ΣΤΗΛΕΣ

Στο Βερολίνο ήρθα…

Στο Βερολίνο ήρθα…

Ήταν μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ κι εν συνεχεία έραψε το πέμπτο αστέρι στη φανέλα (PHOTOS, VIDEO).

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 6 χρόνια, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία του μετά το 73-71 επί της ΤΣΣΚΑ στην O2 Arena του Βερολίνου! Ήταν ένας από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς στην ιστορία της Euroleague.

Για την ακρίβεια, ένας αγώνας που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παραδέχεται πως: "Όλον αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, πολλές αποφάσεις ήταν σημαντικές. Σίγουρα μπορώ να θυμηθώ αυτό που αποφάσισα στον τελικό του Final Four του 2009 εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η απόφαση στην τελευταία φάση ήταν να παίξουμε άμυνα και να μη κάνουμε φάουλ". Πράγματι ο Σισκάουσκας πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ μετά την επαναφορά από το κέντρο στα 5.8", σούταρε για τρεις με τον Νίκολας "κολλημένο" πάνω του όμως αστόχησε.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό που πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του +20 (48-28) έχοντας 8/14 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, την ώρα που η ΤΣΣΚΑ είχε 0/6! Οι "πράσινοι" παρατάχθηκαν στη σάλα της O2 Arena με τρομερή ψυχολογία μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό ενώ η ολοκληρωτική άμυνα του Παναθηναϊκού άφηνε την "ομάδα του στρατού" να μην μπορεί καν να τελειώσει επίθεση! Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτούσε με ευκολία τον τίτλο όμως η ΤΣΣΚΑ… φλέρταρε με το απόλυτο come back!

To τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους Ρώσους να "τρέχουν" σερί 15-0. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους "πράσινους", η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη διαχείριση φάουλ και σουτ, διεκδικώντας ως το τέλος τη νίκη ωστόσο ο "Σίσκα" αστόχησε. Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε MVP του Final Four, ο Αντώνης Φώτσης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό (13π., 8ριμπ.), ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνδύασε εμπειρία και κλάση ενώ ο Διαμαντίδης επανήλθε σε καλή κατάσταση έπειτα από μια περίοδο τραυματισμών ενώ ήταν αυτός που σκόραρε τις κρίσιμες βολές.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Νίκολας να πανηγυρίζει σωριασμένος στο παρκέ, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κατευθύνεται στον Έτορε Μεσίνα, να του μιλάει σε έντονο ύφος κι εν συνεχεία να τον αγκαλιάζει ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης σήκωσε την κούπα μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη μέσα σε αποθέωση!

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-71 (48-28)
Παναθηναϊκός
(Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 13 (3), Νίκολας 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 6, Γιασικεβίτσιους 10 (3).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης, Σμόντις 9 (1), Σισκάουσκας 13 (2), Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Λάνγκντον 13 (1), Κάουν 3, Χριάπα 9 (1), Πλάνινιτς 5, Μόρις.

Στο Βερολίνο ήρθα…

- Ο Ραμούνας Σισκάουσκας αστοχεί για τρεις και ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης

Στο Βερολίνο ήρθα…

- Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του MVP σε Final Four

Στο Βερολίνο ήρθα…

- Τα καθιερωμένα "όλε" στην O2 Arena, μετά από τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στο Βερολίνο ήρθα…

- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σήκωσε την κούπα της Euroleague, μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη

Στο Βερολίνο ήρθα…

- Διαμαντίδης, Μπατίστ, Αλβέρτης και στη μέση, το κύπελλο!

Στο Βερολίνο ήρθα…

- Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγυρίζει έξαλλα ακόμα έναν ευρωπαϊκό τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ