ΣΤΗΛΕΣ

Όταν ο Αστέρας προσπάθησε να φέρει τον Ντι Μαρία

Όταν ο Αστέρας προσπάθησε να φέρει τον Ντι Μαρία

Το Sport24.gr ξετυλίγει το μύθο που ήθελε τον Αστέρα Τρίπολης να έχει κλείσει τον Άνχελ Ντι Μάρια. Τι λεγόταν τότε, τι πραγματικά συνέβη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO).

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ομάδα πυροτέχνημα που εκτοξεύτηκε πριν από δέκα χρόνια, όμως δεν... έσκασε, αλλά συνεχίζει να λάμπει και μάλιστα όσο περνούν τα χρόνια το φως του δυναμώνει. Όλο αυτό το διάστημα διάφορα ονόματα "παρέλασαν" από τα μπλοκάκια των ανθρώπων του Αστέρα.

Κάποια από αυτά έμειναν στάσιμα. Άλλα εξαφανίστηκαν, άλλα πάλι έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο. Ένα από αυτά είναι του Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτιαξε το δικό του τοπικό μύθο στην Τρίπολη, με τις ιστορίες να αλλάζουν ανάλογα το ποιος τις λέει.

Εμείς προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε τον μύθο από την πραγματικότητα και να συλλέξουμε πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το καλοκαίρι του 2006 και ο Ντι Μαρία δεν ήρθε στον Αστέρα.

Παραμύθι μύθι μύθι...

Ο μύθος λέει πως οι άνθρωποι του Αστέρα εντόπισαν το ταλέντο του Αργεντινού όταν αυτός ήταν... αμούστακο παλικάρι. Φρέσκος-φρέσκος ακόμα από τις ακαδημίες της Ροσάριο Σεντράλ, έκανε εντύπωση στους δυο ανθρώπους που κοιτούσαν παίκτες για τους Αρκάδες στην Λατινική Αμερική.

Αμέσως έγινε η πρόταση, οι ομάδες τα βρήκαν, τα εισιτήρια βγήκαν, όμως τελευταία στιγμή ( ίσως μετά από 2-3 καλές εμφανίσεις), ο Ντι Μαρία "κλώτσησε", μιας και ο Αστέρας μόλις είχε ανέβει στην Β Εθνική, με αποτέλεσμα η μεταγραφή να πάρει παράταση για όταν ανέβει στην Superleague.

Γιατί δεν έγινε τελικά αφού ο Αστέρας ανέβηκε; Μισό να πάμε στην πραγματικότητα.

Τι πραγματικά (ή... στο περίπου) έγινε

Έτσι ένας Αργεντινός και ένας Βραζιλιάνος, λειτουργούσαν ως τα μάτια τους στις αντίστοιχες αγορές (κυρίως εκεί). Ο Ντι Μαρία όντως τους... γυάλισε και όντως έγιναν επαφές για να μάθουν την τιμή του.

Το γεγονός όμως ότι ο Αστέρας έπαιζε αρχικά στην Γ Εθνική, έβαλε ουσιαστικά ένα τέλος στις όποιες ελπίδες ( δηλαδή δεν φτάσαμε στην επίσημη πρόταση).

Οι άνθρωποι των Αρκάδων δεν παράτησαν την προσπάθεια τους. Τον παρακολουθούσαν στενά και η αλήθεια είναι πως με την μέτρια σεζόν που έκανε το (2005-2006) αναθάρρησαν.

Για κακή τους τύχη, ο πιτσιρικάς τότε Ντι Μαρία (18 ετών) έκανε... παπάδες τόσο στο Πρωτάθλημα Νέων της Λατινικής Αμερικής, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 στον Καναδά στη συνέχεια, με την Αργεντινή μάλιστα να κατακτά το τρόπαιο ( έλαμψε και ο Αγκουέρο τότε ως πρώτος σκόρερ).

Όταν ο Αστέρας προσπάθησε να φέρει τον Ντι Μαρία

Για την ιστορία, ο Ντι Μαρία πήγε στην Μπενφίκα τον Ιούλιο του 2007 έναντι του ποσού των 6 εκ. ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του. Οι Πορτογάλοι πλήρωσαν άλλα 2 εκ. ευρώ για να πάρουν και το υπόλοιπο 20% ένα χρόνο αργότερα και με τη σειρά τους πούλησαν ένα 10% σε εταιρεία μάνατζερ ( μόνο στην Πορτογαλία μπορούσε τότε να συμβεί αυτό).

Πείσμωσαν

Αν κρατάμε κάτι από αυτή την ιστορία, είναι το πείσμα των ανθρώπων του Αστέρα. Κατάλαβαν πως η αγορά της Αργεντινής έχει πολλά... λαβράκια, ειδικότερα στη δεύτερη κατηγορία και από τότε φέρνουν συνεχώς ποδοσφαιριστές από εκεί. Μάλιστα φέτος έσπασαν κάθε ρεκόρ, έχοντας τους περισσότερους Αργεντινούς από κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο ( φυσικά εκτός Αργεντινής)!

Ποιος ξέρει, κάποια στιγμή μπορεί να πετύχουν το δικό τους Ντι Μαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ