ΣΤΗΛΕΣ

Όταν ο Σαργκάνης "ντύθηκε" Γκόρντον Μπανκς

Όταν ο Σαργκάνης "ντύθηκε" Γκόρντον Μπανκς

Την Πρωταπριλιά του 1984 ο Νίκος Σαργκάνης έκανε, σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις της καριέρας του (videos)

Η απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ, στο Μουντιάλ του 1970, έχει μείνει στην ιστορία ως "η απόκρουση του αιώνα". Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Νίκος Σαργκάνας μιμήθηκε- σε ένα βαθμό- την εντυπωσιακή επέμβαση του Άγγλου τερματοφύλακα. Ήταν Πρωταπριλιά του 1984, ακριβώς σαν σήμερα πριν 32 χρόνια, στο παλιό Καραϊσκάκης απέναντι στον ΟΦΗ.

Στο 52' ο Γιάννης Πετράκης σέντραρε στον ΓιώργοΒλαστό που βρέθηκε προ κενής εστίας αφού ο Νίκος Σαργκάνης ήταν εκτός θέσης. Η κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ ωστόσο δεν κατέληξε στα δίχτυα καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα με μία ασύλληπτη εκτίναξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θαλής Τσιριμώκος των Κρητικών, που ήταν μπροστά στη φάση, έσπευσε να ασπασθεί δύο φορές τον Νίκο Σαργκάνη εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την εντυπωσιακή απόκρουση του πορτιέρε των ερυθρολεύκων. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός επικράτησε σε εκείνο το παιχνίδι με 2-0.

Δείτε την απόκρουση του Σαργκάνη αλλά και εκείνη του Μπανκς:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ