ΣΤΗΛΕΣ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Ποδοσφαιριστές που δεν κατάφεραν να ταιριάξουν και υπήρχε μεταξύ τους αντιπάθεια. Κάποιοι υπήρξαν και συμπαίκτες. Γυναίκες στη μέση, πολιτικές διαφωνίες, ρατσιστικά σχόλια, και ασήμαντοι λόγοι. Το Sport24.gr παρουσιάζει χαρακτηριστικές "βεντέτες".

Δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να βλέπουν ο ένας τον άλλον με συμπάθεια. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έχει την δική του προσωπικότητα, τα δικά του κουσούρια και πολλές φορές δεν γίνεται να ταιριάξει τα χνώτα του με έναν άλλον. Το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, συμβαίνει στον καθέναν από εμάς.

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα ως το λαϊκότερο των αθλημάτων και τον βασιλιά των σπορ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί αντιπάθειες και βεντέτες, υπάρχουν σχέσεις παικτών που λατρεύουν να μισιούνται. Κάποιοι μάλιστα έπαιξαν και μαζί, ήταν συμπαίκτες, όμως δεν ταίριαξαν ποτέ τα χνώτα τους.

Το Sport24.gr παρουσιάζει περιπτώσεις παικτών που δεν τρέφουν συμπάθεια ο ένας για τον άλλον, για να το πούμε και ολίγον τι κομψά. Είπαμε, δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να αγαπιούνται, είναι... κόντρα στη φύση. Ειδικά, δε, σε ένα άθλημα αμιγώς ανταγωνιστικό όπως είναι το ποδόσφαιρο.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ - ΡΑΦΑΕΛ ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΦΑΑΡΤ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται
© AFP/GETTY IMAGES

Δεν είναι δύσκολο να μην συμπαθεί κάποιος τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί από τη μεριά του ώστε να προκαλεί αντιπάθεια και μίσος με την αλαζονική συμπεριφορά του, τους κακούς τρόπους του και όσα λέει κατά καιρούς. Μια διαχρονική του κόντρα είναι με τον Ολλανδό, Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, την περίοδο που συνυπήρχαν στον Άγιαξ. Σε ένα φιλικό της Σουηδίας με την Ολλανδία, ο Ολλανδός έκανε ένα επικίνδυνο τάκλιν στον "Ίμπρα" και εκείνος θεώρησε ότι έγινε επίτηδες. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είπε και στον Τύπο. Όταν οι δυο τους επέστρεψαν στον Αίαντα, ο Ζλάταν τού είπε ότι θα του σπάσει και τα δυο πόδια. Έκτοτε, η κόντρα τους είναι μεγάλη...

ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΝ - ΓΕΝΣ ΛΕΜΑΝ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Για πολλά χρόνια συνυπήρχαν με αρμονία, έχοντας αποδεχτεί τους ρόλους τους. Ο Καν ήταν ο Νο1 και ο Λέμαν η χρυσή εφεδρεία στην εθνική Γερμανίας. Ήταν διακριτοί οι ρόλοι τους και δεν φαινόταν να υποβόσκει κάποιο πρόβλημα. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Γιούργεν Κλίνσμαν στην "νατσιονάλμανσαφτ" και έθεσε ζήτημα για το ποιος πρέπει να είναι βασικός. Ουσιαστικά, έβαλε τον Λέμαν σε διαδικασία να μάχεται επί ίσοις όροις με τον Καν για την θέση του βασικού, δείχνοντας κιόλας να έχει μια προτίμηση στον υψηλόσωμο τερματοφύλακα. Έκτοτε, άρχισε να υπάρχει κόντρα, αντεγκλήσεις και να μην έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Μάλιστα, ο Καν κορόιδεψε τον Λέμαν όταν αυτός έχασε την θέση του στην Άρσεναλ από τον Μανουέλ Αλμούνια. Μια κόντρα που βαστάει κάμποσα χρόνια, έστω και αν αμφότεροι είναι βετεράνοι πλέον.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ - ΓΙΑΚΟΥΜΠ ΜΠΛΑΣΤΣΙΚΟΒΣΚΙ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Μεγάλη είναι η αντιπάθεια και ανάμεσα στους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι, αν και υπήρξαν συμπαίκτες τόσο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ όσο και στην εθνική Πολωνίας. Για μια επταετία ήταν σχεδόν κάθε μέρα μαζί, παίζοντας στην ίδια πλευρά, όμως αυτό δεν βοήθησε να δει ο ένας τον άλλον με συμπάθεια. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ένας από τους λόγους της μεταξύ τους αντιπάθειας είναι οι πολιτικές διαφωνίες τους, ενώ ο Μπλαστσικόβσκι είναι ένα παλικάρι που μεγάλωσε διαβάζοντας την Βίβλο καθημερινά, αφοσιωμένος Καθολικός και ο οποίος βίωσε τον ξυλαδαρμό της μητέρας του μέχρι θανάτου από τον πατέρα του και μεγάλωσε με τους παππούδες του.

ΤΕΝΤΙ ΣΕΡΙΓΧΑΜ - ΑΝΤΙ ΚΟΟΥΛ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Ποιος να το έλεγε ότι οι δυο αυτοί παίκτες συνυπήρξαν μια τετραετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν μιλούσαν καθόλου ο ένας στον άλλον εκτός γηπέδου. Το ευτύχημα είναι πως αυτό δεν επηρέασε τη μεταξύ τους συνεργασία στο γήπεδο. Και όμως, ο λόγος για τη μεταξύ τους παρεξήγηση που δεν λύθηκε ποτέ, διότι δεν μπήκαν στην διαδικασία να καθίσουν κάτω και να το συζητήσουν, ήταν ουσιαστικός ασήμαντος. Στο ντεμπούτο του Κόουλ στην εθνική Αγγλίας, θα έμπαινε αλλαγή του Σέριγχαμ. Ο ίδιος θεωρεί ότι τον σνόμπαρε πολύ την ώρα της αλλαγής και πως μετά δεν του ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του. Ναι, γι' αυτό το λόγο τέσσερα χρόνια στο "Ολντ Τράφορντ" δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Νησί. Πραγματικά κρίμα...

ΝΤΙΝΤΙΕ ΖΟΚΟΡΑ - ΕΜΡΕ ΜΠΕΛΟΖΟΓΛΟΥ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Το 2012 έπαιζαν στο πρωτάθλημα Τουρκίας και ο Εμρέ επιτέθηκε ρατσιστικά στον Ιβοριανό λέγοντάς του "γαμ#$^@ νέγρε..." και ο Ζοκορά αντέδρασε στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυο τους δεν τα βρήκαν ποτέ και δικαιολογημένα από την πλευρά του Αφρικανού. Ο Τούρκος έχει προκαλέσει και άλλες φορές με την συμπεριφορά του, καθώς σε τρεις περιπτώσεις όταν αγωνιζόταν στην Αγγλία κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση. Για το περιστατικό, ο Εμρέ τιμωρήθηκε με 2,5 μήνες φυλάκιση με αναστολή τον Ιούνιο του 2014.

ΟΛΕΓΚΕΡ ΠΡΕΣΑΣ - ΣΑΛΒΑ ΜΠΑΓΕΣΤΑ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Ο πρώτος έπαιξε πάνω από 150 φορές με την φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 2002 ως το 2008, κατακτώντας πρωτάθλημα και Champions League με τους Καταλανούς. Πτυχιούχος οικονομικών, αριστερών πεποιθήσεων, βαθιά πολιτικοποιημένος και με απόψεις που τις εξέφραζε, δεν τις κρατούσε για τον εαυτό του. Μάλιστα, ήταν υπέρ της αυτονόμησης της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία. Αυτό ήταν λογικό να προκαλεί και αντιπάθειες σε κάποιους, με τον Σάλβα Μπαγέστα, ο οποίος έπαιζε στη Μάλαγα, να είναι ένας παίκτης με τον οποίον ήταν σε κόντρα. Ο Μπαγέστα ήταν γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις και οι δυο τους είχαν γνωστή αντιπάθεια, δεν την έκρυβαν. Αυτή μάλιστα ξεκίνησε το 2007 έπειτα από ένα άρθρο του Ολεγκέρ το 2007.

ΜΑΟΥΡΟ ΙΚΑΡΝΤΙ - ΜΑΞΙ ΛΟΠΕΖ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Οι δυο τους ήταν φίλοι και μάλιστα πολύ καλοί. Συμπατριώτες γαρ και ο Λόπεζ ως μεγαλύτερος είχε πάρει υπό την "σκέπη" του τον Ικάρντι όταν εκείνος μετακόμισε στην Ιταλία. Άλλωστε, τους χωρίζουν εννέα χρόνια. Πλέον, είναι δυο εχθροί και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον φορ της Ίντερ. Ο λόγος είναι πως το 2013 έκλεψε την άλλοτε γυναίκα του Λόπεζ, την Γουάντα Νάρα, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2014 και έκτοτε το μίσος μεταξύ τους είναι μεγάλο. Μάλιστα, σε παιχνίδι ο Λόπεζ αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Ικάρντι κατά την διάρκεια του εθιμοτυπικού χαιρετισμού. Δεν έχει αλλάξει από τότε...

ΤΖΟΝ ΤΕΡΙ - ΓΟΥΕΪΝ ΜΠΡΙΤΖ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Η δημοσίευση του παράνομου δεσμού του Τζον Τέρι με την πρώην γυναίκα του Μπριτζ, Βανέσσα Περονσέλ , ο οποίος του στοίχισε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Αγγλίας, ήταν η αιτία οι δυο παίκτες να μην μιλιούνται έκτοτε και μάλιστα ο δεύτερος έκανε την... κλασική κίνηση να μην τον χαιρετήσει σε αγώνα της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 27/2/2010. Όταν ο Μπριτζ πέρασε μπροστά από τον πρώην κουμπάρο του, έκανε πως δεν τον είδε, σα να μην υπήρχε. Τσακώθηκαν, έγιναν βούκινο και ο ένας δεν μιλάει στον άλλον. Κάποτε έμεναν σε σχεδόν διπλανά σπίτια, έκαναν διακοπές μαζί, αλλά η κόντρα είναι πλέον μεγάλη. Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, Γκόρντον Τέιλορ, είχε αποκαλύψει εκείνες τις μέρες πως "κάναμε πολλές προσπάθειες να τους φέρουμε σε επαφή, αλλά αποτύχαμε, αφού κανείς εκ των δύο δεν ήθελε".

ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ - ΠΑΤΡΙΣ ΕΒΡΑ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Αυτή είναι μια από τις πιο πρόσφατες βεντέτες και αντιπάθειες. Ο Ουρουγουανός φορ και ο Γάλλος ακραίος μπακ πλακώθηκαν σε ντέρμπι της Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2011, όταν ο πρώτος έκανε ρατσιστική επίθεση στον Εβρά για το χρώμα του δέρματός του. Ο Σουάρες τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για οκτώ ματς, ο Εβρά στα επόμενα ντέρμπι βρέθηκε στο στόχαστρο των φίλων των "ρεντς" και ένα χρόνο μετά έκανε προκλητικό πανηγυρισμό μπροστά στο νυν φορ της Μπαρτσελόνα. Οι δυο τους δεν τα βρήκαν ποτέ και λογικό είναι ακόμα να μην τρέφουν αισθήματα συμπάθειας ο ένας για τον άλλον.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ - ΟΓΚΟΥΤΣΙ ΟΝΙΕΓΟΥ

Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να μισιούνται

Αναφέρθηκε και πιο πάνω ότι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν είναι και ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος στον πλανήτη. Μια από τις κόντρες του ήταν και με τον Ογκούτσι Ονιέγου την περίοδο που ήταν στη Μίλαν και μάλιστα οι δυο τους είχαν μεγάλη κόντρα και άγριο καυγά, ο οποίος μάλιστα αποκαλύφθηκε στην βιογραφία του Σουηδού. "Ήθελα να σκοτώσω τον Ονιέγου, όπως αυτός εμένα. Εγώ όμως είμαι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Σε εκείνο τον καυγά με τον Ονιέγου έσπασα ένα πλευρό αλλά μετά από απόφαση της ομάδας δεν είπαμε τίποτα". Ο Ζλάταν έλεγε πως ο Ονιέγου περισσότεροι έφερνε σε παλαιστή με την σωματοδομή του και λιγότερο σε ποδοσφαιριστή. Μόνο αμοιβαία αλληλοεκτίμηση δεν λες ότι είχε ο ένας για τον άλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ