ΣΤΗΛΕΣ

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

Το Sport24.gr, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης, συγκέντρωσε απολαυστικές στιγμές οπαδικής τρέλας σε τηλεοπτικά σίριαλ. Ατάκες που άφησαν εποχή, λεκτικές διαμάχες και πανηγυρισμοί. (VIDEOS).

"Γεια σου Ντένη βαζέλα, στο Νικηφόρο έλα...", είπε με ύφος κονιόρδου ο "Νίκη" στην αγαπημένη του Ντένη Μαρκορά και εκείνη τον διαολόστειλε για πολλοστή φορά. Βλέπετε, το έπαιζε Μάρλον Μπράντο και ψιλογοητεία φάση ο κύριος Κασιμάτης, ο οποίος είχε κάνει την κουτσουκέλα του με την Ντιάνα και της έδωσε και εκείνο το ρολάκι που απεγνωσμένα ήθελε. Γεροντοέρωτας, τι ψάχνετε.

Μια από τις πολλές και επικές ατάκες που άφησαν εποχή και σχετίζονται με τον αθλητισμό στα ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ. Διότι τα σπορ και οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να λείψουν ποτέ και έχουν προσφέρει απολαυστικές στιγμές όλα τα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Οι τρεις "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), μαζί και ο ΠΑΟΚ είχαν τους δικούς τους "φιλάθλους", ως επί τω πλείστον σε κωμικές σειρές. Πραγματικοί χούλιγκαν, όχι αστεία.

Να τσακώνονται σαν τα κοκόρια, να φωνάζουν συνθήματα, να φοράνε κασκόλ, να πανηγυρίζουν γκολ σαν τρελοί, να τσακώνονται από την αστυνομία, να καταριούνται τους οπαδούς των άλλων ομάδων, να κάνουν κατάθεση ψυχής για τον σύλλογο της καρδιάς τους και γενικά να βιώνουν ό,τι κάθε οπαδός που σέβεται τον εαυτό του.

Το Sport24.gr, με αφορμή της παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης, έκανε την έρευνά του στο διαδίκτυο και συνέλεξε τις καλύτερες στιγμές, φτιάχνοντας ένα ποτ-πουρί με τα πιο αξιομνημόνευτα σκηνικά που αφορούν και τις τέσσερις ομάδες. Τη μερίδα του λέοντος κατέχει ο Ολυμπιακός, που έχει τους περισσότερους... τηλεοπτικούς οπαδούς, αλλά και οι άλλες δεν υπολείπονται σε ποιότητα και γέλιο.

"Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό..."

Ξεκινώντας από τους "στρατιώτες" του Ολυμπιακού, ο Σπύρος (Σπύρος Παπαδόπουλος) στους "Απαράδεκτους" έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Γαύρος στη ζωή και στο σίριαλ ο Σπύρος, δεν διαπραγματεύεται για το αν θα δει τη μεγάλη του αγάπη, ακόμα και αν έχει επέτειο γάμου με την Δήμητρα. Ο Ταληκριάδης, ο Μητσιμπόνας, ο Προτάσοφ, ο Λιτόφτσενκο και οι άλλοι της εποχής ήταν πάνω απ' όλα και ας σκούζει όσο θέλει η Δημητρούλα. Ας κλάψει στον ώμο του Γιάννη...

Όταν μιλάμε για πιστούς της "ερυθρόλευκης" Ιδέας, ο Διονύσης Μαυροτσούκαλος (Γιάννης Μπέζος) και ο θείος Σπύρος (Δημήτρης Μαυρόπουλος) θα μπορούσαν να κάνουν άνετα την εκπομπή "Άντε Γεια". "Προσκυνούν" τον έφηβο άμα λάχει, επιτίθενται στην "κρυφοπράσινη χαμούρα" και μετατρέπουν το τραπέζι σε κερκίδα όταν σκοράρει η Ολυμπιακάρα τους. Η "πράσινη" Ελένη Παλαιολόγου, ορισμένες φορές απλά μένει αμίλητη.

Η Ζωίτσα Κουντουράτου (Τιτίκα Στασινοπούλου) κάνει χαβαλέ στην Ντένη Μαρκορά και αναρωτιέται αν υπάρχει ακόμα αυτή η ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός στους "Δυο Ξένους", ενώ ο Ανέστης φοβάται και "τσεκάρει" αν ο γιατρός είναι Παναθηναϊκός στην σειρά "Κλινική Περίπτωση" και του βγαίνει... άμπαλος.

Μυθικές ατάκες από τον Χρόνη Μπατσινίλα (Γιάννης Μποσταντζόγλου) για την ΑΕΚ στους "Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη", η "σχιζοφρένεια λα λα λα..." στο "7 ΖΩΕΣ" από τον Γιάννη και τον Τασούλη, ενώ "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό..." από τον Μπάμπη Μουστοξίδη (Κώστας Κόκλας) και την κατακόκκινη παρέα του στους "Λατρεμένους μας γείτονες". Ρεσιτάλ κόκκινης... οπαδικής τρέλας!

Από 'κει και πέρα, υπήρξαν και άλλοι "Ολυμπιακοί" σε σίριαλ όπως ο Αντώνης Καλούδης (Θανάσης Ευθυμιάδης) στο "Dolce Vita" με την αφίσα του... Σιγάλα στο δωμάτιό του και με το "ΦΩΣ" σε κάθε ευκαιρία, ο Αλέξανδρος Θεοτοκάτος (Γιάννης Μπέζος) στο "Άκρως Οικογενειακόν", ο Αλέκος Παπαδήμας (Κώστας Κόκλας) στα "Εγκλήματα" να κρατάει το "ευαγγέλιο" σε κάθε ευκαιρία και ο Αλέξης Γεωργούλης ως Σπύρος Φούντας στους "Εραστές Δυτικών Προαστίων" να διατρανώνει τα "ερυθρόλευκα" αισθήματά του.

"Έλα Νινέτα... Ποιο σπίτι; Στα γραφεία, στη Λεωφόρο είμαστε"

Αν πάμε σε "Παναθηναϊκούς", πρώτα και πάνω απ' όλους είναι η μια και μοναδική, Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα). Συλλαμβάνεται για επεισόδια σε μπασκετικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πετώντας κινητό στον Φασούλα επειδή τον... ζητούσε η Μάσα στο τηλέφωνο, κόβει αποκόμματα εφημερίδων με την Μαρούσκα στα γραφεία στη Λεωφόρο και κανονίζει τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου μαζί με τους Βαρδινογιάννηδες.

Πάνω από τον Παναθηναϊκό της δεν μπαίνει ούτε ο Κωνσταντίνος με τη Νινέτα! Λατρεία για το "τριφύλλι", σκέτη απόλαυση η κάθε αναφορά της για την ομάδα της καρδιάς της. Δεν καταδέχεται να ακούσει κακιά κουβέντα για τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαν να την έχουν και εικόνισμα στο "Τριώροφο" στην Αλεξάνδρας τα φιλαράκια της από την "Θύρα 13".

Η Ελένη Παλαιολόγου (Κατερίνα Λέχου) μπήκε στην... φωλιά των Ολυμπιακών. Ε και; Σιγά μη μασήσει και άμα λάχει θα βροντοφωνάξει "θα πεθάνετε κωλόγαυροι", πανηγυρίζοντας γκολ του Παναθηναϊκού σε αιώνιο ντέρμπι. Ειρωνεύεται τον σύντροφό της, Διονύση, για την τεσσάρα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το 2008 και σε κάθε ευκαιρία φανερώνει πως "μαζί σου ΠΑΟ θα τρελαθώ και ΠΑΟ ολέο για σένα ζω".

Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας) μελαγχολεί επειδή η "Πανάθα" έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να τον συνεφέρει ούτε καν η... μοναδική του αγάπη, η Φιόνα, ενώ η Λόλα Λάλου (Άντα Λιβιτσάνου) στο σίριαλ "Λόλα" φοράει κασκόλ, βλέπει Παναθηναϊκό σε ντέρμπι και τρελαίνεται στο... σχόλιο της φίλης της ότι δεν τα βλέπει καλά τα πράγματα!

"Να κάνεις όνειρα και στη ζωή σου να υπάρχει μόνο η ΑΕΚ"

Μπορεί η ΑΕΚ να μην είναι πρώτη σε τίτλους και σε κόσμο στην Ελλάδα, όμως αυτό ουδόλως μειώνει την καψούρα των φίλων της γιατί γι' αυτούς "είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ". Για τον Αντώνη Αντωνίου στο "Μπαμπά μην τρέχεις" η "Ένωση" είναι πάνω απ' όλα. Ο μονόλογός του για τον "Δικέφαλο" δεν θα ακουγόταν ούτε στο "Δωματιάκι", ενώ παρά την ηλικία του φοράει κασκόλ και τρέχει στο γήπεδο για να φωνάξει και να δει την καψούρα του.

Ο Μήτσος Παυλάτος (Νίκος Σεργιανόπουλος) στους "Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη" δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον Χρόνη Μπατσινίλα, αναφέρεται στη διαιτησία όλη την ώρα, τον πειράζει σε ευρωπαϊκές ήττες του Ολυμπιακού και σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την παθολογική του αγάπη για την ΑΕΚ. Μια θέση στην εκπομπή "Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι" θα την άξιζε σίγουρα. "Και τι είμαστε εμείς, γαύροι; Που πριν ξεκινήσουμε τις μετεγγραφές, κλείνουμε και πέντε διαιτητές για την 11άδα μας;", μια από τις πολλές ατάκες του.

Ο Μίμης Σαραντινός (Παύλος Χαϊκάλης) στο Πενήντα-Πενήντα λέει στον εγγονό του "έλα αγόρι μου να σε δούμε στην ΑΕΚ, διότι τον Έμερσον δεν τον βλέπω καλά φέτος", ενώ στο L.A.P.D. o Προκόπης Μπισκίνογλου (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) βρήκε εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και από τη χαρά του χτυπιέται και φωνάζει "ΑΕΚ ολέ, σε αγαπώ, όπου και αν παίζεις πάντα θα σ' ακολουθώ".

Στο "Είσαι το ταίρι μου", η Στέλλα Δίγκα Παπαλημναίου (Βίκυ Σταυροπούλου) περνάει από Ιερά Εξέταση για το κατά πόσο ξέρει καλά τον σύντροφό της, Νίκο Μπεζεντάκο (Αλέκος Συσσοβίτης). Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι και η αγάπη του στην ΑΕΚ, η οποία φαίνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από τις ερωτήσεις που γίνονται. Μέγας ΑΕΚτζης στη ζωή και στην τηλεόραση ο Γιώργος Χρηστίδης (Γιάννης Βούρος) στο σίριαλ "Ταύρος με Τοξότη", όπου σε κάθε στιγμιότυπο στο σπίτι του, υπάρχουν λάβαρα της "Ένωσης".

"Σεισμός, σεισμός, ο ΠΑΟΚ ο Θεός..."

Πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να μην έχει τους δικούς του... οπαδούς σε ελληνικά σίριαλ. Όπως στην "Εργαζόμενη Γυναίκα", όπου ο Μιχάλης Ιατρόπουλος είναι ντυμένος στα ασπρόμαυρα και μιλάει στην καρδιά του κάθε φιλάθλου που έχει σταθερή θέση στην "Θύρα 4" σε κάθε αγώνα στην Τούμπα, ενώ σε πιο.... χαλλλλαρή φάση ο Δημήτρης Σταρόβας ετοιμάζεται για κάθοδο στην Αθήνα και έχει βάλει για πλύσιμο και στέγνωμα την φανέλα του Γιώτη Εγκωμίτη!

"Πάντα άρρωστοι με τον Ιστορικό"

Ο Τίμος Σταμάτης (Στέλιος Μάινας) και η Νανά Κουρούπα-Σταμάτη (Τζόυς Ευείδη), έβαζαν το χέρι στην τσέπη και έπιαναν αστράγαλο. Μονίμως στην τράκα, στα δανεικά και αγύριστα, έκαναν κόλαση την ζωή του -έτσι και αλλιώς στριμμένου και μίζερου- Διονύση Δάγκα στο σίριαλ "Οι Μεν και οι Δεν". Πάντα όμως έβρισκαν τον δρόμο να πάνε στην οδό Αρτάκης για να δουν τον αγαπημένο τους μπασκετικό Πανιώνιο. Η Τζόυς Ευείδη στηρίζει τον "Ιστορικό" και στην πραγματικότητα.

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

*Οι στιγμές αυτές ήταν ενδεικτικές και αναμφίβολα χαρακτηριστικές σε ελληνικά σίριαλ. Προφανώς υπάρχουν πολλές ακόμα για να μπορεί να πει κάποιος "ξεχάσατε να βάλετε τον... τάδε" ή "μα είναι δυνατόν να λείπει η... τάδε". Η λίστα είναι μεγάλη, οι πρωταγωνιστές πολλοί και έγινε προσπάθεια να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή αναλογικά με τους ρόλους που έχουμε απολαύσει όλα αυτά τα χρόνια. Να τα βλέπουμε, να γίνεται πλάκα και να γελάμε. Το χιούμορ είναι πάντα αναγκαίο και ωραίο, ακόμα και αν στο "στόχαστρο" μπαίνει η δική μας ομάδα.

Ξένες Σειρές

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

Ως γνήσια τέκνα της Νέας Υόρκης ο Τζόι Τριμπιάνι και ο Τσάντλερ Μπινγκ στα "Φιλαράκια" (Friends) υποστηρίζουν όλες τις ομάδες του Μεγάλου Μήλου. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχουν δώσει το παρών σε παιχνίδια των Νιου Γιορκ Νικς (μπάσκετ), των Νιου Γιορκ Τζετς (φούτμπολ), των Νιου Γιορκ Γιάνκις (μπέιζμπολ) και των Νιου Γιορκ Ρέιντερς (χόκεϊ). Χαρακτηριστικό και το επεισόδιο που πήραν μαζί τους στο "Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν" τον Ρίτσαρντ (τότε φίλο της Μόνικα). Εκείνοι το έκαναν για να πάνε στο γήπεδο με τη Jaguar του, αλλά χωρίς να το γνωρίσουν εκείνη την ημέρα απέκτησαν ένα πρότυπο.

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

Στο "Entourage" η κουστωδία του Βίνσεντ Τσέις δίνει συχνά-πυκνά το παρών στο Staples Center για παιχνίδια των Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ φανατικός του μπάσκετ είναι και ο δικηγόρος Χάρβεϊ Σπέκτερ, ο οποίος εκπροσωπεί μάλιστα ορισμένους αστέρες του ΝΒΑ. Σε ένα επεισόδιο του "Suits" συνομιλεί με τον Ντερόν Ουίλιαμς, συνεργάζεται με τον Μάικλ Τζόρνταν και έχει μια μεγάλη συλλογή από υπογεγραμμένες μπάλες του μπάσκετ. Φανατικός των Φιλαδέλφεια Σίξερς ήταν και ο "Πρίγκιπας του Μπελ Ερ" που καταγόταν από την Πόλη της Αδελφικής Αγάπης.

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω σε μια παλιά σειρά που έδειχνε το Mega, το "Hangin' with Mr. Cooper" ο Μαρκ Κούπερ (Μαρκ Κάρι) άφησε για ένα επεισόδιο την καριέρα του ως δάσκαλος για να υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο στην αγαπημένη του ομάδα, τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Αντίπαλος του σ' εκείνο το ματς ήταν ο πάντα πληθωρικός Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Τη δική τους σημειολογία στο επικό "South Park" παίζουν οι Broncos, οι ομάδα φούτμπολ της ευρύτερης περιοχής (Ντένβερ). Ολόκληρη η πόλη είναι φανατικοί, με την ομάδα μάλιστα να κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση της (με τον Τζον Έλγουεϊ να έχει την τιμητική του). Πιο χαρακτηριστική στιγμή τα δύο επεισόδια όπου η μητέρα του Έρικ Κάρντμαν έψαχνε την ταυτότητα του πατέρα του σε ολόκληρη την ομάδα φούτμπολ του Ντένβερ.

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

Στο "Parks and Recreation" τη σειρά που σύστησε στον κόσμο τον κορυφαίο Ρον Σουάνσον, οι πρωταγωνιστές από το μικρό Pawnee λατρεύουν την ομάδα των Colts (φούτμπολ), ενώ ο ίδιος ο Σουάνσον είναι φανατικός με την ομάδα μπάσκετ του κολεγίου Ιντιάνα. Έχει μάλιστα ένα πορτραίτο του θρυλικού προπονητή των "Χούζιερς", Μπόμπι Νάιτ.

Στιγμές οπαδικής τρέλας στην τηλεόραση

Ο Μάρσαλ Έρικσον από το "How I Met Your Mother" που μεγάλωσε στη Μινεσότα αναφέρεται πολύ συχνά στην αγάπη του για την ομάδα φούτμπολ της πόλης του, τους Minesota Vikings, ενώ ο Ντέσμοντ από το "Lost" είναι φανατικος οπαδός της ποδοσφαιρικής Σέλτικ!

Ακόμη, στο "Buffy, the Vampire Slayer" ο Σπάικ υποστηρίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ σε ακόμη μία σειρά από το παρελθόν, το "Cheers" ο Σαμ είναι ταγμένος στους Boston Red Sox, στους οποίους είχε μάλιστα αγωνιστεί ως πίτσερ.

***To κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ