ΣΤΗΛΕΣ

Όλοι οι δρόμοι του Λυμπερόπουλου οδηγούν στην ΑΕΚ

Όλοι οι δρόμοι του Λυμπερόπουλου οδηγούν στην ΑΕΚ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ΑΕΚ και θα είναι η τέταρτη άφιξή του τα τελευταία 14 χρόνια. Το Sport24.gr θυμίζει τις άλλες τρεις.

Θα μπορούσε να είχε μπει στην οικογένεια της ΑΕΚ, ήδη από τα 20 του χρόνια. Άλλωστε εκείνο το καλοκαίρι του 1996, τις βαλίτσες του από την Καλαμάτα, τις είχε ετοιμάσει για την Ένωση. Τελικά τότε, κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Όμως είχε φανεί ποιο είναι το (κιτρινόμαυρο) πεπρωμένο του.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πήγε τελικά στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2003. Και από τότε συνέδεσε το όνομα του, με το ρουν της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Άλλωστε ακόμα και όταν έφευγε από την ΑΕΚ, ο δρόμος του, η μοίρα του, τον οδηγούσαν κάποια στιγμή και πάλι πίσω. Όπως τώρα. Όλα δείχνουν πως ο Λυμπερόπουλος είναι με το στυλό στο χέρι, για να υπογράψει την συνεργασία του με την ΑΕΚ. Για τέταρτη φορά, μέσα στα τελευταία 17 χρόνια. Και το Sport24.gr θυμίζει τις άλλες τρεις.

ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

ΑΕΚ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΣΗ
ΑΕΚ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΣΗ ICON PHOTOPRESS

Ακριβώς επτά χρόνια από τότε που χάλασε την τελευταία στιγμή η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Είχε φύγει ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Γαλλικές ομάδες καιροφυλακτούσαν, φήμες οργίαζαν για Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ ήθελε να μπει στο παιχνίδι. Τελικά η καθοριστική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, έκρινε την υπόθεση. Ο Λυμπερόπουλος πήγε στην ΑΕΚ και καθώς ο Μελισσανίδης δεν είχε τότε διοικητικό ρόλο, ήταν το δώρο του στην ομάδα που ετοιμαζόταν για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΚ έκαναν προετοιμασία στο Ζέεφελντ, την ώρα που ο Λύμπε ξεκινούσε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στις 7 το πρωί στους Θρακομακεδόνες, για να αποφύγει την ζέστη. Τότε άνοιξε ο πρώτος κιτρινόμαυρος κύκλος, που κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΤΗΣ ΑΕΚ)

Όλοι οι δρόμοι του Λυμπερόπουλου οδηγούν στην ΑΕΚ

Όταν το καλοκαίρι του 2008 αισθάνθηκε πως για περισσότερους από έναν λόγους, είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να κάνει το βήμα έξω από τα ελληνικά σύνορα, μετακόμισε την Αϊντραχτ. Δυο χρόνια αργότερα, επέστρεψε, για να ανοίξει έναν δεύτερο κύκλο στην ΑΕΚ. Συμπτωματικά βρήκε και πάλι προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όπως το καλοκαίρι του 2003.

Όμως την ΑΕΚ, την βρήκε να βουλιάζει μέσα σ’ έναν ωκεανό προβλημάτων. Αποφάσισε να μπει μπροστά (μαζί με τον Δέλλα) σε μια προσπάθεια αγωνιστικής σωτηρίας. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο. Έναν χρόνο μετά, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο. Αυτό που του έλειπε από την τεράστια καριέρα του. Δυο χρόνια μετά, κρέμασε στην ΑΕΚ τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ"

Όλοι οι δρόμοι του Λυμπερόπουλου οδηγούν στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τρίτη άφιξη του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ, δεν έγινε με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή. Ο «Λύμπε» άφησε την φανέλα με το «33» στα αποδυτήρια των Σπάτων, την άνοιξη του 2012. Και σχεδόν έναν χρόνο μετά, κλήθηκε να μπει ξανά στα Σπάτα, αλλά για διαφορετική αποστολή και υπό διαφορετικές συνθήκες. Ο Λυμπερόπουλος ήταν η επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη, για την θέση του τεχνικού διευθυντή, στο ξεκίνημα της προσπάθειας για την αναγέννηση της ΑΕΚ μετά την μεγάλη καταστροφή. Το καλοκαίρι του 2013.

Ο Λύμπε οριστικοποίησε την συμφωνία (μαζί με Δέλλα για τον πάγκο και Ζήκο για τις Ακαδημίες) μήνα Ιούνη και αφού πρώτα ενημέρωσε τους πελάτες του, πως δεν θα εξασκούσε πλέον το επάγγελμα του μάνατζερ, που είχε ξεκινήσει όταν εγκατέλειψε την ενεργό ποδοσφαιρική δράση. Εκείνος ο κύκλος του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ, ως τεχνικός διευθυντής, κράτησε έναν χρόνο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ