ΣΤΗΛΕΣ

Ποδοσφαιριστές που τους προτιμούσαμε με μαλλιά!

Ποδοσφαιριστές που τους προτιμούσαμε με μαλλιά!

Το Sport24.gr παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που το μαλλί προσέδιδε κύρος, στυλ, ομορφιά και παράλληλα ήταν εξαιρετικοί στις αθλητικές τους επιδόσεις. Το πριν, το μετά και η γυναικεία γνώμη μιας συντάκτριας (PHOTOS).

Η μεγάλη δύναμη του Σαμψών ήταν το μαλλί του. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τις Γραφές νικήθηκε από τους εχθρούς του, όταν ερωτεύθηκε τη Δαλιδά, η οποία τον εξαπάτησε και απέσπασε το μυστικό της δύναμης του, που οφειλόταν στα μακριά άκοπα μαλλιά του. Την ώρα που ο Σαμψών κοιμόταν, η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του και κατόπιν τον πρόδωσε στους Φιλισταίους, οι οποίοι τον συνέλαβαν, τον τύφλωσαν και τον φυλάκισαν.

Στο τέλος όμως, ο Σαμψών εκδικήθηκε. Η δύναμη του επανήλθε, όταν ανέκτησε την κόμη του και γκρέμισε το ναό του Δαγών, θεού των Φιλισταίων, στη Γάζα, σείοντας τους κίονες του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ο ίδιος με τους δεσμώτες του, αναφωνώντας "αποθανέτω ή ψυχή μου μετά των αλλοφύλων".

Από 'κει και να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι για τον άνδρα το μαλλί του. Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος "μα με τρίχες ασχολείστε;", για να πάρει την αποστομωτική και ξερή απάντηση "Ναι". Για κάθε άρρεν, το τριχωτό της κεφαλής του είναι πολύ σημαντικό. Είναι κομμάτι της αρρενωπότητάς του, της ομορφιάς του και της αυτοπεποίθησής του, γι' αυτό άλλωστε και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση με κάποιο σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.

Το τελευταίο, δε, έχει μεγάλη σχέση και με τις επιδόσεις του στον τομέα ευθύνης του και σε αυτό που κάνει. Το Sport24.gr παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τους προτιμούσαμε με μαλλιά παρά δίχως αυτά. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό είχε αντίκτυπο και στην εικόνα τους στο χορτάρι. Λες και η εμφάνιση επηρέασε και την αγωνιστική τους παρουσία.

Επειδή, δε, μας ενδιαφέρει και η γυναικεία... οπτική των πραγμάτων, για κάθε μια από τις περιπτώσεις που αναφέρουμε, ζητήσαμε και την γνώμη της συντάκτριας του Sport24.gr, Μαρίνας Στρίγγα. Διότι πάντα η ματιά της ματιά της γυναίκας μάς ενδιαφέρει, ας είμαστε ειλικρινείς. Εδώ, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με εκείνους που δύναμή τους ήταν το μαλλί τους και το "πριν" είναι καλύτερο του "μετά".

ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΝΑΒΑΡΟ

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νάπολι το 1992, μετακόμισε στην Πάρμα το 1995 σε ηλικία 22 ετών και φόρεσε την φανέλα της μέχρι το 2002, πραγματοποιώντας εκπληκτικές σεζόν, όντας ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στον πλανήτη. Το 2002 πήγε στην Ίντερ και έμεινε εκεί ως το 2004, όπου μετακόμισε στην Γιουβέντους και το 2006 πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Προς το τέλος της θητείας του στη "Βασίλισσα της Ευρώπης", άρχισαν και οι πρώτες εικόνες της... τριχόπτωσης για τον Καναβάρο. Το καλοκαίρι του 2009 έφυγε από τη Ρεάλ, επέστρεψε στη Γιουβέντους για ένα χρόνο και την σεζόν 2010-11 έπαιξε στην Αλ Αχλί, στην οποία έβαλε "τίτλους τέλους" στην καριέρα του. Ένας παίκτης με τεράστια καριέρα τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική Ιταλίας, όπου μάλιστα το 2006 πήρε την "Χρυσή Μπάλα" (εκείνη την χρονιά πήρε και το Μουντιάλ), αποδεικνύοντας το επίπεδό του και την μεγάλη κλάση του. Μια διαδρομή ανοδική, με αναρίθμητες επιτυχίες, γι' αυτό και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σέντερ μπακ όλων των εποχών. Στα χρόνια της κάμψης άρχισαν να πέφτουν και τα μαλλιά. Τυχαίο; Μπορεί. Γεγονός πάντως...

Άποψη Μαρίνας: Το 2006 κατέκτησε το Μουντιάλ χωρίς μαλλιά. H κλάση του αδιαμφισβήτητη. Έλα όμως που μας έχει "κολλήσει" η εικόνα του από την εποχή προ "τριχόπτωσης". Τότε που μάλλον όλη η Εθνική Ιταλίας είχε μαλλιά. Και αγαπάμε Εθνική Ιταλίας.

ΓΟΥΕΪΝ ΡΟΥΝΕΪ

Η περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός έχει κάνει επεμβάσεις στο μαλλί του, διότι ξεκάθαρα είχε θέμα έντονης τριχόπτωσης. Την περίοδο πάντως που το μαλλί ήταν ακμαίο, τον θυμόμαστε κιόλας να μεγαλουργεί στο χορτάρι, αρχικά με την φανέλα της Έβερτον και εν συνεχεία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνίζεται από το 2004 μέχρι και σήμερα. Ο 31χρονος είναι ο φυσικός ηγέτης των "κόκκινων διαβόλων" και της εθνικής Αγγλίας. Αυτή την περίοδο δεν διάγει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως υπήρξαν χρονιές που ήταν πραγματικά απολαυστικός. Έτρεχε ακατάπαυστα, σκόραρε, έδινε μάχες, ένας παίκτης που έδινε το 100% σε κάθε ματς και δεν έκανε... εκπτώσεις στην απόδοσή του. Αυτό του εξασφάλιζε θέση βασικού στη Γιουνάιτεντ και στα "λιοντάρια". Δεν το συζητάμε καν για το αν τον προτιμάμε με μαλλί ή όχι, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Το γεγονός, δε, πως έκανε επέμβαση, αποδεικνύει περίτρανα πόσο πολύ επηρέαζε την ψυχολογία του, άρα και την απόδοσή του. Υπήρξε περίοδος που είχε και κοτσίδα ο κάπτεν της Γιουνάιτεντ.

Άποψη Μαρίνας: Για τον Γουέιν Ρούνεϊ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Έχει μαλλιά, δεν έχει, μετά έχει ξανά. Και μόνο η προσπάθειά του να καλύψει την καράφλα (έκανε μέχρι και επέμβαση) μας συγκινεί. Οπότε ψηφίζουμε Ρούνεϊ με μαλλιά δαγκωτό.

ΧΕΝΡΙΚ ΛΑΡΣΟΝ

Είναι από τους παίκτες που έκανε πολύ σπουδαία καριέρα με μαλλί-ράστα. Ήταν σήμα κατατεθέν του για πολλά χρόνια, τον ακολουθούσε στο μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, ιδιαίτερα στην Σέλτικ. Άρεσε με το μακρύ μαλλί του, είχε πολλές φαν και φυσικά ουδέποτε τον επηρέασε αρνητικά. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού τα νούμερά του ήταν εκπληκτικά στους Κέλτες όπως και προηγούμενως στην Φέγενοορντ, στην οποία έπαιξε από το 1997 ως το 2004. Ναι μεν μετά πήγε στην Μπαρτσελόνα, τη μεγαλύτερη ομάδα της καριέρας του, αλλά το κοντό μαλλί αλλοίωνε πολύ την προσωπικότητά του, λες και ήταν άλλος παίκτης. Όσο για τους αριθμούς του, ήταν πολύ χειρότεροι. Μετά επέστρεψε στην Σουηδία και την Χέλσινγκμποργκ, όπου ομολογουμένως τα πήγε πολύ καλά, για να υπάρξουν και κάποιοι άλλοι αποτυχημένοι σταθμοί του, μεταξύ αυτών και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με την εθνική Σουηδίας έπαιξε από το 1993 ως το 2009 και σε 106 εμφανίσεις πέτυχε 37 γκολ. Δεν συζητάμε καν πώς τον προτιμάμε. Μαλλί-ράστα και τα μυαλά στα κάγκελα! Το γουλί δεν ήταν "δικό" του.

Άποψη Μαρίνας: Στην περίπτωση του Χένρικ Λάρσον δεν μιλάμε για μικρή διαφορά αλλά για άλλον άνθρωπο. Και δεν μιλάμε για λίγο μαλλί. Αν μη τι άλλο με τα ράστα του δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητος. Γιατί λοιπόν να μας αρέσει χωρίς αυτά;

ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΟΝΤΕ

Ένας ακόμη που έκανε παρέμβαση στο μαλλί του, είναι ο νυν προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε. Ως ποδοσφαιριστής της Λέτσε (1985-91) και της Γιουβέντους (1991-2004) κατά κύριο λόγο, έκανε πολύ σπουδαία καριέρα, ενώ ήταν 20 φορές διεθνής με την εθνική Ιταλίας από το 1994 ως το 2000. Ο Ολυμπιακός έχει... πικρή ανάμνηση από τον Κόντε, διότι του στέρησε την δυνατότητα της παρουσίας στα ημιτελικά του Champions League το 1999, όταν ισοφάρισε 1-1 στο 85' του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε σκοράρει και στον πρώτο αγώνα στο Τορίνο. Σπουδαίος μεσοαμυντικός ο Κόντε, ο οποίος κάποια στιγμή άρχισε να χάνει και τα μαλλιά του. Δεν γνωρίζουμε αν τότε χρησιμοποιούσε κάποια λοσιόν κατά της τριχόπτωσης. Ήταν προς την δύση της καριέρας του, σε μια περίοδο που και ο ίδιος δεν θα θέλει να θυμάται ιδιαίτερα. Με την "Βέκια Σινιόρα" κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Champions League και ήταν τρεις φορές φιναλίστ της διοργάνωσης.

Άποψη Μαρίνας: Άρχισε να χάνει τα μαλλιά του πολύ μικρός. Η περίπτωση του Αντόνιο Κόντε μοιάζει πολύ με αυτή του Ρούνεϊ, αφού ούτε αυτός κατάφερε να συμβιβαστεί με την καράφλα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Και μόνο για την προσπάθεια λοιπόν, δίνουμε την ψήφο μας στον Κόντε με μαλλιά.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ

Είναι 32 ετών και μοιάζει με 45άρη, αλλά όχι με αυτούς που αποκαλούμε αρρενωπούς. Καλώς ή κακώς, η έλλειψή τριχωτού στο κεφάλι του λειτουργεί ανασταλτικά στο παρουσιαστικό του και δεν είναι μια περίπτωση... Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος κακά τα ψέματα αρέσει παραπάνω στις γυναίκες "ασκεπής". Στην Χρόνινχεν, στην Αϊντχόφεν και στην Τσέλσι είχε μαλλιά, όπως και στο ξεκίνημά του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η πορεία του ήταν ανοδική όλα αυτά τα χρόνια. Το 2009 μετακόμισε στην Μπάγερν Μονάχου, στην οποία αγωνίζεται έκτοτε, ενώ μετράει 88 διεθνείς παρουσίες με την εθνική Ολλανδίας και 30 γκολ. Οι τραυματισμοί δεν λένε να τον αφήσουν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στους Βαυαρούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Πέρυσι έπαιξε λίγο, φέτος μετράει μόλις τρεις συμμετοχές και γενικότερα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Έχει πολλά πάνω-κάτω πλέον η καριέρα του, δεν βρίσκεται στο... πικ της όπως τα παλαιότερα χρόνια.

Άποψη Μαρίνας: Όταν ακούς το όνομα Ρόμπεν, δύσκολα τον φέρνεις στο μυαλό σου με μαλλιά. Οι διαφορές με και χωρίς αυτά δεν είναι μεγάλες είναι γεγονός όμως πως ο Ρόμπεν του "τώρα" μοιάζει τουλάχιστον 40άρης. Και είναι μόνο 32. Άριεν, εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ρούνεϊ.

ΑΝΤΡΕΣ ΙΝΙΕΣΤΑ

Ο Ινιέστα ποτέ δεν πούλησε την μούρη ως sex idol, ούτε τον ενδιέφερε. Δεν ήταν ποτέ το φόρτε του αυτό το κομμάτι, δεν ήταν μέρος της ιδιοσυγκρασίας του και της προσωπικότητάς του. Ο 32χρονος παίζει στην Μπαρτσελόνα από το 2002 και είναι βασικότατο γρανάζι στη μηχανή της. Χωρίς Ινιέστα είναι άλλη ομάδα, σπάει στα δυο, χάνει μεγάλο κομμάτι από την δυναμική της, το μυαλό της. Είναι ο εγκέφαλος της ομάδας, ο συνδετικός κρίκος του MSN με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ πολλά απ' όσα έχει πετύχει η εθνική Ισπανίας έχουν περάσει από τα δικά του πόδια. Με δικό του γκολ κατέκτησε το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική το 2010 στην παράταση με αντίπαλο την Ολλανδία. Όσο για το αν τα νούμερά του είναι καλύτερα την περίοδο που είχε μαλλί ή δεν είχε, στην περίπτωση του Ινιέστα ισχύει πως είναι μια διαχρονική αξία, αλλά θα λέγαμε πως τον μεγαλώνει αρκετά η τριχόπτωση που εμφανώς υφίσταται. Πάντως, πρόκειται για μια σπουδαία ποδοσφαιρική μορφή.

Άποψη Μαρίνας: Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, σπουδαία προσωπικότητα. Γιατί μας αρέσει περισσότερο με όλα του τα μαλλιά; Μάλλον εξαιτίας αυτής της φωτογραφίας. #ΝΟΤ.

ΒΕΝΣΑΝΤ ΚΟΜΠΑΝΙ

Σπουδαίος σέντερ μπακ ο 30χρονος Βέλγος της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος πέρυσι έπαιξε μόλις σε 14 αγώνες λόγω τραυματισμών, ενώ φέτος ακόμα δεν είναι έτοιμος, αν και έκανε προσπάθειες να επανέλθει, γι' αυτό και μετρά μόλις δυο συμμετοχες στην Premier League. Αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τους προσαγωγούς του, αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού συνεχώς βγάζει τραυματισμούς και σε άλλα σημεία (τετρακέφαλο, δικέφαλο και όχι μόνο) και είναι από τους αρκετά άτυχους. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι αυτή την περίοδο ο Κομπανί, ο οποίος προσπαθεί να γίνει καλά, ώστε να τεθεί στην διάθεση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο άλλοτε άσος της Άντερλεχτ και του Αμβούργου, αγωνίζεται στους Πολίτες από την σεζόν 2008-09. Έχει χρονιές γεμάτες, αλλά και κάποιες που έχασε ματς εξαιτίας των τραυματισμών του. Από τους κορυφαίους στόπερ στον κόσμο, αν και δεν διάγει τώρα τις καλύτερες στιγμές του. Λέτε το άγχος να έπαιξε το ρόλο της και στην εκτεταμένη του τριχόπτωση; Μπορεί, πάντως υπάρχει λύση με ειδική αγωγή. Μακάρι να θυμίσει τον παίκτη που όλοι έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς και να σταματήσουν τα "μπρος-πίσω" στην καριέρα του.

Άποψη Μαρίνας: Ο Βενσάντ Κομπανί δεν είχε ποτέ χαίτη, δεν ήταν όμως και ποτέ περίπτωση Ρούνεϊ. Μικρές οι διαφορές του με το πέρασμα των χρόνων. Δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του γι'αυτό και μας αρέσει ο... παλιός εαυτός του. Πιο "ανεβασμένος", πιο τριχωτός, πιο αρρενωπός. Αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ