ΣΤΗΛΕΣ

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Οικογενειακές ποδοσφαιρικές δυναστείες στην Ευρώπη. Οι Τσάρλτον στην Αγγλία, τα αδέρφια Μπαρέζι στην Ιταλία, ο Άνθιμος και ο Μιχάλης Καψής στην Ελλάδα και τρεις γενιές Βλάντιμιρ Βάις στην Σλοβακία.

Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις πέντε γενιές ποδοσφαιριστών. Όπως η οικογένεια Σάνκλι. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι της οικογένειας του θρυλικού προπονητή της Λίβερπουλ, ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο.

Τα αδέρφια Μπόατεγκ είναι η μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που έχουν αγωνιστεί με διαφορετικές εθνικές ομάδες. Στην Ελλάδα γνωρίσαμε την οικογένεια Καψή ενώ στην Ιταλία η οικογένεια Μαλντίνι αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Στα Νησιά Φερόε για πρώτη φορά μάνα και κόρη έπαιξαν μαζί με την φανέλα της ίδιας χώρας ενώ τα αδέρφια Σιμοντσίνι έχουν ένα αρνητικό ρεκόρ στο Σαν Μαρίνο. Οι ποδοσφαιρικές φαμίλιες στην Ευρώπη.

Αρμενία - Μχιταριάν

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Αλβανία - Μεμά

Τις δεκαετίες 60' και '70 τα τρία αδέρφια Μεμά ο Χατζί, ο Αλί και ο Οσμάν συνυπήρχαν στα Τίρανα ως παίκτες και προπονητές της αλβανικής ομάδας. Μεταλαμπάδευσαν το πάθος τους για το ποδόσφαιρο στις επόμενες γενιές. Ο Αλί Μεμά, κατά την διάρκεια της προπονητικής του θητείας στα Τίρανα, πήρε στην ομάδα τον Σουλεϊμάν, γιο του Χατζί.

Κύπρος - Καϊάφας

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Βουλγαρία - Μιχαϊλοφ

Τρεις γενιές τερματοφυλάκων Μιχαϊλοφ εμφανίστηκαν στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας. Ο Μπίσερ, ο Μπόρισλαβ και ο Νικολάι.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ο Μπόρισλαβ είναι πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Βουλγαρίας και ο αδερφός του Ρούσλαν, προπονητής τερματοφυλάκων στην Λέφσκι Σόφιας. Ο γιος του δεύτερου ο Νικολάι, είναι διεθνής με την Βουλγαρία και αγωνίζεται στην Τουρκική Μερσίν Ιντμανιουρντού.

Αζερμπαϊτζάν - Χάβαντοβ

Ο Ίσγκανταρ Χάβαντοβ, ήταν ο αρχηγός της Νέφτσι Μπακού την δεκαετία του '80. Συμπαίκτη του είχε τον μεγαλύτερο αδερφό του Φιζούλι. Ο 24χρονος Βαγκίφ Χάβαντοβ, υιός του Φιζούλι, αγωνίζεται ως επιθετικός στην Γκαζιάντεσπορ. Είναι διεθνής στο Αζερμπαϊτζάν και στο παρελθόν έχει παίξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Τβέντε.

Βραζιλία - Ριβάλντο

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στην ίδια ομάδα με τον γιο του είχε ο Ριβάλντο, ο οποίος συνεχίζει το ποδόσφαιρο παρότι διανύει το 41ο έτος της ηλικίας του. Ο Ριβάλντο αγωνίστηκε μαζί με τον γιο του στη Μότζι Μϊριμ εναντίον της Πιρακικάμπα.

" Ευχαριστώ τον Θεό για αυτήν την ιδιαίτερη μέρα στην ζωή μου που μπόρεσα να αγωνιστώ μαζί με τον γιο μου σε επίσημο αγώνα. Το ματς έληξε 1-1 αλλά αυτή η μέρα θα μείνει στην ιστορία", είχε δηλώσει ο Ριβάλντο.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Λευκορωσία - Σαβόστικοβ

Ο Ιβάν Σαβόστικοβ έκανε σπουδαία καριέρα ως παίκτης και προπονητής στη Ντινάμο Μινσκ. Ο γιος του Κίριλ, αγωνίστηκε στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.

Τσεχία - Βεσέλι

Τέσσερις γενιές Βεσέλι υπηρέτησαν το ποδόσφαιρο της Τσεχοσλοβακίας και της Τσεχίας. Ο Φραντίσεκ Βεσέλι, την δεκαετία του '50 και ο συνονόματος γιος του τις δεκαετίες '60 και '70. O δεύτερος έλαβε μέρος στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1970 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσεχοσλοβακία το 1976.

Ο γιος του, ο τρίτος με το όνομα Φραντίσεκ, φόρεσε την φανέλα της Σλάβια Πράγας τις δεκαετίες '80 και '90 και οι υιοί του Ντάνιελ και Λούκας συνεχίζουν την παράδοση ως παίκτες της τσεχικής ομάδας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Κροατία - Γκάμπριτς

Ο γκολκίπερ Τόντσι Γκάμπριτς, παίκτης του ΠΑΟΚ την δεκαετία του '90, έκανε σπουδαία καριέρα στην Χάιντουκ και στην Εθνική Κροατίας. O γιος του Ντράγκο Γκάμπριτς, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Χάιντουκ και ήταν μέλος της Εθνικής Κροατίας U-21. Αγωνίζεται ως μέσος στην Ντομζάλε της Σλοβενίας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Γαλλία - Τζορκαέφ

Την δεκαετία του '50 μέχρι την δεκαετία του '70 ο Γάλλος Ζαν Τζορκαέφ ήταν ένας σπουδαίος αμυντικός που αγωνίστηκε στις Λυών, Μαρσέιγ και Παρί Σεν-Ζερμέν. Φόρεσε 48 φορές την φανέλα με το εθνόσημο και συμμετείχε στο Μουντιάλ του 1966.

Ο γιος του Γιούρι, αναδείχτηκε πρωταθλητής κόσμου με την Γαλλία το 1998 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000. Την παράδοση συνεχίζει ο 16χρονος Ονάν που παίζει στις ακαδημίες της Σεντ-Ετιέν.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Δανία - Λάουντρουπ

Ο Φιν Λάουντρουπ έκανε την τελευταία του εμφάνιση στην εθνική Δανίας το 1979 και τρία χρόνια αργότερα ο γιος του Μίκαελ Λάουντρουπ, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα. Μερικά χρόνια αργότερα ακολούθησε ο αδερφός του Μπράιαν Λάουντρουπ.

Ο Μπράιαν κατέκτησε το EURO '92 με την εθνική ομάδα ενώ την ίδια χρονιά ο Μίκαελ Λάουντρουπ το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Μπαρτσελόνα. Επίσης, ο νυν προπονητής της Σουόνσι, το 2006, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Δανέζικου ποδοσφαίρου.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Φινλανδία - Λίτμανεν

Ο Όλαβι Λίτμανεν, παίκτης και πρωταθλητής Φινλανδίας με την Ρίπας την δεκαετία του '70 είναι ο πατέρας του Γιάρι Λίτμανεν, του πρώην άσου του Άγιαξ και πρωταθλητή Ευρώπης με τον Αίαντα. Στην καριέρα του ο Γιάρι Λίτμανεν είχε 137 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα!

Ουγγαρία - Σάλοϊ

Ο Γενιό Σάλοϊ αγωνίστηκε στην Ουγγαρία στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ ο γιος του Ίστβαν φόρεσε την φανέλα της Ταταμπάνια. Ο γιος του Ίστβαν και συνονόματος του αναδείχθηκε πρωταθλητής Ισραήλ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πριν ακολουθήσει καριέρα προπονητή.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Αγγλία -Τσάρλτον

Ο Τζάκι και ο Μπόμπι Τσάρλτον αποτελούν εμβληματικές μορφές στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Τζάκι Τσάρλτον έπαιξε 20 χρόνια στην Λιντς ενώ ο Μπόμπι Τσάρλτον ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το 1968 το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στην κορυφαία στιγμή της καριέρας τους ανακηρύχθηκαν το 1966 παγκόσμιοι πρωταθλητές με την εθνική Αγγλίας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ισλανδία - Γκούντγιονσεν

Το 1996 ο Άρνορ Γκούντγιονσεν, σε αγώνα της Ισλανδίας με την Εσθονία έγινε αλλαγή για να μπει ο γιος του Έιντουρ. " Παραμένει μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου που δεν παίξαμε μαζί και ξέρω ότι το ίδιο απογοητευμένος είναι και ο Έιντουρ", είχε δηλώσει ο Άρνορ.

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν τελείωσε την καριέρα του έχοντας 78 συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Ακολουθεί μία νέα γενιά Γκούντγιονσεν, με τα δύο παιδιά του πρώην άσου της ΑΕΚ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Καζακστάν - Λορία

Ο Οτάρι Λορία έπαιξε σε πολλές ομάδες την δεκαετία του '50 στην πρώην Σοβιετική Ένωση και ο γιος του Γκριγκόρι ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του ως επιθετικός στην Αστάνα τις δεκαετίες '70 και '80. Ο Νταβίντ Λορία, γιος του Γκριγκόρι, είναι διεθνής τερματοφύλακας με την εθνική Καζακστάν.

Εσθονία - Κλάβαν

Δύο γενιές Κλάβαν εκπροσώπησαν την Εσθονία σε διεθνές επίπεδο. Ο μέσος Ντζίνταρ Κλάβαν την δεκαετία του '90 και ο γιος του Ράγκναρ, νυν παίκτης της Άουγκσμπουργκ. Το 2009 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ολλανδίας με την Άλκμααρ και είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Λετονία - Βερπακόβσκις

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου στην Λετονία, Μάρις Βερπακόβσκις έχει 100 συμμετοχές στην εθνική ομάδα και 29 γκολ στο ενεργητικό του. Ο πατέρας του Ίλμαρ Βερπακόβσκις έπαιξε με την εθνική ομάδα στον πρώτο αγώνα μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1992.

Λιθουανία - Πάμπερζις

Ως παίκτης της Λιθουανίας και μετέπειτα προπονητής, γενικός γραμματέας της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και συγγραφέας ποδοσφαίρου ο Στανισλόβα Πάμπερζις, αφιέρωσε 7 δεκαετίες στο ποδόσφαιρο από το 1936 μέχρι τον θάνατο του το 2012. Ο γιος του Γκεντιμίνας έγινε διεθνής και πετυχημένος ποδοσφαιριστής της Ζαλγκίρις, πριν ακολουθήσει σπουδαία καριέρα προπονητή. Ο Γκεντιμίνας Jr είναι διεθνής με την εθνική Λιθουανίας σε επίπεδο εφήβων.

Ουαλία - Τσαρλς

Τα αδέρφια Τσαρλς αγωνίστηκαν στο Βρετανικό ποδόσφαιρο και στην Ιταλία. Ο Μελ Τσαρλς αγωνίστηκε τη δεκαετία του '50 και του '60 στις Σουόνσι, Άρσεναλ και Κάρντιφ. Ο αδερφός του Τζον στη Λιντς πριν πάρει μεταγραφή το 1957 στην Γιουβέντους με το ποσό ρεκόρ εκείνη την εποχή των 65.000 λιρών.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Φερόε - Κλάκστιν

Για πρώτη φορά μάνα και κόρη έπαιξαν μαζί με την φανέλα της ίδιας χώρας τον Νοέμβριο του 2012. Η Μπάρα Σκάαλε Κλάκστιν και η κόρη της Έιντβαρ έπαιξαν με τα Νησιά Φερόε κόντρα στο Λουξεμβούργο.

B. Ιρλανδία - Μπλαντσφλάουερς

Ο Ντάνι Μπλάντσφλάουερ ως αρχηγός της Τότεναμ αναδείχθηκε νταμπλούχος με τα "σπηρούνια" την σεζόν 1960-61. Νωρίτερα, στο Μουντιάλ του 1958 στην Σουηδία, απουσίασε ο μικρότερος αδερφός του Τζάκι. Εξαιτίας του αεροπορικού δυστυχήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μόναχο δεν έπαιξαν ποτέ μαζί.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Νορβηγία - Μπεργκ

Ο Χάραλντ Μπεργκ είναι πρώην Νορβηγός ποδοσφαιριστής. Είναι αδερφός του Κνουτ Μπεργκ και πατέρας των Ρούναρ, Όραν και Άριλντ. Όλοι τους ποδοσφαιριστές. Ο Όραν Μπεργκ αγωνίστηκε στην Ρόζενμποργκ και κέρδισε 8 πρωταθλήματα πριν ξεκινήσει καριέρα στο εξωτερικό. Ο Ρούναρ κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα με την Ρόζενμποργκ πριν καταλήξει στη Βενέτσια, ενώ ο Άριλντ έμεινε στην Μπόντογκλίμτ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Σκόπια - Μπαμπούνσκι

Ο Σκοπιανός Μπόμπαν Μπαμπούνσκι πέρασε για ένα φεγγάρι από την ΑΕΚ την σεζόν 1998-99. Ως κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες στην καριέρα του. Οι υιοί του έχουν πάρει λίγο από την "αύρα" του. Ο μικρός Ντέιβιντ είναι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα ενώ ο Ντοριάν στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τρεις τους ενώθηκαν στην εθνική ομάδα των Σκοπίων U-21.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ιρλανδία - Χέντερσον

Ο Στέφεν Χέντερσον της Γουέστ Χαμ είναι ο 5ος τερματοφύλακας της οικογένειας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ρωσία - Στάροστιν

Τέσσερα αδέρφια Στάροστιν εμφανίστηκαν στην Σπαρτάκ Μόσχας την δεκαετία του '30. Ο επιθετικός και αρχηγός της Σοβιετικής Ένωσης Νικολάι, ο μπακ Αλεκσάντρ και οι μέσοι Αντρέι και Πετρ. Πιάστηκαν αιχμάλωτοι την εποχή του σταλινικού καθεστώτος και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι ασχολήθηκαν πάλι με το ποδόσφαιρο τόσο στην Σπαρτάκ όσο και στην εθνική ομάδα.

Αγγλία - Ρόμπσον

Ο Μπράιαν Ρόμπσον ήταν για πολλά χρόνια ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γ. και της εθνικής Αγγλίας. Εκτός από τους "κόκκινους διάβολους" στην καριέρα του αγωνίστηκε επίσης, στις Γουέστ Μπρομ και Μίντλεσμπρο. Στη Γουέστ Μπρομ αγωνίστηκε 11 χρόνια και ο αδερφός του Γκάρι. Στο τέλος της καριέρας του ο Γκάρι έπαιξε στην ερασιτεχνική ομάδα Γκέιτσχεντ δίπλα στον αδερφό του Τζάστιν.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Γεωργία - Αρβελάτζε

" Το γεγονός ότι και οι τρεις μας αγωνιστήκαμε στην πιο πετυχημένη ομάδα της Γεωργίας και στην εθνική ομάδα με κάνει υπερήφανο", δήλωσε ο Ρεβάζ Αρβελάτζε, αναπολώντας τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα της οικογένειας του.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ο Ρεβάζ, ήταν ο πρώτος Γεωργιανός που σκόραρε στην Μπουντεσλίγκα και τώρα είναι γενικός γραμματέας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γεωργίας. Τα αδέρφια του Άρτσιλ και Σότα τα κατάφεραν εξίσου καλά.

Ο Άρτσιλ αγωνίστηκε στην Τράμπζονσπορ και την Μπρέντα και ο Σότα κέρδισε πρωταθλήματα με τις Ντιναμό, Άγιαξ και Ρέιντζερς. Σημείωσε 28 γκολ με την εθνική ομάδα και είναι πετυχημένος προπονητής στην τουρκική Κασίμπασα.

Ιρλανδία - Ο'Λίρι

Ο Ντέιβιντ Ο'Λίρι ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες της Άρσεναλ. Αγωνίστηκε στους "κανονιέρηδες" 18 χρόνια. Λίγοι θυμούνται τον αδερφό του Πιρς που αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στην Σέλτικ ως κεντρικός αμυντικός και είχε 7 συμμετοχές στην εθνική Ιρλανδίας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Μολδαβία - Σεμπάνους

Ο Ίλιε Σεμπάνου είναι ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Μολδαβίας ενώ ο πατέρας του Πάβελ, είναι ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας. Ο 58χρονος Πάβελ σε 341 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης σημείωσε 45 γκολ με τη Ζίμπρου Κισινάου. Ο Ίλιε αγωνίζεται ως δανεικός στην Ρωσική Τομ Τομσκ.

Σαν Μαρίνο - Σιμοντσίνι

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Γερμανία - Μπόατενγκ

Ο Ρόμπερτ Μπόατενγκ αγωνίστηκε στην Ρόζενμποργκ. Ο αδερφός του Τζορτζ έχασε... τον δρόμο στις ακαδημίες της Χέρτα ενώ ο τρίτος Μπόατεγκ, ο Πρινς, αγωνίστηκε στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας.

Ο Κέβιν-Πρινς Μπόατεγκ, γιος του Πρινς, αγωνίζεται στην εθνική Γκάνας και την Σάλκε και μακρινός θείος του, από την πλευρά της γερμανίδας μητέρας του, είναι ο ήρωας της "Νασιονάλμανσαφτ" Χέλμουτ Ραν, που σημείωσε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ 1954 επί της Ουγγαρίας. Ο Τζερόμ Μπόατενγκ είναι ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν και την εθνικής Γερμανίας. Τα δύο αδέρφια ήταν αντίπαλοι στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το 2010.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Σουηδία - Άντερσον

Ο Ρόι Άντερσον, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Μάλμε πριν το ποδόσφαιρο της Σουηδίας γίνει επαγγελματικό. Ήταν στην αποστολή της Σουηδίας στο Μουντιάλ 1978 και ως παίκτης της Μάλμε έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979. Τα παιδιά του έγιναν αρχηγοί στην Μάλμε.

Ο Πάτρικ αναδείχθηκε δύο φορές παίκτης της χρονιάς (1995, 2001) και κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν (2001). Ο Ντάνιελ έπαιξε στην Serie A, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας 2006, στα EURO 2000 και 2008.

Γερμανία - Ρουμενίγκε

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε αγωνίστηκε την δεκαετία του '80 στην Μπάγερν μαζί με τον λιγότερο γνωστό αδερφό του Μίκαελ Ρουμενίγκε. Ο Μίκαελ Ρουμενίγκε είχε μόλις δύο συμμετοχές στην εθνική Γερμανίας σε αντίθεση με τον αδερφό του που συμπλήρωσε 95 συμμετοχές με τα "πάντσερ".

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ουκρανία - Τσάνοβ

Ο Βίκτορ Τσάνοβ έπαιξε περισσότερα από 200 παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Σαχτάρ ως τερματοφύλακας. Το γονίδιο του τερματοφύλακα κληρονόμησαν οι δύο υιοί του. Ο Βιάτσεσλαβ, ο οποίος ξεκίνησε στην Σαχτάρ και συνέχισε στην Τορπέντο Μόσχας και ο Βίκτορ κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Ντινάμο Κιέβου (1986). Και οι δύο αναδείχθηκαν τερματοφύλακες της χρονιάς στην Σοβιετική Ένωση. Ο Βιάτσεσλαβ το 1981 και ο Βίκτορ το 1986.

Αγγλία - Φέρντιναντ

Ο Άντον και ο Ρίο Φέρντιναντ δίνουν τα χέρια μετά από έναν αγώνα Μάντσεστερ Γ. - Σάντερλαντ το 2008 στο "Ολντ Τράφορντ". Από το 2003 έως το 2013 ο Άντον Φέρντιναντ έπαιξε στην Αγγλία πριν μετακομίσει στην Τουρκία ενώ ο Ρίο Φέρντιναντ αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Αγγλία - Νέβιλ

Ο Γκάρι και ο Φιλ Νέβιλ αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες στο αγγλικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Για πολλά χρόνια ήταν η καρδιά της αμυντικής γραμμής της Μάντσεστερ και της εθνικής Αγγλίας.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ελλάδα - Καψής

Ο Άνθιμος Καψής αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και ήταν στέλεχος της Εθνικής μας στο EURO 1980. O Mιχάλης Καψής κατέκτησε με την εθνική ομάδα το EURO 2004 στην Πορτογαλία! Πατέρας και γιος θεωρούνται από τους σημαντίκότερους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Αγγλία - Σάνκλι

Η οικογένεια Σάνκλι θεωρείται από τις σημαντικότερες φαμίλιες στο αγγλικό ποδόσφαιρο. O Mπιλ Σάνκλι, ο θρυλικός προπονητής της Λίβερπουλ, κέρδισε ως ποδοσφαιριστής το Κύπελλο Αγγλίας με την Πρέστον το 1938. Ο αδερφός του Άλεκ, αγωνίστηκε στην Έιρ Γιουνάιτεντ και την Κλάιντ.

Ο Τζίμι Σάνκλι έπαιξε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Σάουθεντ, ενώ ο Τζον έπαιξε στην Πόρτσμουθ και την Λούτον. Ο 5ος αδερφός, ο Μπομπ Σάνκλι, αγωνίστηκε στις Αλόα Αθλέτικ και την Φάλκιρκ και στην καριέρα του ως προπονητής οδήγησε την Νταντί Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1962.

Βραζιλία - Σίλβα

Οι Βραζιλιάνοι Φάμπιο Ντα Σίλβα και ο Ράφαελ Ντα Σίλβα πέρασαν από την Μάντσεστερ Γ. Ο Ράφαελ αγωνίζεται ακόμα στους "κόκκινους διάβολους" ενώ ο Φάμπιο εδώ και λίγο καιρό ανήκει στη Κάρντιφ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ακτή Ελεφαντοστού - Τουρέ

Ο Κόλο και ο Γιάγια Τουρέ πανηγύρισαν μαζί ως αδέρφια το 2011 το Κύπελλο Αγγλίας, τον πρώτο τίτλο της Μάντσεστερ Σίτι μετά από 35 χρόνια. Ο Γιάγια Τουρέ αποτελεί βασικός στέλεχος της Σίτι ενώ ο Κόλο Τουρέ έχει πάρει μεταγραφή στη Λίβερπουλ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ουαλία - Κένταλ

Ο Μαρκ Κένταλ ήταν Ουαλός τερματοφύλακας. Μεταξύ των ομάδων που αγωνίστηκε ήταν η Τότεναμ. Εκπροσώπησε μόλις μία φορά την εθνική Ουαλίας U-21. Aπεβίωσε το 2008. Ο γιος του Λι Κένταλ, συνεχιστής της ποδοσφαιρικής καριέρας του πατέρα, έπαιξε τερματοφύλακας σε διάφορες ομάδες της Ουαλίας. Πλέον, είναι προπονητής τερματοφυλάκων στην Μπρίστολ.

Σουηδία - Λάρσον

Τον Ιούνιο του 2013 ο Χένρικ Λάρσον έπαιξε για λίγα λεπτά δίπλα στον 15 χρόνο γιο του με την φανέλα της ομάδας που ξεκίνησε την καριέρα του την Hogaborgs ΒΚ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ιταλία - Μαλντίνι

Ο Τσέζαρε Μαλντίνι έγραψε ιστορία με την Μίλαν και ο γιος του Πάολο Μαλντίνι, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στους "ροσονέρι". Στο παλμαρέ τους έχουν έξι κατακτήσεις Κυπέλλων Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ. Η φανέλα του Πάολο με το Νο3, αποσύρθηκε όταν σταμάτησε την καριέρα του. Τα παιδιά του αγωνίζονται στις ακαδημίες της Μίλαν.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Μάλτα - Σκέμπρι

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ολλανδία - Κούμαν

Ο Μάρτιν Κούμαν αποτελεί μία εμβληματική μορφή για την ομάδα της Χρόνινχεν, με περισσότερες από 300 συμμετοχές. Οι γιοι του Έρβιν και Ρόναλντ Κούμαν, βγήκαν από τα φυτώρια της ολλανδικής ομάδας και πραγματοποίησαν σπουδαίες καριέρες.

Ο Έρβιν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων με την Μαλίν ενώ ο Ρόναλντ, ανακηρύχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Αϊντχόφεν και την Μπαρτσελόνα. Με την εθνική Ολλανδίας πήραν το EURO 1988.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ρουμανία - Λουτσέσκου

Πρώτα παίκτες και τώρα προπονητές ο Μιρτσέα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Μίρτσεα Λουτσέσκου ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στην Ντινάμο Βουκουρεστίου και την Χουνεντοάρα. Ως προπονητής της Ρουμανίας έφθασε μέχρι τα τελικά του EURO 1984 και συνέχισε την καριέρα του σε ομάδες της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι προπονητής στην Σαχτάρ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αγωνίστηκε στην θέση του γκολκίπερ. Όταν σταμάτησε την καριέρα του πέρασε από το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή και πλέον έχει βρει την ηρεμία του σε ομάδα του Κατάρ.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Πορτογαλία - Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μουρίνιο Φέλιξ, υπηρέτησε για 18 χρόνια, από την θέση του τερματοφύλακα το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας, Σετούμπαλ (1956-68) και Μπελενένσες (1969-74). Ο γιος του, ο Ζοζέ Μουρίνιο, μετά την ασήμαντη καριέρα ως ποδοσφαιριστής εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο προπονητή της γενιάς του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Σλοβακία - Βάις

Τρεις γενιές Βλάντιμιρ Βάις έχουν καταξιωθεί σε διεθνές επίπεδο. Ο κεντρικός αμυντικός της Ίντερ Μπρατισλάβας Βλάντιμιρ Βάις, εκπροσώπησε την Τσεχοσλοβακία το 1964 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ο συνονόματος γιος του έπαιξε τόσο στην Τσεχοσλοβακία όσο και στην Σλοβακία. Ως προπονητής οδήγησε τους Σλοβάκους στα τελικά του Μουντιάλ 2010 και την Αρτμέντια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2005-06. Ο τρίτος Βλάντιμιρ Βάις συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ισπανία - Μπουσκέτς, Σαντσίς

Δύο ποδοσφαιρικές οικογένειες στην Ισπανία έφθασαν μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Ο Κάρλες Μπουσκέτς ήταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα όταν οι "μπλαουγκράνα" κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Ο γιος του Σέρχιο Μπουσκέτς ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα το 2010, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ισπανία την ίδια χρονιά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2012.

Η οικογένεια Σαντσίς, διέπρεψε με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μανουέλ Σαντσίς Μαρτίνεθ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ το 1966. Ο Μανουέλ Σαντσίς ο νεότερος, κατέκτησε δύο φορές (1998, 2000) το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιταλία - Μπαρέζι

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η οικογένεια Μπαρέζι είναι η ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Φράνκο Μπαρέζι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Επί 20 συναπτά έτη αγωνίστηκε στην Μίλαν.

Ο Τζουζέπε Μπαρέζι έπαιξε στην Ίντερ και για πολλά χρόνια ήταν ο αρχηγός των "νερατζούρι". Το 1992 συμπλήρωσε 16 χρόνια και 392 συμμετοχές στην ομάδα του Μιλάνου.

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Τουρκία - Γιλμάζ

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Πορτογαλία - Βελόσο

Ποδοσφαιρικές φαμίλιες

Πηγή: UEFA.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ