ΣΤΗΛΕΣ

Στο Ζάγκρεμπ για το έβδομο!

Στο Ζάγκρεμπ για το έβδομο!

Τρεις τριάρες και τρεις ανατροπές περιλαμβάνουν οι έξι εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει (VIDEOS).

Μια ακόμη χρυσή σελίδα έγραψε ο Ολυμπιακός στα ευρωπαϊκά βιβλία του. Και αν για αρκετά χρόνια παρέμεναν... φτωχά, αφού δεν ήταν πολλές οι επιτυχίες των Πειραιωτών εκτός συνόρων, τα τελευταία χρόνια αυτές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Φυσικά, για να υπάρξουν στιγμές δόξας, απαιτούνται και υπερβάσεις, όπως είναι οι εκτός έδρας νίκες. Στο Champions League, δε, έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας λόγω και της ποιότητας των αντιπάλων.

Τον Ολυμπιακό κυνηγούσε μια... κατάρα μακριά από την έδρα του και η κολόνια αυτή κρατούσε για χρόνια. Πάνω από 30 παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς νίκη τα λες και πολλά. Έκτοτε, το κοντέρ άρχισε να γράφει αντίστροφα και η ομάδα του Πειραιά μετράει αισίως έξι νίκες εκτός έδρας. Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πετύχει τρεις τριάρες και έχουν κάνει τρεις ανατροπές από το 2007 και έπειτα.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει τους θριάμβους του Ολυμπιακού στην διοργάνωση των αστεριών, όταν ταξίδευε μακριά από τον Πειραιά. Από την Βρέμη ως το Λονδίνο...

Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-3 (4/10/2007)

Τί κι αν βρέθηκε να χάνει από το 32' με γκολ του Ούγκο Αλμέιδα και όλα έδειχναν πως το τέρμα αυτό αποτελούσε την απαρχή για μια ακόμη ήττα. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή στάθηκε εξαιρετικά στην Βρέμη με αντίπαλο την Βέρντερ, κυνήγησε από το πρώτο λεπτό το γκολ και στην επανάληψη δικαιώθηκε. Έπαιξε στο μισό γήπεδο την ομάδα του Τόμας Σάαφ και η μεγάλη ανατροπή έγινε. Στο 73' ο Ιεροκλής Στολτίδης ισοφάρισε σε 1-1, στο 82' ο Χρήστος Πατσατζόγλου με ένα σουτ-φωτοβολίδα από τα 30 μέτρα έγραψε το 2-1 και στο 87' ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τον Ολυμπιακό. Μπήκε στο 72' και είχε τεράστια συμβολή στην επική ανατροπή.

Λάτσιο - Ολυμπιακός 1-2 (29/11/2007)

Στο "Ολίμπικο" και με... φόρα από την άλωση της Βρέμης, ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο σερί διπλό του στο Champions League. Μάλιστα, πέρα από τη Λάτσιο είχε να ξεπεράσει και τον διαιτητή, Χάουαρντ Γουέμπ. Η ομάδα της "Αιώνιας Πόλης" προηγήθηκε με γκολ του Πάντεφ, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, διότι το γύρισμα του Ρόκι έγινε με την μπάλα να έχει πεντακάθαρα εκτός γραμμής. Το άουτ δεν δόθηκε και το τέρμα του Σκοπιανού μέτρησε κανονικά. Ο Ολυμπιακός απάντησε πρώτα με σουτ του Γκαλέτι και όταν στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ο Κοβάσεβιτς, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να σκοράρει. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε υπέροχη μπαλιά από τα αριστερά, ο Σέρβος στράικερ ακολούθησε την φάση και μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-1, που έμελλε να μείνει ως το φινάλε.

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1 (23/11/2011)

Το τρίτο τρίποντο εκτός έδρας ήρθε τέσσερα χρόνια μετά και αντίπαλος ήταν η Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ". Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε πολύ καλή εμφάνιση στη Μασσαλία και δικαιώθηκε με ένα υπέροχο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη (82'), ο οποίος είχε περάσει αλλαγή. Όλα τα λεφτά ήταν η εκπληκτική ασίστ του Φραν Γέστε με το εξωτερικό και δίνοντας τα κατάλληλα φάλτσα στην μπάλα. Ο "Φέτφα" τοποθέτησε υπέροχα το σώμα του, έκανε το διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά. Στο πρώτο μέρος είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ γκολ του Μέλμπεργκ για τους Πειραιώτες.

Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2 (24/10/2012)

Δεύτερο τρίποντο επί γαλλικού εδάφους, αυτή την φορά μήνα Οκτώβριο μέσα στην έδρα της Μονπελιέ που για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετείχε στον θεσμό. Μάλιστα, οι Πειραιώτες χρειάστηκαν ανατροπή προκειμένου να πάρουν τη νίκη στο "Λα Μοσόν". Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σαρμπονιέ στο 49', αν και το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, διότι ο Ουτάκα είχε κάνει χέρι στο ξεκίνημα της φάσης. Οι "ερυθρόλευκοι" του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν πτοήθηκαν όμως και έφεραν τούμπα το ματς. Πρώτα με τον Βασίλη Τοροσίδη στο 73΄και εν συνεχεία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά την ωραία μπαλιά του Αμπντούν από τα δεξιά.

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3 (2/10/2013)

Δεύτερη τριάρα εκτός έδρας στο Champions League, με τον Κώστα Μήτρογλου να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και τον Ρομπέρτο να πιάνει τα πάντα στο 3-0 επί της Άντερλεχτ στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ" των Βρυξελλών. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα στο Βέλγιο και βγήκε τελικά νικητής. Ή μάλλον, όχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής, αφού πήρε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στο Champions League. Πίσω ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν ανίκητος, αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι, ενώ μπροστά ο Μήτρο-γκολ έκανε παπάδες. Στο 17' πλάσαρε σωστά μετά την μπαλιά του Σαβιόλα, το ίδιο και στο 56ο λεπτό στο τετ-α-τετ με τον Καμίνσκι. Στο 72' έκανε ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί και έστειλε συστημένη την μπάλα στην αριστερή γωνία, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 (29/9/2015)

Ύστερα από έξι σερί ήττες μακριά από το Φάληρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει την σπουδαιότερη εκτός έδρας νίκη του και πρώτη επί αγγλικού εδάφους. Οι Πειραιώτες του Μάρκο Σίλβα έκαναν επική εμφάνιση στο Λονδίνο και επιβλήθηκαν 3-2 της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ για την 2η αγωνιστική. Ο Πάρντο άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" και δυο λεπτά μετά ο Γουόλκοτ έκανε το 1-1. Η απάντηση ήταν άμεσα για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να εκτελεί κόρνερ και τον Οσπίνα να μπλοκάρει... εντός εστίας την μπάλα (αυτογκόλ χρεώθηκε). Ο Σάντσες ισοφάρισε στο 65' για τους "κανονιέρηδες", όμως το "Έμιρεϊτς" πάγωσε εκ νέου στο επόμενο λεπτό με τον Φινμπόγκασον να βάζει το πόδι του όσο χρειάζεται και να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ