ΣΤΗΛΕΣ

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Ο Σέρτζι Ρομπέρτο, η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής Μπαρτσελόνα και η μέχρι σήμερα καριέρα του. Η Ταραγόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μασία, ο Πεπ, ο Λουίς Ενρίκε και ο ρόλος πασπαρτού στους "μπλαουγκράνα" (pics & videos)

Ξεκίνησε από το Ρέους, συνέχισε στην Ταραγόνα, τον ζήτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, τον κέρδισαν η Μπαρτσελόνα και η Μασία, από εκεί πέρασε στη δεύτερη ομάδα, ο Γουαρδιόλα προέβλεψε πως ο νεαρός θα κέρδιζε τα επόμενα χρόνια το στοίχημα, ο ίδιος ζήτησε να φύγει το περασμένο καλοκαίρι γιατί δεν είχε συμμετοχές, ο Λουίς Ενρίκε τον έπεισε να μείνει και στη διάρκεια της φετινής σεζόν "μεταμορφώθηκε" στην απόλυτη αποκάλυψη των "μπλαουγκράνα", πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλες τις θέσεις - επτά διαφορετικές παρακαλώ - που κλήθηκε να παίξει, σκοράροντας, δίνοντας ασίστ και δείχνοντας ότι στα 24 χρόνια του είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει με την Μπάρτσα στο υψηλότερο επίπεδο. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την μέχρι σήμερα καριέρα του Σέρτζι Ρομπέρτο, του εντυπωσιακού "πασπαρτού" των "culés", μέσα από ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Sergi Roberto Carnicer γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 στο Ρέους της Ταραγόνα στην Καταλονία. Ξεκίνησε από πολύ μικρός την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, κάνοντας τα πρώτα βήματα στην ακαδημία της Escola Maria Cortina σε ηλικία επτά ετών. Δυο χρόνια αργότερα γράφτηκε στους παμπαίδες της τοπικής ομάδας Santes Creus, με μεγάλη φήμη στα τμήματα υποδομών στο Ρέους. Εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια, παίζοντας στις κατηγορίες των παίδων και των εφήβων. Με τους έφηβους και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Σέρτζι κατέκτησε δυο διαδοχικά τοπικά πρωταθλήματα, ξεπερνώντας δυνατούς αντίπαλους όπως η Νάστικ και η Τορτόσα. Η Santes αγωνίστηκε και στις αντίστοιχες τελικές φάσεις του πρωταθλήματος της Καταλονίας, αλλά αποκλείστηκε την πρώτη φορά από την Νταμ και τη δεύτερη από την Εσπανιόλ.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Με τον Ινιάκι Γουίλιαμς σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ στο "Σαν Μαμές" (20/1/2016)

Εκείνες τις δυο χρονιές (2004 & 2005), ο Σέρτζι έζησε μια ακόμα σημαντική αγωνιστική εμπειρία. Όλες οι ομάδες του Ρέους έφτιαξαν ένα μικτό σχήμα που ονομάστηκε Reus 2002 και πήρε μέρος σε πολλά σημαντικά τουρνουά όπως το MIC στην Κόστα Μπράβα ή το Danet Cup. Η Reus 2002 βγήκε πρώτη στον όμιλό της, αφήνοντας πίσω της τις μικτές της Γέιδα, της Ταραγόνα και της Αραγονίας. Ο Σέρτζι ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης και για πρώτη φορά στα 12 χρόνια του, απευθύνθηκε στους εκπρόσωπους του Τύπου από το μικρόφωνο, αποκαλύπτοντας ότι τα μεγάλα του είδωλα ήταν ο Ροναλντίνιο και ο Ζιντάν. Μετά από εκεί, η Ρέους 2002 ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στην τελική φάση, αν και στην πρωτεύουσα δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει ομάδες υψηλού επίπεδου, όπως η Σεβίγια, από την οποία ηττήθηκε 6-0 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Με τον Πεπ Γουαρδιόλα σε προπόνηση της πρώτης ομάδας (19/5/2011)

Ο Σέρτζι ήταν ικανοποιημένος παίζοντας είτε με την Santes Creus, είτε με την Reus 2002, όμως η βελτίωσή του ήταν τόσο αλματώδης, που η μεταγραφή του σε έναν καλύτερο σύλλογο, φαινόταν επιβεβλημένη. Χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ οι άνθρωποι της Σάντες Κρέους μέχρι να τον πείσουν ότι έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα, γιατί ο Σέρτζι δεν ήθελε να αποχωριστεί τους φίλους του. Όμως η ομάδα δεν είχε κατηγορία Νέων και έτσι η μετακίνηση στην Νάστικ αποτέλεσε μονόδρομο για τον νεαρό ταλαντούχο παίκτη. Στην καινούργια του ομάδα, ο Σέρτζι τα πήγε περίφημα, είτε παίζοντας στη θέση του πλάγιου μπακ, είτε σε εκείνη του αμυντικού χαφ. Κάποια στιγμή η Νάστικ ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την τοπική Damm. Αυτό ήταν το παιχνίδι που θα άλλαζε την ποδοσφαιρική μοίρα του Σέρτζι και αυτό γιατί παρόντες εκεί ήταν σκάουτ τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο "Μπερναμπέου". Ημιτελικός με τη Ρεάλ, αλλαγή στο 91' στη θέση του Βίγια (27/4/2011)

Ο νεαρός παίκτης της Νάστικ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση εκείνη την Κυριακή στο Nou Barris και η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πρώτη που "χτύπησε", λίγες ώρες αργότερα. Ο Μανόλο Ρομέρο, επικεφαλής των σκάουτ της "βασίλισσας" στην Καταλονία, ήρθε αμέσως σε επαφή με τους αρμόδιους των τμημάτων υποδομής των "μερένγκες" και την επόμενη μέρα, το πρωί της Δευτέρας, το φαξ που έφτασε στα γραφεία της Νάστικ, έγραφε την προσφορά της Ρεάλ για την απόκτηση του Σέρτζι. Εκείνο το απόγευμα και το βράδυ, η οικογένεια του μικρού δεν ήξερε τί να κάνει. Η ευκαιρία για τον Σέρτζι ήταν τεράστια, αλλά... στη Ρεάλ; Ευτυχώς για αυτούς, το δίλημμά τους δεν διήρκεσε πολύ. Το επόμενο πρωί, την Τρίτη, στα γραφεία της Νάστικ έφτασε ένα άλλο φαξ, αυτή τη φορά με πρόταση από την Μπαρτσελόνα! Εκεί πλέον δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις. Ήταν το όνειρο του μικρού να παίξει στους "μπλαουγκράνα", το ίδιο και των γονιών του, οπότε η προσφορά της Μπάρτσα έγινε αμέσως δεκτή.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Σε προπόνηση της Μπαρτσελόνα με τους Νεϊμάρ, Μαστσεράνο και Αλέξις (8/4/2014)

Μέσα σε 24 ώρες ο Σέρτζι Ρομπέρτο έγινε γνωστός σε όλη την Ισπανία, αφού σε αυτό το χρονικό διάστημα πρόλαβαν να τον διεκδικήσουν οι δυο μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας. Ο υπεύθυνος που ο Σέρτζι κατέληξε στην Μπάρτσα, ήταν ο Άλμπερτ Μπενάιζες, διευθυντής τότε της Μασία, ο οποίος είχε ενημερωθεί από έναν παίκτη της πρώτης ομάδας της Νάστικ, τον Χοσέ Μπαραγάν, για την ύπαρξη του ταλαντούχου νεαρού και θέλησε να τον παρακολουθήσει ο ίδιος από κοντά. Στη διάρκεια του παιχνιδιού της Νάστικ με την Νταμ, ο Μπενάιζες δεν το σκέφτηκε δυο φορές. Επικοινώνησε με τη διοίκηση και ζήτησε να κινηθούν άμεσα για την απόκτησή του. "Είναι ένας ιδανικός παίκτης για την Μπαρτσελόνα", κατέληγε η έκθεσή του. Κάπως έτσι λοιπόν, ο Ρομπέρτο βρέθηκε στα 14 χρόνια του στη Μασία, στην οποία πέρασε μια υπέροχη τριετία, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, μοιρασμένη ανάμεσα στα μαθήματα και το ποδόσφαιρο. Με τους κολλητούς του, Σέρτζι Γκόμεθ (Θέλτα) και Μαρκ Μουνιέσα (Στόουκ), έζησε τα τελευταία ενεργά χρόνια της ιστορικής αγροικίας. Και μαζί με τον Ροναλντίνιο, πρόσθεσε στα είδωλά του τους Τσάβι και Ινιέστα.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Με αντίπαλο τον Πιάνιτς σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ (24/11/2015)

Ο Σέρτζι πέρασε από τους έφηβους και τους νέους της Μασία και ο προπονητής του, Εουσέμπιο, είχε δηλώσει - πριν τον "παραδώσει" στη δεύτερη ομάδα - ότι "η δύναμή του θύμιζε Γερμανό". Στην πρώτη του διετία στην Μπαρτσελόνα Β (2009-11) ο Σέρτζι είχε προπονητή τον Λουίς Ενρίκε. Ο σημερινός του τεχνικός διαπίστωσε από πρώτο χέρι σε εκείνο το χρονικό διάστημα πως ο νεαρός είχε ένα έμφυτο ταλέντο να μπορεί να παίζει σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Αυτό ήταν κάτι που είχε παρατηρήσει πρώτος ο Πεπ Γουαρδιόλα και σε ανύποπτο χρόνο είχε πει στον κοινό τους μάνατζερ, Τζουσέπ Μαρία Ορομπίτς: "να φροντίσεις τον μικρό από το Ρέους, γιατί είναι ο καλύτερος που έχεις". Ο Πεπ ήταν εκείνος που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στις 10 Νοεμβρίου του 2010, σε ένα ματς Κυπέλλου με αντίπαλο την Θέουτα. Λίγους μήνες αργότερα, ο Σέρτζι έπαιξε για πρώτη φορά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός της σεζόν 2010/11, η Μπάρτσα κέρδιζε 0-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Μπερναμπέου" με τα γκολ του Μέσι και ο Σέρτζι Ρομπέρτο μπήκε στο 91' αλλάζοντας τον Νταβίδ Βίγια.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Σε αγώνα της Εθνικής Ισπανίας U21 με την αντίστοιχη της Κροατίας (10/9/2012)

Λίγα λεπτά αργότερα, φανερά συγκινημένος, είπε στους δημοσιογράφους: "Δεν με βλέπω σε άλλη ομάδα εκτός της Μπαρτσελόνα. Δούλεψα πολύ σκληρά από μικρός για να φτάσω εδώ". Ο Γουαρδιόλα πρόσθεσε σε όλα αυτά: "Ο Σέρτζι είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε από κοντά τα επόμενα χρόνια. Όταν φτάσει η στιγμή του, θα εκπλαγούν πολλοί". Στα χρόνια όμως που ακολούθησαν, τόσο επί Τίτο Βιλανόβα όσο και επί Τάτα Μαρτίνες, ο νεαρός δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, παρά το γεγονός ότι από το 2008 και μετά, είχε σταθερές συμμετοχές σε όλες τις μικρές Εθνικές. Το 2009 αποτέλεσε μέλος της εθνικής U17 που πήρε μέρος στο Μουντιάλ U17 της Νιγηρίας. Εκεί, μαζί με τα δυο του φιλαράκια, Γκόμεθ και Μουνιέσα, αλλά και τους Μουνιαΐν, Μπόρχα, Ίσκο, Κόκε και Μοράτα, η Ισπανία τερμάτισε στην τρίτη θέση, χάνοντας μόνο στον ημιτελικό από την διοργανώτρια Νιγηρία. Στη φάση των "16", στο πρώτο νοκ-άουτ, ο Σέρτζι πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο 4-1 επί της Μπουρκίνα Φάσο.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Στο clásico του φετινού πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Τόνι Κρόος (21/11/2015)

Από τότε, ο Σέρτζι Ρομπέρτο έχει παίξει κατά σειρά στις U17, U19, U20 και U21, μαζεύοντας συνολικά 39 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ έχει φορέσει πέντε φορές και τη φανέλα της Εθνικής Καταλονίας. Φέτος θα συμπληρώσει μια δεκαετία από τότε που πήγε στην Μπαρτσελόνα, όμως το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου. Απογοητευμένος από τις λίγες συμμετοχές του, όταν ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν, ζήτησε να μιλήσει με τον Λουίς Ενρίκε και του είπε τους προβληματισμούς που είχε σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα. Οι προτάσεις από άλλους συλλόγους υπήρχαν (τα τελευταία χρόνια έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του, σύλλογοι όπως η Τότεναμ, η Στόουκ, η Βαλένθια και η Σεβίγια), όμως ο Λούτσο κατάφερε να τον πείσει να συνεχίσει στους "μπλαουγκράνα". Η προχωρημένη ηλικία του Άλβες, ο δανεισμός του Μοντόγια και το αντίο του Τσάβι, ήταν τα σημαντικότερα επιχειρήματα. Σε αυτές τις θέσεις του είπε ο Λουίς Ενρίκε ότι θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει. Ο Σέρτζι έμεινε και δεν το μετάνιωσε.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Με τη φανέλα της Εθνικής Καταλονίας και αντίπαλο το Πράσινο Ακρωτήριο (30/12/2013)

Αυτό όμως που δεν θα μπορούσε να προβλέψει, ήταν ότι τελικά θα αγωνιζόταν όχι σε μια, ούτε σε δυο ή τρεις, αλλά σε επτά (!) διαφορετικές θέσεις στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Και σε όλες με την ίδια επιτυχία. Η φυσική του θέση είναι δεξί εσωτερικό χαφ, όμως από τον Αύγουστο μέχρι τώρα, μετρήστε πώς έχουν μοιραστεί οι 27 του συμμετοχές: 6 ματς ως δεξί μπακ, 3 ματς ως αριστερό μπακ, 7 ματς ως δεξί εσωτερικό χαφ, 6 ματς ως αριστερό εσωτερικό χαφ, 2 ματς ως δεξί εξτρέμ, 1 ματς ως αριστερό εξτρέμ και 2 ματς ως αμυντικό χαφ! Μοιάζει απίστευτο για έναν παίκτη 24 ετών, όμως ο Σέρτζι Ρομπέρτο δείχνει να έχει βρει τη μαγική συνταγή και ανταποκρίνεται όπου και αν τον χρειαστεί ο προπονητής του. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις, που έχουν συνδυαστεί με γκολ και ασίστ, είναι που του έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό της φετινής αποκάλυψης για την Μπαρτσελόνα, αλλά και την Ισπανία γενικότερα. Ο Λουίς Ενρίκε τον γνωρίζει άριστα, ξέρει ποιες είναι οι αρετές του και ποια τα ελαττώματά του.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Χετάφε (17/1/2014)

Η αγωνιστικότητα και η εξυπνάδα του στην αντίληψη της τακτικής, είναι δυο στοιχεία που τον βοηθούν να είναι ένας αρκετά καλός φουλ μπακ. Ο Λούτσο θεωρεί ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για να καλύψει τη θέση του Τσάβι. Όταν έχει χώρο για να κινηθεί, είναι κίνδυνος θάνατος. Όταν μαρκάρεται όμως, δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Με ανοιχτό γήπεδο μπροστά του, εφαρμόζει σωστά τις αλλαγές ρυθμού, μεταβιβάζοντας τη μπάλα είτε γρήγορα είτε αργά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει μετατραπεί σε έναν μπαλαντέρ, έναν πασπαρτού, λύνοντας τα χέρια του προπονητικού τιμ της Μπάρτσα σε πολλές περιπτώσεις. Πριν λίγες μέρες, ένας φαν ρώτησε τον Πικέ στο twitter χαριτολογώντας, αν ο Σέρτζι μπορεί να παίξει και τερματοφύλακας. "Φυσικά! Δώστου ένα ζευγάρι γάντια και θα δεις!", ήταν η άμεση απάντηση του συμπαίκτη του. Από τη δική του μεριά, ο Άλμπερτ Μπενάιζες, ο άνθρωπος που τον πήρε στη Μασία και την Μπαρτσελόνα, δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες, μετά την εκπληκτική ασίστ του Σέρτζι με τακουνάκι στον Λουίς Σουάρες στον αγώνα των "μπλαουγκράνα" με την Χετάφε, ότι "κάτι τέτοιο μπορούν να το κάνουν μόνο παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως στο παρελθόν ο Πελέ, ο Μαραντόνα ή ο Ζιντάν".

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Σε αγώνα της Μπαρτσελόνα Β με την Αλκορκόν (15/12/2012)

"Ο Σέρτζι", συνεχίζει ο Μπενάιζες, "ήταν ένας παίκτης με ξεχωριστή προσωπικότητα, όταν τον πρωτοείδα πριν δέκα χρόνια. Είχε καλή τεχνική, εξυπνάδα και συγκέντρωνε τόσες πολλές αρετές που σκέφτηκα αμέσως ότι άξιζε τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί του. Διαθέτει την απαραίτητη ταχύτητα για να παίξει στο κέντρο. Με το πέρασμα των χρόνων έχει κερδίσει και σε επιθετικότητα. Μπορώ να πω ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης, άξιος να παίζει στην Μπαρτσελόνα. Φέτος προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και σχεδόν πάντα παίρνει ψηλό βαθμό. Πλέον φαίνεται ότι έχει κερδίσει αυτοπεποίθηση αλλά και σεβασμό από την υπόλοιπη ομάδα. Μπορεί να σταθεί άνετα δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπουσκέτς, ο Ράκιτιτς, ο Ινιέστα. Αν μείνει μακριά από τραυματισμούς, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα εξελιχθεί σε έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την Μπάρτσα". Ο Σέρτζι είναι γνωστός για τον καλό του χαρακτήρα, έχει δεσμό με ένα μοντέλο από το Ισραήλ και είναι φοιτητής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αν και λόγω του ποδοσφαίρου, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις σπουδές του τα τελευταία δυο χρόνια, δίνοντας την προτεραιότητα στο να καθιερωθεί στην ομάδα της καρδιάς του.

Σέρτζι Ρομπέρτο, ο πασπαρτού της Μπαρτσελόνα

Ο ίδιος θεωρεί ότι η θέση του βρίσκεται στα χαφ, αλλά δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να παίξει και στην άμυνα ή όπου αλλού του ζητηθεί: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα σε ποια θέση θα παίξω στο επόμενο παιχνίδι, ως εκ τούτου δεν ξέρω ακόμα ποια θα είναι τελικά η φυσική μου θέση. Σε αυτή την καινούργια πρόκληση του φουλ μπακ, ανταποκρίνομαι πολύ καλά, αρχίζει μάλιστα να μου αρέσει. Το μέλλον θα δείξει", υποστηρίζει ο ίδιος. "Μου ταιριάζει να παίζω στην άμυνα, γιατί μπορώ να τρέχω πάνω-κάτω. Απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι πιο κουραστικός ο ρόλος, αλλά μου αρέσει, γιατί συνδυάζει και άμυνα και επίθεση. Και παίρνοντας όλο και περισσότερες συμμετοχές, έχω κερδίσει ρυθμό και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου". Αυτό που μένει πια, είναι η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του. Ο Σέρτζι είναι από τους παίκτες με τις μικρότερες απολαβές στην Μπάρτσα (1.5 εκατομμύριο ευρώ καθαρά) και έχει ρήτρα αποδέσμευσης στα 30 εκ. ευρώ, ποσό καθόλου απαγορευτικό για αρκετούς συλλόγους στην Ευρώπη.

Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στη Βαρκελώνη, αλλά οι μνηστήρες παραμονεύουν και αυτό είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του μάνατζερ του, Ορομπίτς. Ο οποίος, μην ξεχνάμε, είναι και μάνατζερ του Γουαρδιόλα. Ο Πεπ τον γνωρίζει, πιστεύει στις ικανότητές του και τον θέλει κοντά του, όποιος και αν είναι ο επόμενος προορισμός του μετά την Μπάγερν. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Μπαρτομέου. Το άμεσο μέλλον λοιπόν θα δείξει αν ο νεαρός πασπαρτού της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να φοράει τα μπλε και γκρενά ή θα αλλάξει χρώματα στη φανέλα του. Το σίγουρο είναι πως με την εξέλιξη που έχει, θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα και πάλι μαζί του.

Πηγές: mundodeportivo.com, goal.com, sport.es, elmundo.es, fcbarcelonanoticias.com, donbalon.com, elconfidencial.com, somosinvictos.com

Βίντεο: Ο Σέρτζι Ρομπέρτο στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Στο 3:35 η αριστουργηματική ασίστ στον Σουάρες στο ματς με την Χετάφε

Βίντεο: Highlights από την παρουσία του Σέρτζι Ρομπέρτο στη Μπαρτσελόνα

Βίντεο: Το πρώτο επίσημο γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο με την Μπαρτσελόνα, εναντίον της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο Τσάμπιονς Λιγκ (6/12/2011)

Βίντεο: Το μεγάλο παιχνίδι του Σέρτζι Ρομπέρτο απέναντι στην Χετάφε με τις δυο ασίστ, εκ των οποίων η πρώτη ήταν ένα ποδοσφαιρικό ποίημα (31/10/2015)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ