg / 15

79. Sven Bender / Dortmund - Bayer Leverkusen / 15

80. Gianluca Caprari / Inter - Sampdoria / 15

81. Giovanni Simeone / Genoa - Fiorentina / 15

82. Yuri Berchiche / Real Sociedad - PSG / 15

83. Sebastian Driussi / River Plate - Zenit St. Petersburg / 15

84. Enes Unal / Man. City - Villarreal / 14

85. Ruben Semedo / Sporting Lisbon - Villarreal / 14

86. Rick Karsdorp / Feyenoord - Roma / 14

87. Thiago Maia / Santos - Lille / 14

88. Jay Rodríguez / Southampton - West Bromwich / 13.7

89. Bruno Peres / Torino - Milan / 13.5

90. Marten De Roon / Middlesbrough - Atalanta / 13.5

91. Cengiz Under / Basaksehir - Roma / 13.4

92. Emre Mor / Dortmund - Celta / 13

93. Steve Mounie / Montpellier - Huddersfield / 13

94. Jean Kevin Augustin / PSG - Leipzig / 13

95. James Rodríguez / Real Madrid - Bayern / 13

96. Terence Kongolo / Feyenoord - Monaco / 13

97. Roque Mesa / Las Palmas - Swansea / 12.5

98. Bruma / Galatasaray - Leipzig / 12.5

99. Richarlison / Fluminense - Watford / 12.4

100. Wojciech Szczesny / Arsenal - Juventus / 12.2

101. Gerard Deulofeu / Everton - Barcelona / 12

102. Omer Toprak / Bayer Leverkusen - Dortmund / 12

103. Mahmoud Dajoud / Moenchengladbach - Dortmund / 12

104. Denis Zakaria / Young Boys - Moenchengladbach / 12

105. Douglas Costa / Bayern - Juventus / 12

106. Mattia de Sciglio / Milan - Juventus / 12

107. Pedro Rocha / Gremio - CSKA Moscow / 12

108. Asmir Begovic / Chelsea - Bournemouth / 11.5

109. Jacob Murphy / Norwich - Newcastle / 11.3

110. Gabriel Paulista / Arsenal - Valencia / 11

111. Davy Propper / PSV - Brighton & Hove Albion / 11

112. Florian Thauvin / Newcastle - Marseille / 11

113. Stevan Jovetic / Inter - Monaco / 11

114. Rodrigo Bentancur / Boca Juniors - Juventus / 10.5

115. Luiz Araujo / Sao Paulo - Lille / 10.5

116. Florian Lejeune / Eibar - Newcastle / 10

117. Nany Landry Dimata / Oostende - Wolfsburg / 10

118. Lorenzo Pellegrini / Sassuolo - Roma / 10

119. Adam Ounas / Bordeaux - Napoli / 10

120. Marco Benassi / Torino - Fiorentina / 10

121. Nicolas Pepe / Angers - Lille / 10

122. Bertrand Traore / Chelsea - Lyon / 10

123. Luiz Gustavo / Wolfsburg - Marseille / 10

124. Lois Diony / Dijon - Saint Etienne / 10

125. Adama Diakhaby / Stade Rennais - Monaco / 10

126. Allan Saint Maximin / Monaco - Nice / 10

127. Pape Cheikh / Celta - Lyon / 10

Πηγές: Marca, As, transfermarkt.de

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ