ΣΤΗΛΕΣ

Όταν οι αμυντικοί σκοράρουν

Όταν οι αμυντικοί σκοράρουν

Οι καλύτεροι αμυντικοί στον κόσμο και τα γκολ που έβαλαν στην καριέρα τους. Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο, Τζον Τέρι κ.α. Εντυπωσιακός ο αριθμός των τερμάτων τους.

Πολλά γκολ δεν βάζουν μόνο ο Μέσι και ο Ρονάλντο αλλά και σπουδαίοι αμυντικοί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Κούμαν είχε βάλει στην καριέρα του 253 γκολ! Συνήθως με φάουλ. Ο Ματέους 227 και ο Ιέρο 163 γκολ.

Ο Στιβ Μπρους είχε βάλει 19 γκολ σε μία σεζόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Λέσκοτ της Έβερτον είχε 10 γκολ σε μία σεζόν και βοήθησε τα "ζαχαρωτά" να είναι μία από τις δυνατότερες ομάδες της Premier League στην επίθεση με τον προπονητή τον Ντέιβιντ Μόγιες. Θυμηθείτε αμυντικούς που είχαν το γκολ για... πλάκα.

Ρομπέρτο Κάρλος (113 γκολ)

Ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν ο ορισμός του ολοκληρωμένου μπακ. Γρήγορος με υψηλή τεχνική κατάρτιση και πολύ δυνατό σουτ. Τον θυμόμαστε για τις εκτελέσεις φάουλ όπως αυτή που έκανε το 1997 στον φιλικό αγώνα Γαλλία - Βραζιλία. Από το 1996 έως το 2007 αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της "Βασίλισσας". Είχε 125 συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας και στην καριέρα του έβαλε 113 γκολ!

Δείτε εδώ το longform του Sport24.gr για τον Ρομπέρτο Κάρλος

Φερνάντο Ιέρο (163 γκολ)

Εμβληματικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1998 μέχρι το 2003. Ηγέτης και αρχηγός της για πολλά χρόνια. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Ισπανούς, κεντρικούς αμυντικούς, όλων των εποχών. Ο βασικός αμυντικός της Ρεάλ στην επιστροφή της "βασίλισσας" στην κορυφή της Ευρώπης. Σε περισσότερους από 500 αγώνες έβαλε 163 γκολ!

Σέρχιο Ράμος (68 γκολ)

Ο Σέρχιο Ράμος έχει βάλει 68 γκολ στην καριέρα του τα περισσότερα με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι έχει σημειώσει πολλά γκολ με κεφαλιές. Η απειθαρχία, του έχει κοστίσει την συμμετοχή σε σημαντικά παιχνίδια των Μαδριλένων. Ο Κάρλο Αντσελότι τον συγκρίνει με τον θρύλο της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι.

Ίαν Χαρτ (97 γκολ)

Ο θρύλος της Λιντς Ίαν Χαρτ αγωνίστηκε στα "παγώνια" από το 1996 μέχρι το 2004. Ο Ιρλανδός είχε βάλει αρκετά γκολ από το σημείο του πέναλτι και με εκτελέσεις φάουλ. Χάρις σε δικό του γκολ με φάουλ η Λιντς είχε αποφύγει τον υποβιβασμό το 2003 στη νίκη επί της Άρσεναλ με 3-2. Ήταν ένα χαρακτηριστικό γκολ στην καριέρα του. Πριν φύγει από την Λιντς είχε βάλει 39 γκολ. Σε ηλικία 37 ετών διεκδίκησε με την Μπόρνμουθ την άνοδο στην Premier League.

Νάλντο (48 γκολ)

Στην Βόλφσμπουργκ ο Νάλντο, συνεχίζει να σκοράρει όπως έκανε επί μία επταετία στην Βέρντερ. Έχει βάλει επτά γκολ την φετινή σεζόν στην Bundesliga. Μπορεί στην Κυπελλούχο Γερμανίας τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στον Βέλγο Ντε Μπράινε αλλά ο Νάλντο αποτελεί σταθερή αξία για την ομάδα που θα αγωνιστεί του χρόνου στο Champions League και ήταν ο σοβαρότερος ανταγωνιστής της Μπάγερν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Λοράν Μπλαν (146 γκολ)

Ο Λοράν Μπλαν δεν έχει πετύχει ακόμα ως προπονητής αυτά που έκανε ως παίκτης. Βασικός αμυντικός της εθνικής Γαλλίας στην κορυφαίες στιγμές των "τρικολόρ" όταν κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 και το EURO 2000. Ο Μπλαν σημείωσε το πρώτο "χρυσό" γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με αντίπαλο την Παραγουάη. Ήταν ένα από τα 146 γκολ στην καριέρα του!

Ντέιβιντ Άνσγουορθ (53 γκολ)

Ο αριστεροπόδαρος Ντέιβιντ Άνσγουορθ είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα σημειώνοντας πολλά γκολ από το σημείο του πέναλτι. Την σεζόν 2006-07 είχε ευστοχήσει σε πέναλτι που βοήθησε την Γουίγκαν να παραμείνει στην κατηγορία και να υποβιβαστεί η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η ομάδα που τον είχε πουλήσει την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου εκείνη την χρονιά.

Τζον Τέρι (68 γκολ)

Ο Άνσγουορθ ήταν ο κορυφαίος αμυντικός σκόρερ στην ιστορία της Premier League μέχρι την 10η Μαϊου όταν ο Τζον Τέρι έβαλε το 39ο γκολ στην καριέρα του στην Premier League στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ και τον ξεπέρασε. Στα 34 του ο Τέρι είναι ένας από τους τελευταίους αρχηγούς-φυσιογνωμίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Λόταρ Ματέους (227 γκολ)

Ο Λόταρ Ματέους υπήρξε ένας από τους πληρέστερους αμυντικούς μέσους της γενιάς του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μαζί με τον Μεξικανό τερματοφύλακα Καρμπαχάλ, είναι οι μοναδικοί που έχουν αγωνιστεί σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα. Αρχηγός της Γερμανία στην κατάκτηση του Μουντιάλ 1990. Ο τρόπος παιχνιδιού του ήταν πρωτοποριακός. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι είχε δηλώσει γι' αυτόν: " Θαυμάζω τον Πλατινί, θαυμάζω τον Μαραντόνα αλλά για να κερδίσω θέλω τον Ματέους". Κέρδισε πολλούς τίτλους σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Ρόναλντ Κούμαν (253 γκολ)

Ο νυν προπονητής της Σαουθάμπτον είχε βάλει 253 γκολ στην καριέρα του ως αμυντικός και αμυντικός μέσος! Πολλοί επιθετικοί θα ήταν ευχαριστημένοι με τον ίδιο αριθμό γκολ πόσο μάλλον ένας αμυντικός. Ο Ολλανδός έχει βάλει πολλά γκολ από φάουλ. Το σπουδαιότερο ήταν αυτό που έβαλε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992 στο Γουέμπλεϊ Μπαρτσελόνα - Σαμπντόρια 1-0.

Πήγη: Squawka.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ